Praga,orașul celor 100 de turnuri

Praga,orașul celor 100 de turnuri
 
 

Povestea mea este despre Praga, orașul celor 100 de turnuri.
Este unul dintre cele mai frumoase și impresionante orașe europene unde se îmbină în mod armonios elemente de arhitectură gotică, romanică cu cele de secol XXI astfel de la un pas la altul te simți într-un alt amibient, te deplasezi între vechi și nou.

Cazare in Praga

Am fost cazat la Hotel Tivoli Praha, un hotel cu condiții bune, preț acceptabil din centrul orașului. La 5 min. de la hotel exista stație de autobuz și metrou. Menționez circulație este de nedescris - mai mult de 3-4 min. nu trebuie așteptat după mijloace de transporturi în comun. Cu ajutorul metroului poți ajunge dintr-un capăt al orașului în celălalt.

Obiective turistice si activitati in Praga

Am petrecut 4 zile în acest oraș și am încercat să fac un plan de vizite pentru fiecare zi. Printre locurile vizitate s-a numărat Podul Carol- cu minunatele sale statui și locul unde Ioan Nepomuk a fost schingiuit şi omorât, fiind aruncat în Vltava, deoarece a respectat secretul împărtăşeniei şi nu a vrut să-i divulge regelui Wenzel păcatele spovedite lui de soţia regelui. Legenda spune că dacă atingi crucea şi-ţi pui o dorinţă, aceasta se va îndeplini. Un alt loc minunat Cetatea Praga- cu Catedrala Sf. Vit și strada de aur. Nu se poate ca cineva să plece din acest oraș fără a face un tur cu vaporul pe Vlatva, fără a asculta jocul ceasului Orologiu sau de a petrece o seară în renumitele berării din oraș.

Impresii si ponturi despre Praga

Cel mai mult m-a impresionat faptul că la fiecare pas- nu conta că ește în orașul Vechi sau Nou găseai ceva de vizitat- de unde și numele Orașul de aur sau celor 100 de turnuri. Nu ai nevoie de a circula cu mijloace de transport în comun deoarece pierzi o mulțime de lucruri cu care poți să-ți îmbunătățești mintea dar și sufletul.

Problema pe care un vizitator poate întâmpina este faptul că nu prea se găsesc marketuri unde poți să-ți cumperi lucrurile necesare la un preț mai accesibil- exemplu apă. La un preț destul de ridicat, dar și în alte orașe sin Europa, sunt suvenirurile. Trebuie să te uiți bine unde îți faci cumpărăturile necesare.

Sfaturi pentru cei care vor sa viziteze Praga

Pentru a porni la un concediu în Praga în primul rând ar fi bine să ne facem timp de cel puțin o săptămână. Mâncarea este la un preț destul de acceptabil. Locurile pe care un vizitator trebuie să le vadă sunt: Podul Carol, Sf. Vit, Orologiul,etc. Este recomandabil ca vizitele să le putem face în perioade de sfârșit de sezon când se pot prinde reduceri- de o calitate bună sunt încălțămintele cehe.

Ar mai fi lucruri de spus, dar pana la urma fiecare isi traieste povestea dupa propriul stil… Imi pare bine ca am avut ocazia sa retraiesc sentimentele acestui concediu, chiar si pentru cateva minute, pentru ca fiecare calatorie in care "ne reintoarcem", chiar si cu gandul ne invata aceeasi lectie: in concediu se traieste in prezent – ca sa ne putem hrani cu amintirile frumoase pana la urmatoarea escapada!

Acestea sunt cateva din motivele pentru care aleg sa fiu ghidul turistic al acestui loc, "functie" care ma trimite automat in concursul "Povestea vacantei mele". Numele meu este Stoicovici Anita Maria si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Pozele mele din Praga

Casa Moşului

Realizat in colaborare cu: Casa Moşului

Pensiunea Casa Mosului din Cârţisoara situatã în imediata apropiere a centrului comunei, te întâmpinã cu ospitalitatea specificã zonei de munte. Oamenii pe care îi veţi întâlni aici, mâncarea şi bãuturile tradiţionale de cea mai bunã calitate precum şi condiţiile de cazare de 4 stele vor crea atmosfera de recreere, confort, linişte şi relaxare pe care le-aţi dorit.

www.casa-mosului.ro

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers