Rezervatia Geobotanica Scarita Belioara

Rezervatia Geobotanica Scarita Belioara
 
 

Rezervatia cu floare de colt Scăriţa-Belioara este o rezervatie geo-botanică din masivul Muntele Mare, pe teritoriul comunelor Ocoliş şi Poşaga (judeţul Alba),, cu vârfuri muntoase înalte, sub forma de turle (Colţul Bleantului, Piatra Belii, Vârful Negrilii) şi cu numeroase peşteri (Coşul Boului, Peştera fără Fund, Peştera Roşie, Peştera Lungă, Peştera Călugărului, Peştera lui Filip, Peştera Colţului Rotund etc). Rezervatia cuprinde „Şesul Craiului” situat pe un platou calcaros la peste 1350 m altitudine, în continuare pădurea de pe muntele Scăriţa, precum şi spectaculoase abrupturi ce străjuiesc obârşiile Văii Belioara (afluent al Văii Poşăgii), cu pereti verticali, tancuri, vâlcele, brâne si creste ascuţite. Are o suprafaţă de 47,7 ha şi adăposteşte multe specii rare de plante . Iniţiativa punerii sub protecţie a zonei a avut-o Alexandru Borza, încă din anii ’20 ai sec. XX.

Ce anume are deosebit Rezervatia Geobotanica Scarita Belioara?

Rezervatia cuprinde „Şesul Craiului” situat pe un platou calcaros la peste 1350 m altitudine, în continuare pădurea de pe muntele Scăriţa, precum şi spectaculoase abrupturi ce străjuiesc obârşiile Văii Belioara (afluent al Văii Poşăgii), cu pereti verticali, tancuri, vâlcele, brâne si creste ascuţite. Are o suprafaţă de 47,7 ha şi

Cui ai recomanda sa viziteze Rezervatia Geobotanica Scarita Belioara?

turistilor romani si straini,celor care vreau sa viziteze muntele,si sa vada intradevar ce inseamna salbaticia din aceste zone,frumusetea naturi,apele de munte curate si nepoluate si unicitatea acestei rezervatii naturale care incet incet dispare,datorita lipsei de interes a edililor din zona.Au mai ramas multe de vazut in rezervatie si ma gandesc aici la pesterile neexplorate, insa bolovanul nu se muta din loc, iar timp sa le facem pe toate este destul, asa ca... pe data viitoare!

Ce te-a impresionat cel mai mult la Rezervatia Geobotanica Scarita Belioara?

salbaticia locului,peisajele unice si animalele salbatice care traiesc aici .Înainte de a-ţi arunca privirea printre rânduri îţi spun câteva vorbe prieteneşti: mi-a fost greu până am învăţat să descopăr locurile în care m-am regăsit pe mine şi lucrurile în care credeam cu adevărat...mi-am urmat doar visul şi am facut tot ce mi-a stat în putintă să îl îndeplinesc! aşa am ajuns să cunosc care e drumul cel mai scurt spre infinit; sunt multe de spus, însă îţi spun doar atât: urmează-ţi visul, fă în viaţă ceea ce îţi place cu adevărat(oricât de greu ar fi) - crede în tine şi în pasiunile tale!Rezervatia Scarita -belioara este locul unde ma intorc de fiecare data si unde simnt ca intineresc

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Rezervatia Geobotanica Scarita Belioara

Intre Baisoara si Rezervatia Scarita Beliroara exista un traseu montan de aproximativ 3 ore, care se poate continua, pentru inca 3 ore pana la Ocolis. Acesta trece prin Crucea Crencii – Muntele Româneasa – Rezervaţia Scăriţa-Belioara – V.Belioara – Lunca Largă – Cheile Runcului – Runc – Ocoliş si poate fi consultat pe lar,sau Alba iulia -Ocolis-Runc,Cheile Runcului dreapta sau Cheile Pociovalistei stanga ,Sesul Craiului ,Scarita -Belioara

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este crisan si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Rezervatia Geobotanica Scarita Belioara

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers