Retezatul în 8 Poze şi un Zâmbet!

Retezatul în 8 Poze şi un Zâmbet!
 
 

Pot spune cu maximă siguranţă că Parcul Naţional Retezat este unul dintre copii răsfăţaţi ai naturii! Păi cum să nu fie? Are nici mai mult nici mai puţin de 80 de lacuri şi tăuri, tot atâtea specii de plante ce nu mai pot fi văzute nicăieri în altă parte şi peste 180 de specii de păsări ce îşi fac cuibul în parc. Dar imaginile vă vor convinge chiar şi fără prea multe cuvinte!

1. Vârful Retezat - vârful a cărui formă am reţinut-o de la prima privire! Nu e de mirare că a fost onorat să îşi împrumute numele întregului parc.

Varful Retezat

2. Nici că puteau să îi găsească alt nume - Bucura cel mai întins lac glaciar de pe teritoriul României!

Lacul Bucura

3. Peleaga cel mai bun punct de vedere panoramică din Munţii Retezat! Până acum, vârful meu preferat!

Peleaga

4. Cu siguranţă unul dintre cele mai frumoase momente ale anului şi tot cu atâta siguranţă unul dintre cele mai frumoase locuri ale lumii - parcul Retezat cu haina de Rhododendron! Un munte de flori îmbrăcat în culori!

Rhododendron

5. Spectacole aviatice şi oameni ce merită tot respectul! Pe Vârful Retezat poţi avea destul de des ocazia să fii surprins de câte un planor în totală armonie cu natura!

Planor

6. Peisaje de vis - goluri alpine ţintuite în pietre şi ape cristaline! O linişte ce te invită la contemplare! Aici nu poţi să ai gânduri negative!

Peisaj alpin

7. Tăul Porţii - oglinda colţilor stâncoşi ai vârfurilor Bucura şi Judele.

Taul Portii

8. Ochii albaştri ai Parcului Naţional Retezat - apa dulce a muntelui.

Ochii albastri


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers