Plimbarea cu şalupa în Cazanele Dunării

Plimbarea cu şalupa în Cazanele Dunării
 
 
 

Ȋn zona Cazanelor Dunării nu am ajuns până acum, aşa că reprezenta încă o destinaţie interesantă, şi cum am prins puţin timp liber, bagăjelul făcut şi dăm o fugă până acolo, deşi avem de parcurs 350 de km.

Obiective turistice în zona Cazanele Dunării

Cazanele Dunarii

Primul lucru pe care l-am făcut odată ajunşi acolo, la Orşova, a fost o plimbare cu şalupa pe Dunăre. O plimbare foarte incitantă pentru noi, care, de fapt, a reprezentat cel mai frumos moment al vizitei în această zonă. Cu sufletul la gură ne-am urcat în şalupă şi, la drum acum! Am facut o scurtă oprire la Tabula Traiana, pe malul sârbesc, în apropiere de Cazanele Mici.

Cazanele Dunarii

Tabula Traiana, dateaza de aproape 2000 de ani şi este singura dintre cele 10 tabule care a rezistat în timp. Doar poziţia ei este puţin schimbată: inţial se afla mult mai jos, dar datorită creşterii Dunării, pentru a nu fi deteriorată, Tabula a fost mutată mai sus cu aproximativ 30 de metri.

Cazanele Dunarii

Urmatorul popas l-am făcut la chipul lui Decebal, o statuie de 55 m înălţime sculptată în stâncă între localităţile Eşelniţa şi Dubova şi care se situeaza pe locul 5 în topul celor mai spectaculoase statui din lume.

Cazanele Dunarii

Ȋn apropierea statuii, se afla Mănăstirea Mraconia, o superbă mănăstire de maici supranumita şi "mănăstirea de sub apa".

Cazanele Dunarii

Mergem tot înainte şi ajungem la Peştera Ponicova sau Peştera Liliecilor, cea mai mare peşteră din Defileul Dunării. Peştera este săpată în peretele stâncos al muntelui, fiind compusă dintr-o serie de galerii ce comunică între ele şi în care se găsesc numeroase colonii de lilieci.

Bucură-te de primăvară la Londra

Bucură-te de primăvară la Londra

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București şi Timișoara
de la 185 Eur
vezi detalii »

Cazanele Dunarii

Ultima oprire am avut-o la Peştera Veterani, peşteră care în timpurile preistorice a fost considerată sanctuarul zeului Zamolxe de către daci. Ȋn timpul celor două războaie mondiale, peştera a fost adăpostul haiducilor , locul unde păstrau muniţia şi hrana.

Cazanele Dunării în imagini

Cazanele Dunarii

Vacanță de primăvară la Berlin

Vacanță de primăvară la Berlin

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 160 Eur
vezi detalii »

Dacă ajungeţi în Cazanele Dunării, să nu rataţi plimbarea cu şalupa pentru că vă oferă o panoramă superbă asupra munţilor şi asupra principalelor obiective turistice ale zonei.

City break romantic la Veneția

City break romantic la Veneția

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din Timișoara și Cluj Napoca
de la 145 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.