Prima mea capitală europeană - Budapesta

Prima mea capitală europeană - Budapesta
 
 
 

Încă de mică visez să călătoresc și să vizitez tot ce se poate. Acest drum mi-a fost deschis odată cu prima vizită în afara țării. Ungaria. Budapesta. Eram atât de entuziasmată încât drumul a părut o veșnicie. Cum am pornit dimineața de acasa, abia seara am ajuns în mult așteptatul loc, deci aventura de explorare a capitalei Ungariei începea doar în următoarea zi. Aveam doar două zile la dispoziție, așa că eram presată de timp.

Dimineața m-am trezit cât de devreme am putut, am mancat ceva rapid și am pornit la drum. Nu stăteam în inima capitalei, deci drumul a luat ceva timp. Am început cu locațiile din centru, și anume Bazilica Sf. Ștefan. E o construcție impunătoare și de asemenea uimitoare! Cred că am petrecut o oră analizând-o.

Bazilica Sfântul Ștefan din Budapesta

Am continuat cu strada Vaci unde mi-am clătit ochii în vitrinele magaxinelor de lux și mi-am cumpărat cea mai bună înghețată sub forma unui trandafir. Pentru a mă delecta, m-am oprit la o cafenea de pe aceeași strada și mi-am comandat o limonadă. Era mult prea cald pentru cafea. În acest fel am observat și marea de turiști din toate colțurile lumii ce se bucura, la fel ca și mine, de frumusețile capitalei situate pe Dunăre.

Budapesta de la înălțime

Budapesta

După această bine meritată pauză am pornit către Cetate, trecând astfel și pe lângă monumentul kilometrului 0. În acea perioadă în cetate se desfășura Festivalul Ficatului de Gâscă, iar eu nu m-am supărat să mă plimb pe acolo. Am admirat apoi de sus clădirea Parlamentului ce se află pe malul fluviului. Impresionant! E o priveliște memorabilă! Trebuie văzută cu proprii ochi! Tot plimbându-mă, am dat de Biserica Matyas din fața Bastionului Pescarilor. Nu am putut să nu mă opresc și să fac câteva poze.

Cetate

Când am terminat plimbarea prin Cetate am coborât în grabă către Dunăre deoarece urma să am parte de o croazieră pe acest fluviu. Acea oră în care m-am plimbat cu barca a trecut incredibil de repede, însă am reușit să mai fac câteva poze. Prima mea zi într-o capitală europeană s-a scurs foarte repede. A doua zi era scurtă, deoarece la ora 18 trebuia deja să fiu în drum spre casă. Am fost inspirată că am lăsat doar câteva puncte turistice de vizitat, și anume Insula Margareta și Parcul Eroilor. Soarele dogoritor a fost unul din multele motive pentru care și a doua zi a fost reușită. Am să las pozele să vorbească!

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

La revedere Budapesta! A fost o plăcere și sigur o să mă întorc!

Tu ai vizitat Budapesta? Împărtăşeşte cu noi experienţa ta!

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »
Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.