Poveşti de pe mapamond - ediţia a treia: Lisabona, Barcelona, Bali şi Malaezia

Poveşti de pe mapamond - ediţia a treia: Lisabona, Barcelona, Bali şi Malaezia
 
 

În încercarea de a face vara să vină mai repede, ne întâlnim să povestim despre vacanţe încă o dată!

Dacă tot a venit luna iunie şi s-a deschis oficial sezonul de vacanţe/concedii, atunci trebuie să ne vedem la o limonadă şi să povestim din ţări mai calde. Avem din ce în ce mai mulţi pasionaţi de călătorii care vor să împărtăşească cu voi vacanţele lor minunate, aşa că ne întoarcem cu Poveşti de pe mapamond ediţia a III-a!

De această dată pornim numai spre destinaţii călduroase, adică spre Portugalia, Spania şi Malaezia. Despre soarele din Europa ne vor povesti Alex Roşca şi Oana Kovacs, iar despre cel din Asia ne vorbeşte Zora Panici.

Cine sunt povestitorii noştri?

Alex Roşca vine să ne povestească despre o incursiune în lumea mai mult sau mai puţin de vacanţă din Lisabona, Oana Kovacs ne va duce pe tărâmul lui Gaudi, într-o poveste cu aer de Barcelona, iar Zora Panici ne va dezvălui feţele unei lumi îndepărtate, din Bali şi Malaezia.

Alex Rosca in vacanta la LisabonaAlex Roşca
"Pentru mine a călători înseamnă a descoperi necunoscutul, pentru că îmi place din când în când să ies din cercul vieţii de zi cu zi. Îmi place să mă despart de locurile ce le ştiu cu ochii închişi şi să simt euforia începutului de drum, atmosfera noului, vibraţia şi vocea unui oraş nou. Îmi place să mă pierd în mulţime şi în marea ei agitaţie. Îmi place să cunosc mereu locuri noi şi să mă reîntorc la cele care mi-au rămas în suflet. Timpul trecut nu se întoarce, dar amintirile se întorc şi vreau să las viaţa să mă surprindă cu locuri pe care poate intuiţia mea le-a ratat. Cum unii îşi tatuează pe piele cuvinte inspiraţionale, eu îmi tatuez în suflet şi în amintire lumea."

Oana Kovacs in vacanta la BarcelonaOana Kovacs - http://oanakovacs.com
"Nu știu dacă sentimentul meu pentru călătorii se poate numi pasiune, pentru că nu mă chinuie într-atât încât să las totul deoparte pentru a fi permanent pe drum. Dar cu siguranță ceea ce simt are legătură cu dragostea. Iubesc să văd locuri noi, să aud vorbindu-se limbi necunoscute în jurul meu, să cunosc oameni și să mănânc laolaltă cu localnicii. Prefer să vizitez orașe europene și să le străbat pe jos, ador să le ascult istoria și să le privesc clădirile elegante, martore tăcute ale altor vremuri. Nu-mi place să revin în aceleași locuri atunci când sunt atât de multe alegeri posibile și nici nu mă văd stând 7 zile din 7 doar la plajă când sunt atâââââââââââtea de văzut."

Zora Panici in vacanta in MalaeziaZora Panici - http://www.ghiduri-turistice.info
"Înainte să pleci într-o vacanţă, pregăteşte-ţi hainele şi banii. Apoi ia jumătate din haine şi de 2 ori mai mulţi bani. Prefer să plec de fiecare dată într-un loc nou pentru că mă incită planificarea excursiei, descoperirea unor locuri care combină cât mai multe culturi şi stiluri de viaţă pentru a mă întoarce cu câte o lecţie din fiecare călătorie. «Cel mai rău lucru care ţi se poate întâmpla într-o excursie este ca ceilalţi turişti să îşi dea seama că eşti şi tu doar un turist». Încerc să ţin cont de această zicală şi atunci când călătoresc vreau să mă apropii cât mai mult de localnici, să le cunosc stilul de viaţă şi să încerc să particip la activităţile locale."

Când ne vedem şi unde?

Te aşteptăm miercuri, 19 iunie 2013, în Bugar’D Pub (Str. Gh. Lazăr nr. 1, colţ cu Piaţa Unirii), începând cu ora 19, să bem o limonadă şi să ascultăm poveşti de pe mapamond de vară!

Vrei să vii şi tu?

Întrucât avem locurile limitate, participarea se face pe bază de înscriere. Completează datele tale mai jos. Te aşteptăm cu surprize şi poveşti frumoase!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers