Poze deosebite cu oraşe de vizitat în Europa partea 3 - galerie foto

Poze deosebite cu oraşe de vizitat în Europa partea 3 - galerie foto
 
 

Capitalele şi marile metropole europene stau deoparte pentru că a venit rândul celor mici. Vă invit într-un tur virtual prin unele dintre cele mai spectaculoase oaşe europene, mai puţin promovate din punct de vedere turistic.

Vreau să vă spun că expresia "oraşe de vizitat" nu a fost aleasă întâmplător. Este clar că fiecare oraş are câteva ceva interesat, însă din punctul meu de vedere până să le vizităm pe cele care au "câte ceva" de vizitat, să le explorăm pe cele care au multe. De ce? Pentru că după ce vezi multe oraşe cu numeroase obiective turistice, cu peisaje incredibile, cu mâncare extraordinară şi cu mii de lucruri interesante, ajungi să le apreciezi la adevărata lor valoare pe cele care au "ceva" interesant care nu mai este nicăieri altundeva.

După acest principiu m-am ghidat şi eu când am făcut selecţia imaginilor cu unele dintre cele mai interesante oraşe din Europa, partea a III-a, însă am exclus capitalele şi cele mai importante metropole din marile ţări europene.

Oraşul Haworth din Anglia, un loc care atrage mii de pelerini literari, oraşul Tropea din Italia, care atrage zeci de mii de turişti pasionaţi de scubadiving şi snorkeling, oraşul Klodzko din Polonia, un muzeu în aer liber, Marvao, din Portugalia, un loc care oferă unele dintre cele mai minunate panorame din Europa, Dinant din Belgia, o localitate care pare desprinsă din jocurile pe calculator şi multe altele.

5 oraşe de vizitat în Europa:

  1. Avignon, Franţa - Cu un pod datând din secolul al XII-lea şi un palat papal din secolul XIV, Avignon este cu siguranţă unul dintre orăşelele franţuzeşti pe care cei pasionaţi de istorie şi arhitectură trebuie să le viziteze. 
  2. Bergen, Norvegia - Centrul oraşului, Bryggen, este locul spre care să te îndrepţi pentru a vedea frumuseţea istorică a Norvegiei din timpurile comerţului local pe apă.
  3. Lucca, Italia - Ascuns după un zid ce datează din secolul al XVI-lea, centrul oraşului Lucca este o oază a culturii şi a istoriei italiene aşa cum nu pot fi acestea văzute în marile oraşe.
  4. Oxford, Anglia - Oxfordul merită vizitat nu numai de cei interesaţi de mediul universitar de aici, ci şi de turiştii pasionaţi de arhitectură şi de cultura britanică în general. 
  5. Hallstatt, Austria - Pentru un peisaj de vacanţă ce te va lăsa fără cuvinte, Hallstatt este locaţia ideală. Orăşelul este amplasat între lacuri întinse şi munţi împăduriţi. 

Poze deosebite cu oraşe de vizitat în Europa

Am descoperit astfel pentru tine câteva dintre perlele ascunse ale Europei. Aştept şi sugestiile tale în privinţa altor oraşe europene mici ce ar trebui vizitate înaintea oricărei capitale!

 

Vezi şi alte galerii în partea întâi şi partea a doua cu oraşe de vizitat din Europa. 


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers