Practică universitară la Călimănești Căciulata, o perlă de pe Valea Oltului

Practică universitară la Călimănești Căciulata, o perlă de pe Valea Oltului
 
 

Călimănești Căciulata este un oraș situat în partea central sudică a României, pe malul drept al Oltului, în Depresiunea subcarpatică Jiblea Călimănești, la altitudinea de 260-280 m, la 18 km distanță de municipiul Râmnicu Vâlcea și 80 de km de municipiul Sibiu. Este cunoscut atât prin frumusețile sale peisagistice, prin mănăstirile cu tradiție aflate aici, precum Cozia, Turnu, Stânișoara sau Ostrov, dar și prin importanța medicală a tratamentelor de aici.

Eu eram cazat aici, la un hotel împreună cu toți colegii de an, fiind în practică universitară; țin să spun că m-a costat oarecum să scriu acest articol deoarece călătorind de când ne trezeam, vizitând orașele și regiunile apropiate, înconjurătoare stațiunii, precum Sibiu, Curtea de Argeș, Râmnicu Vâlcea, unde ne petreceam cealaltă jumătate a zilei și ne cazam peste noapte și până mai după-amiază când ne întorceam la hotel, iar profesorii coordonatori ne dădeau practic timpul rămas pentru vizitarea propriu-zisă a stațiunii.

Atracţii turistice din Călimăneşti Căciulata

În prima zi, din cele două de practică mi-am dedicat-o vizitării obiectivelor cu specific istoric, religios sau arhitectural ce se află "înșirate" de-a lungul șoselei, precum mânâstirea Cozia ctitorită de domnitorul Mircea cel Bătrân, împreună cu muzeul acesteia și boltnița acesteia cu hramul Sf. Apostoli, deși mai rămâneau încă suficiente de văzut din această categorie, precum mânăstirile Stânișoara, Ostrov și Turnu.

În a doua zi și ultima, în același orar disponibil, ne-am răcorit prin parcurile, terasele și piscinele locale, în speranța că într-o următoare vizită aici îmi voi face timp suficient pentru a vizita și numeroasele obiective turistice ce sunt în preajmă și care necesită oarecum un timp mai îndelungat de organizare și vizitare precum Parcul Național Cozia, Cascada Stânișoara sau castrul roman Arutela.

Poze deosebite de la Călimăneşti Căciulata


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers