Praga gratis: 9 lucruri pe care le poți face fără să cheltui bani

Praga gratis: 9 lucruri pe care le poți face fără să cheltui bani
 
 

Praga este una dintre cele mai populare oraşe pentru city-break. O vacanţă în frumosul oraş din Cehia constituie combinaţia perfectă între un oraş istoric şi o metropolă destinată distracţiei. Activităţile pentru care poţi opta sunt nenumărate, însă, asta nu înseamnă că vei "sparge puşculita" în vacanţa ta în Praga. Iată ce poţi face în Praga gratis.

Vizitează Centrul Vechi din Praga

Unul dintre cele două centre ale oraşului Praga, Centrul Vechi din Praga este unul dintre cele mai frumoase locuri de importanţă istorică din Europa. Frumuseţea arhitecturii gotice din Centrul Vechi, păstrată aproape impecabil te va fermeca pe deplin! Aici te vei bucura de obiective turistice precum Ceasul Astronomic, Biserica Sf. Nicolae, Biserica Tyn.

Fotografie preluata de pe book-travel-prague.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Citeşte şi 6 atracţii mai puţin cunoscute de vizitat în Praga

Relaxează-te în Parcul Letna

E recomandat ca, oriunde te-ai afla în vacanță, să te opreşti câteva momente din goana după obiective turistice şi să te relaxezi într-un parc, cu o cafea sau o prăjitură. În Praga, poţi face asta în Parcul Letna.

Fotografie preluata de pe prague.eu. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Bucură-te de priveliştea din Turnul Petrin 

Turnul de observaţie Petrin este un turn de oţel, de 63 de metri înălţime, foarte asemănător cu Turnul Eiffel. Poţi găsi acest turn pe dealul cu acelaşi nume. Turnul Petrin din Praga atrage extrem de mulţi vizitatori, datorită frumuseţii peisajului pe care îl poţi vedea după ce urci cele 299 de trepte.

Fotografie preluata de pe flickr.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vizitează zidul dedicat lui John Lennon

Deşi cântăreţul din renumita trupă Beatles nu a ajuns niciodată în frumosul oraş Praga, aici se află totuși zidul John Lennon: un zid umplut cu graffiti inspirat de John Lennon şi versurile cântecelor trupei Beatles. Într-o zonă a Europei în care războiul a lăsat urme adânci, una dintre acestea este arta urbană, constructivă, cu un mesaj puternic. 

Fotografie preluata de pe ayankeeinprague.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Traversează Podul Carol din Praga

Podul Carol este cel mai important pod din Praga, dar și cel mai frumos. Principala rută de legătură între Castelul din Praga şi Oraşul Vechi, Podul Carol a fost una dintre cele mai importante căi comerciale între Europa de Est şi Europa de Vest. Se spune că prima cărămidă aşezată în construcţia acestui pod a fost pusă chiar de către regele Carol al IV-lea.

Explorează Rezervaţia Naturală Dikova Sarka

La doar 30 de minute de agitaţia marelui oraş, poţi găsi Parcul Naţional Dikova Sarka. Acest colț de Rai, cu o mulțime de mini-cascadele, panorame naturale de excepție şi un canion spectaculos, este locul perfect pentru o excursie relaxantă. 

Fotografie preluata de pe praguecityline.cz. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vizitează Muzeul Ceh al Muzicii

Poţi vizita Muzeul Ceh al Muzicii gratuit, în fiecare joi a primei săptămâni din lună. Găzduit într-o fostă biserică barocă, acest muzeu are o colecție impresionantă de instrumente muzicale vechi de sute de ani. 

Fotografie preluata de pe prague.eu. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Caută Casa Dansatoare "Fred şi Ginger"

Pe malul drept al râului Vlatva, această clădire unică dă impresia de iluzie optică. Alături de celelalte case în stil baroc, gotic sau art nouveau, controversata Casă Dansatoare surprinde privirile trecătorilor încă din 1996.

Bea bere pragheză

Deşi nu este gratuită, berea în Praga o poţi găsi la un preţ mai mic decât chiar apa. Foarte mulţi turişti vin să deguste bere în Praga. Deşi am lăsat-o ultima pe listă, n-am putut să o omitem complet. Smile

Fotografie preluata de pe pivnilaznespabeerland.cz. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Daca eşti iubitor de bere, citeşte si 7 capitale ale berii în Europa

Cazare ieftină în Praga

Dacă te-am convins să vizitezi frumoasa capitală cehă, te ajutăm sa o vizitezi cu buget mic găsind cele mai bune oferte de cazare.

  • Inturprag Hotel*** cu prețul de 96 lei pe noapte în cameră dublă sau twin. Camerele arată extrem de curat și de aerisit, fiind perfecte pentru relaxare.
  • Hotel Volha**cu prețul de 110 lei pe noapte în cameră dublă sau twin. Acest hotel este amplasat în centrul cartierului Praga 4, fiind celebru pentru viaţa de noapte dinamică şi pentru numeroasele cluburi şi baruri din apropiere.
  • Hotel Fortuna West*** cu prețul de 112 lei pe noapte în cameră dublă. Aerportul se află la aproximativ 15 minute de hotel, iar Castelul din Praga, New Town şi Charles Bridge se situează la o distanţă de aproximativ 20 de minute cu mașina.
  • Proprietatea Budget Studios** cu prețul de 113 lei pe noapte în cameră dublă. Cu două camere disponibile, această variantă de cazare e extrem de potrivită pentru turiștii mai independenți.
  • Pensiunea Brezina*** cu prețul de 116 lei pe noapte în cameră dublă. Locația este perfectă pentru această variantă, pensiunea fiind situată chiar în centrul oraşului, în Praga 2. 

Dacă hotelurile de mai sus nu îți satisfac așteptările sau ai dori să încerci cazare tip hostel, te invităm să o găsești pe cea potrivită pentru tine:

Tu ce alte atracții turistice din Praga gratuite ne-ai recomanda?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers