Pontul săptămânii: descoperă cum vizitezi Parisul cu 300 de euro

Pontul săptămânii: descoperă cum vizitezi Parisul cu 300 de euro
 
 
Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

James Joyce spunea despre capitala Franţei: "Ah, Paris… teatre, cafenele, muzee şi femei elegante pe bulevarde…" După aproape 80 de ani mai putem adauga: "aglomeraţie, cozi, preţuri exorbitante… acordeoane pe bulevarde…"

Cu toată ironia şi exagerările de rigoare, îmi permit să-mi încep "povestea" printr-un moment de reculegere pentru fraţii noştri care chinuie în jurul Turnului Eiffel să ne aducă ţara în fruntea clasamentului la Alba-Neagra (vezi ce înseamnă), pentru fraţii noştri care se joacă cu liniştea celebrei cântăreţe Edith Piaf, cântând din acordeon, la metrou, celebra piesă "La vie en rose", pentru surorile noastre care fac diferite "sondaje" în zonele aglomerate şi pentru toţi cei care primesc de la Francezi bani, ca sa le viziteze ţara…Terminat.

Trecând la lucruri mai serioase, dacă te-ai întrebat vreodată dacă se merită să mergi la Paris pentru un weekend, răspunsul este NU. În schimb, dacă ai posibilitatea să-ţi prelungeşti weekendul măcar cu două zile, răspunsul se transformă în DA.

Cu un bilet de avion ieftin cumpărat la una din celebrele companii la care se aplaudă la aterizare, o cazare gratis la ceva nemuri, vecini, prieteni, cunoştinţe (sigur trebuie să ai pe cineva la Paris) şi cu un minim de 300 de euro pentru cheltuială, îţi poţi petrece un weekend prelungit chiar foarte frumos în Paris.

Cum să vizitezi Parisul cu buget redus:

Dacă ai ales să zbori până la Paris cu o companie low cost, cel mai probabil vei ateriza pe aeroportul Paris Beauvais, care se află la 80 de kilometri de centrul oraşului. Cea mai ieftină şi simplă variantă de a ajunge până în oraş este autobuzul. Autobuzele pleacă din aproximativ 15 în 15 minute, biletele se cumpără de la ieşirea din aroport (imposibil să ratezi coada), costă 16 EURO o călătorie şi te lasă exact la Porte Maillot, de unde poţi lua atât metrou, cât şi autobuz către hotel/neam/prieten etc.

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Vizitează cele mai importante obiective turistice din Paris din exterior. Ţinând cont că nu ai foarte mult timp la dispoziţie, aceasta este cea mai bună variantă. Însemnează-ţi pe hartă ce doreşti să vizitezi, iar dacă ai obiective apropiate du-te pe jos. Îţi recomand: Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, strada Champs-Elysees, Bazilica Sacre-Coeur, Biblioteca Nationala a Franţei, Biserica Notre Dam, Pantheonul, Biserica Sfântul Eustache, Centrul Pompidou şi împrejurimile, Les Invalides Paris, Cartierul Montmartre, Muzeul Luvru, Muzeul National Picasso, Muzeul Orsay, Palais de Justice, Palatul Luxembourg, Galeriile Lafaette şi Place de la Concorde (sper că nu am ratat nimic important)

Pentru că am discutat destul de gratis şi ieftin, trecem la scump: mâncare şi băutură! Oriunde mănânci în Paris e scump, chiar şi acasă. O masă la un pub de cartier costă aproximativ 20 EURO. La restaurant se dublează, chiar triplează preţul. Dacă nu vrei să cheltui foarte mulţi bani sau dacă nu ai foarte mulţi bani de cheltuit, varianta sfântă este să iei micul dejun acasă, un prânz în oraş şi cina când poţi acasă, când nu, asta e… plăteşti. Chiar şi aşa, vei scoate din buzunar aproximativ 50 EURO pe zi, de persoană… doar pe mâncare şi băutură.

Acestea fiind spuse, cam asta este baza unui City Break low cost în Paris. Pentru orice alte informaţii aveţi nevoie, îmi puteţi lăsa un comentariu la articol şi eu vă răspund în cel mai scurt timp posibil. Vă doresc concedii frumoase! 

   

Citeşte şi: Parisul descoperit în 33 de imaginiParis - un city break de visParis - un oras boemParis - un loc dragParis - un oras in care nu te poti plictisi şi Paris - locul in care te reindragostesti de viata

 

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.