Plimbarea cu şalupa în Cazanele Dunării

Plimbarea cu şalupa în Cazanele Dunării
 
 

Ȋn zona Cazanelor Dunării nu am ajuns până acum, aşa că reprezenta încă o destinaţie interesantă, şi cum am prins puţin timp liber, bagăjelul făcut şi dăm o fugă până acolo, deşi avem de parcurs 350 de km.

Obiective turistice în zona Cazanele Dunării

Cazanele Dunarii

Primul lucru pe care l-am făcut odată ajunşi acolo, la Orşova, a fost o plimbare cu şalupa pe Dunăre. O plimbare foarte incitantă pentru noi, care, de fapt, a reprezentat cel mai frumos moment al vizitei în această zonă. Cu sufletul la gură ne-am urcat în şalupă şi, la drum acum! Am facut o scurtă oprire la Tabula Traiana, pe malul sârbesc, în apropiere de Cazanele Mici.

Cazanele Dunarii

Tabula Traiana, dateaza de aproape 2000 de ani şi este singura dintre cele 10 tabule care a rezistat în timp. Doar poziţia ei este puţin schimbată: inţial se afla mult mai jos, dar datorită creşterii Dunării, pentru a nu fi deteriorată, Tabula a fost mutată mai sus cu aproximativ 30 de metri.

Cazanele Dunarii

Urmatorul popas l-am făcut la chipul lui Decebal, o statuie de 55 m înălţime sculptată în stâncă între localităţile Eşelniţa şi Dubova şi care se situeaza pe locul 5 în topul celor mai spectaculoase statui din lume.

Cazanele Dunarii

Ȋn apropierea statuii, se afla Mănăstirea Mraconia, o superbă mănăstire de maici supranumita şi "mănăstirea de sub apa".

Cazanele Dunarii

Mergem tot înainte şi ajungem la Peştera Ponicova sau Peştera Liliecilor, cea mai mare peşteră din Defileul Dunării. Peştera este săpată în peretele stâncos al muntelui, fiind compusă dintr-o serie de galerii ce comunică între ele şi în care se găsesc numeroase colonii de lilieci.

Cazanele Dunarii

Ultima oprire am avut-o la Peştera Veterani, peşteră care în timpurile preistorice a fost considerată sanctuarul zeului Zamolxe de către daci. Ȋn timpul celor două războaie mondiale, peştera a fost adăpostul haiducilor , locul unde păstrau muniţia şi hrana.

Cazanele Dunării în imagini

Cazanele Dunarii

Dacă ajungeţi în Cazanele Dunării, să nu rataţi plimbarea cu şalupa pentru că vă oferă o panoramă superbă asupra munţilor şi asupra principalelor obiective turistice ale zonei.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers