Plaje în Thassos

Plaje în Thassos
 
 

Cred că Thassos este cea mai accesibilă insulă grecească pentru turiştii români care vor o vacanţă în Grecia, cu maşina. Situată la 45 de minute de Kavala (cu ferry boat-ul) oferă peisaje specifice, având plaje pentru toate gusturile: izolate, animate, sălbatice, umbroase, aglomerate, liniştite, "de fiţe". Poţi să le verifici, să le clasifici, să îţi dai seama pe care o preferi într-un sejur de cel puţin zece zile. Atunci când ai mai mult timp la dispoziţie creşte şi dorinţa de a explora şi a afla mult mai multe despre destinaţia în care te afli.

Ori de câte ori m-am aflat pe o insulă am avut curiozitatea de a o explora înconjurând-o cu maşina (chiar închiriată), oprind şi cercetând obiectivele trecute în ghidurile turistice, căutând şi găsind zone minunate, dincolo de cele citite.

Plaje însorite...

Rechinau

Nu aş vrea să fac un clasament al plajelor din Thassos, voi începe cu cea mai aproape de sufletul meu Skala Rachinou, situată în vecinătatea localităţii Prinos, în dreptul său fiind construite vreo două hoteluri. Puţin în stânga acestei plaje, de altfel foarte frumoasă, am găsit o plajă în care puteai pătrunde prin curtea şi pe lângă casa gazdelor. Parchezi maşina la umbra unui măslin şi ajungi în dreptul unui bar în aer liber cu muzică grecească discretă, piscină, terasă, grătar, o pădure de pini şi apoi o plajă superbă, liniştită, cu şezlonguri aşezate la o distanţă care îţi asigură intimitatea.

Thassos

Nisip fin, apă transparentă, de turcoaz, gazde ospitaliere, soare, umbră, linişte, un fundal muzical, foarte discret. Apa, puţin adâncă în primii 20 metri, îţi conferă un confort psihic în cazul în care ai copii mai mici care se bălăcesc non stop şi vrei să ai şi tu momente de relaxare pe şezlong.

... şi cu privelişte

Plaja Umbroasa

La vreo 2 km de această plajă, în dreptul unei taverne, am găsit o altă plajă mai puţin celebră, care din păcate nu avea soare, doar un peisaj superb. Plaja este un petec de nisip într-un golfuleţ înconjurat de stânci şi pini, cu o mare cu valuri înspumate şi câteva sezlonguri aliniate. Înconjurată de pini înalţi şi umbrosi, de peisajul plajei beneficia şi taverna cu vedere la mare.

Plaja Scala

Am continuat explorarea cu plajele "de fiţe" ca Scala. Înconjurată de mult beton, cu şezlonguri speciale, paturi cu baldachin, măsuţe, servicii de calitate, plaja în sine este destul de îngustă, apa destul de agitată şi adâncă chiar de la intrarea în mare. Are program de club de noapte şi de aceea dimineaţa este o plajă liniştită pe care găseşti un confort de 5 stele. Muzica ambientală este muzica din topurile de radio şi tv.

Plaje aglomerate...

Thassos

Cred că apoi am pornit la un drum mai lung, oprindu-ne la Scala Potamia şi Golden Beach. Plaje celebre pe insulă şi în ghidurile turistice, localizate într-o zonă cunoscută, comercială şi foarte promovată de agenţiile de turism. Peisajul era inedit, plaja destul de largă era împrejumită de munţi înalţi, cu vegetaţie luxuriantă, şezlongurile înghesuite, valuri impresionante, aglomeraţie, gălăgie.

... şi plaje liniştite

Thassos

Plecând în periplul nostru am întâlnit plaje dincolo de drumul principal, sălbatice, fără sezlonguri şi fără urme de civilizaţie, doar câţiva turişti iubitori de linişte şi meditaţie… Între aceste plaje, la vreo 10 km de drumul principal, se află şi Marble Beach – plaja de marmură, o plajă fără nisip, doar cu pietricele albe, de marmură… şi marea de turcoaz. Drumul este destul de anevoios şi neasfaltat, dar merită tot efortul…

Thassos

Pe zona de apus a insulei, plaja localităţii Klisma este extrem de sălbatică şi relaxantă cu un peisaj liniştitor, cu case mici, de pescari, conservate de peste un secol, cu pescari care îşi întind năvoadele la ceas de seară… unde poţi să admiri un apus de soare de cea mai mare frumuseţe.

Aşadar, Thassos… o destinaţie accesibilă, cu plaje pentru toate gusturile, este o insulă care te îmbie la relaxare, la concediu departe de grijile cotidiene.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers