PRIMUL CASTIGATOR AL CONCURSULUI - te trimitem 7 zile cu 7 prieteni la cabana in Retezat

PRIMUL CASTIGATOR AL CONCURSULUI - te trimitem 7 zile cu 7 prieteni la cabana in Retezat
 
 

Pana acum o saptamana credeam ca stiu totul despre frumusete, despre ceea ce imi place si ceea ce ma lasa indiferenta, dar s-a dovedit ca ma inselam amarnic. Eram captiva sintagmei: ceea ce nu vad nu exista.

Dar Romania exista, Europa exista. Chiar si in sufletul meu exista, dar eu nu stiam ca este acolo. Credeam  ca sufletul fiecarui om poate apartine la un moment dat doar unui singur loc care te poate captiva pe deplin pentru toata viata... si, din nou, s-a dovedit ca ma insel.

Citind povestea de calatorie a fiecarui participant la concurs am inteles ca poti gasi frumusetea melancoliei si a uitarii de sine, o frumusete periculoasa, deoarece pentru prima oara in viata mi s-a parut ca vad intruchipat in litere, cuvinte si fraze, imaginea sufletelor celor ce-au scris cu atata drag despre locurile colindate de ei incat ...

... niciodata n-am simtit mai puternic chemarea  de-a porni hai-hui prin lume ... sa cutreier Ardealul lui Bogdan Stanoiev - unde mai gasesti inca "acel crampei de eternitate" cu case construite din barne  si poteci vechi serpuitoare, cu aerul tare de munte, izvoare racoroase si ciripitul vesel al pasarilor... care "nu a spus prea multe despre Ardealul lui. Dar poate nici nu e nevoie, a reusit sa aprinda un beculet in mine, cititorul, si cu siguranta voi cauta satul Scrind-Frasinet pe harta. Si pasii mei au sa-l gaseasca intr-o zi. Si-atunci am sa ma-ncred in fiecare creanga si-n fiecare sipot sa-mi spuna, pe limba lor, despre Ardealul lui Bogdan Stanoiev – si-al nostru, al tuturor. Pentru ca-ntradevar, e altfel in Ardeal, e altfel la munte."

... niciodata n-am simtit mai puternic chemarea de-a porni hai-hui prin lume sa pot pastra in inima acel loc minunat despre care povesteste Anca Cozma - Sankt Petersburg, un oras grandios si surprinzator cu "miile de canale ale Nevei, cu podurile ei impresionante, cu multitudinea de muzee si cladiri, care desi sunt departe, iti castiga privirea prin arhitectura nemaipomenita si dulceata culorilor. Grandoarea orasului prezenta in toate colturile acesteia, de la strazile largi pana la bisericile si cladirile care isi scot la iveala toate calitatile ca intr-un concurs zilnic, te duc cu gandul departe, si te fac sa te gandesti la ceea ce esti tu in comparatie cu ceea ce ti se inchina in fata. Nimic nu e mic  sau lipsit de valoare in Sankt Petersburg. Totul reuseste sa-si gaseasca un loc in inima ta si sa ramana acolo pentru zilele acelea ploioase de dimineata, cand te trezesti singur, acasa."

Mi-a fost foarte greu sa aleg un castigator... de fapt, castigatori suntem noi cititorii, dar cum cineva asteapta un aparat de fotografiat pentru a putea imortaliza dimensiuni, culori si sentimente.

THE WINNER IS… Bogdan Stanoiev autorul articolului "Ardealul meu, farama mea de mostenire".

Concurs

Felicitari lui Bogdan Stanoiev !

Luni 11 Iunie in jurul orei 16:00 vom publica si ceilalti 8 castigatori.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers