Pistă de biciclete inspirată din operele lui Van Gogh (VIDEO)

Pistă de biciclete inspirată din operele lui Van Gogh (VIDEO)
 
 

Olandezii sunt recunoscuţi pentru pasiunea lor pentru biciclete. Infrastructura rutieră dedicată acestui mijloc de transport este extrem de bine pusă la punct în Olanda. În patria bicicletelor, numeroase construcţii de infrastructură de transport au uimit prin inovaţie şi originalitate. Nici nu este de mirare având în vedere faptul că aici, bicicliştii şi automobiliştii au drepturi egale în trafic şi îşi împart fără probleme carosabilul.

Olandezii au uimit o lume întreagă în momentul inaugurării primului sens giratoriu suspendat pentru biciclişti. Proiectul a fost realizat în Eindhoven, deasupra unei intersecţii aglomerate, pentru a fluidiza traficul. Un alt proiect care a uimit prin originalitate este pista de biciclişti inspirată din operele lui Van Gogh, care oferă un spectacol de culoare şi lumină pe timpul nopţii.

De la pistă de biciclete, la operă de artă

Pictura "Noapte înstelată" realizată de Van Gogh în 1889, în timp ce era internat în azilul din Saint-Remy de Provence, l-a inspirat pe inovatorul olandez Daan Roosegaarde. Împreună cu o echipă de specialişti în infrastructură acesta a creat un prototip pentru pistele de biciclişti care uimeşte prin tehnologie şi originalitate. Pista de biciclişti este de fapt un sistem de iluminat amplasat la nivelul solului, care îi ghidează pe biciclişti în timpul nopţii.

Pista de biciclisti

Sursă foto: www.wherecoolthingshappen.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

O tehnopoezie pentru amatorii de ciclism

"Am vrut să creez un loc unde oamenii vor experimenta modul special în care tehnica se combină cu experienţa – pentru mine asta înseamnă tehnopoezie", spune inovatorul olandez Daan Roosegaarde despre proiectul său. Şi a reuşit. În timpul zilei, pista de biciclete stochează lumina, iar noaptea, în funcţie de stimulii externi, creează modele inspirate din pictura lui Van Gogh. Mai mult, în semn de respect pentru "muza" sa, inovatorul olandez a construit pista de biciclişti în oraşul Nuenen, din regiunea în care s-a născut celebrul pictor.

Pista de biciclisti

Sursă foto: www.wherecoolthingshappen.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Ţi-ar plăcea să existe în oraşul tău o astfel de pistă de biciclete?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers