Principalele obiective turistice în zona Orşova

Principalele obiective turistice în zona Orşova
 
 

Orşova este un frumos orăşel situat pe malul Dunării, un oraş de dimensiuni mici, dar foarte atrăgător şi cu multe obiective turistice care să-i încânte pe turiştii dornici de aventură, dar şi de relaxare.

Cascada Bigăr

Cascada Bigar

Cascada Bigăr, un impresionant monument al naturii, o cascadă spectaculoasă formată de un izvor subteran, care se află în localitatea Beuşniţa, din judeţul Caraş - Severin, în rezervaţia Cheile Nerei. Ȋn anul 2013, cascada Bigăr a fost declarată cea mai impresionantă cascadă din lume de către site-ul american The Word Geography. Nu vă lăsati influenţaţi de distanţa de 90 de km dintre Orşova şi Beuşniţa, pentru că într-adevăr merită să faceţi o vizită scurtă şi să vă răcoriţi la această cascadă prin faţa careia trece Paralela 45.

Chipul lui Decebal

Chipul lui Decebal, o statuie impunatoare ce masoară de 55 m înălţime sculptată în stâncă, între localităţile Eşelniţa şi Dubova şi care se situeaza pe locul 5 în topul celor mai spectaculoase statui din lume. La baza chipului regelui Decebal este scris "Decebalus Rex Dragan Fecit", care în traducere înseamnă "Regele Decebal făcut de Dragan".

Mănăstirea Sfânta Ana

Mănăstirea Sfanta Ana, construită pe Dealul Moşului, de unde domină oraşul Orşova. Mănăstirea a fost ctitorită de către Pamfil Șeicaru, un ziarist interbelic, care a luptat în zona Orşovei în Primul Război Mondial în calitate de sublocotenent.

Mănăstirea Mraconia

Manastirea Mraconia

Mănăstirea Mraconia sau "mănăstirea de sub ape", situată în comuna Dubova, la o distanţă de 15 km faţă de Orşova, este o mănăstire de maici, relativ nouă, despre care se spune că, dacă te rogi aici, dorinţele îţi vor fi indeplinite.

Biserica Catolică

Biserica Catolică, situată chiar în centrul oraşului Orşova a fost construită între anii 1972-1976 şi este prima biserică catolică ridicată în timpul regimului comunist. Este considerată o capodoperă, datorită formei de cort a interiorului său şi a acoperişului în formă de cruce.

Peştera Ponicova

Peştera Ponicova sau Peştera Liliecilor, cea mai mare peşteră din Defileul Dunării are o lungime de 820 m. Peştera este săpată în peretele stâncos al muntelui, fiind compusă dintr-o serie de galerii ce comunică între ele şi în care se găsesc numeroase colonii de lilieci.

Parcul "Genaral Ion Dragalina"

Parcul "Genaral Ion Dragalina"

Parcul central al oraşului Orşova, Genaral Ion Dragalina, este un parc liniştit, relativ mare şi plin de pescari amatori, un parc în care poţi petrece o după-amiază extrem de relaxantă.

Hidrocentrala Porțile de Fier I

Vizitează şi Muzeul Hidrocentralei Porțile de Fier I dacă ajungi în această zonă şi vei avea ocazia să vezi sala turbinelor, locul unde se produce 1/3 din energia electrică a ţării noastre. În expoziția muzeului se regăsesc obiecte din ceramică, vase și arme, costume tradiționale şi chiar exemplare rare de păsări din această zonă. Tot aici am aflat şi poveștile despre faimoasa insulă Ada-Kaleh.

Orşova in imagini

Daca ţi-am stârnit îndeajuns curiozitatea, sunt sigură că sunt binevenite şi câteva imagini din această regiune minunată a țării noastre:

Tu ai vizitat zona Orșova? Povestește-ne despre experiența ta!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers