Rezervaţia de zimbri de la Silvuţ - Haţeg

Rezervaţia de zimbri de la Silvuţ - Haţeg
 
 

La doar 4 km de oraşul Haţeg se găseşte Rezervaţia de Zimbri din Pădurea Silvuţ. Aici ai şansa rară de a putea admira aceste frumoase şi maiestuoase animale pe cale de dispariţie - zimbri. Noi am vizitat rezervaţia în Septembrie 2013 şi a fost o adevărată bucurie atât pentru junioara mea, Irina, cât şi pentru noi.

Cum ajungi la Rezervaţia de Zimbri

Accesul la rezervaţie se face de pe drumul naţional E79 dintre Haţeg şi Simeria, pe sensul de mers dinspre Simeria. De la drumul naţional mai ai de mers încă vreo 3 km până la parcarea de la intrarea în Rezervaţie unde laşi maşina.

Rezervaţia de Zimbri de la Haţeg

Accesul către rezervaţie este marcat destul de clar

Vizitarea Rezervaţiei de Zimbri

Intrarea în rezervaţia de zimbri costă 6 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru copii. Programul de vizitare este în fiecare zi între orele 08:00 - 20:00.

Rezervatia de Zimbri de la Hateg

Cel mai bine ar fi să poţi vizita împreună cu un ghid. Din păcate noi nu am avut parte de explicaţii doar de nişte zimbri foarte prietenoşi şi fotogenici. Plimbarea până la ţarc durează în jur de 10 minute. Acolo vei putea fotografia şi admira urmaşii primilor doi zimbri aduşi în anul 1958 din Polonia. Sunt frumoşi, maiestuoşi şi foarte fotogenici.

Tu ai vizitat Rezervația de zimbi? Povestește-ne cum a fost pentru tine!

Poze de la Rezervaţia de Zimbri de la Silvuţ - Haţeg


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers