Phuket: cum să ajungi în inima Thailandei

Phuket: cum să ajungi în inima Thailandei
 
 

Phuket este una dintre regiunile sudice ale Thailandei şi una dintre cele mai cunoscute destinaţii de vacanţă din această ţară. Insula Phuket este cea mai mare de aici, alături de care provincia mai include încă 32 insule mai mici, pe care le poţi vizita în timpul concediului tău în Marea Andaman.

Numele insulei Phuket este unul nou, numele original fiind bukit, un termen malay, tradus ca deal, deoarece insula în sine seamănă cu un deal de la distanţă. Un deal deosebit de verde, mărginit de plaje cu nisip auriu şi ape turcoaz, care te îndeamnă la o vacanţă relaxantă. Dacă ai nevoie de cazare pentru vacanţa ta în Phuket, cele mai avantajoase oferte din online le găseşti pe book-cheap.com.

Insula Phuket

Când să vizitezi Insula Phuket

Lungă de numai 48 km şi lată de 21 km, Insula Phuket îţi oferă în permanenţă acces facil la plajă, aşa că nu este de mirare că vrei să alegi o perioadă de vizitare în care vremea este perfectă. Din luna martie până în luna mai, se înregistrează cele mai ridicate temperaturi, iar din iunie până în octombrie se instaurează sezonul umed, când temperaturile nu coboară foarte mult, dar ploile sunt destul de dese.

Aşadar cea mai prielnică perioadă pentru o vacanţă în Insula Phuket este decembrie-martie, când temperaturile nu sunt extrem de ridicate, cerul este senin şi vremea este în general plăcută. Temperaturile variază între 24 şi 32°C în această perioadă.

Viză pentru Phuket, Thailanda

România face parte din lista de ţări ai căror locuitori pot aplica pentru Visa on Arrival în Insula Phuket. Vizele turistice sunt eliberate pentru o perioadă de 15 zile, iar aplicanţii trebuie să demonstreze că se pot întreţine pe perioada aceasta, având asupra lor minim 10 000 Bath de persoană sau 20 000 Bath de familie. De asemenea, turiştii trebuie să aibă un paşaport valabil pentru cel puţin 6 luni şi un bilet achitat de întoarcere în limita celor 15 zile. Visa on Arrival costă 1 000 Bath.

Dacă alegi o şedere mai lungă în Insula Phuket este recomandată o viză de 60 zile. Aceasta se poate obţine de la ambasada din România înainte de călătoria propriu-zisă şi costă aprox. 30 dolari (1 000 Bath). Turiştii cu vize de 60 zile trebuie de asemenea să demonstreze achiziţionarea biletului de întoarcere şi posibilităţi financiare suficente pentru perioada aleasă.

Insula Phuket

Plajele din Phuket

Cu siguranţă vei ajunge în Phuket cu dorinţa de a te relaxa puţin pe o plajă însorită. Datorită dimensiunii insulei, vei găsi aici o diversitate de plaje, de diferite mărimi, în diferite grade de amenajare, ideale atât pentru cei dornici de linişte şi intimitate, cât şi pentru cei care vor să fie în mijlocul mulţimii sau să încerce tot felul de sporturi.

Printre cele mai mari şi mai pline de activităţi plaje din Insula Phuket se numără: Bangato Beach (cea mai lungă plajă), Chalong Bay (loc de plecare pentru pescari şi pentru scufundători), Nai Yang Beach (preferată de localnici ca loc de picnic şi relaxare) sau Patong Beach (aproape de magazine, restaurante, cluburi şi baruri). Pentru cei porniţi în căutarea liniştii, cele mai retrase plaje sunt: Cape Panwa, Kalim Beach, Kamala, Karon Beach, Laem Singh, Layan Beach, Nai Harn şi Nai Thorn.

Ce să vizitezi în Phuket

Poate credeai că Insula Phuket este doar pentru relaxarea pe plajă... ei bine, este şi pentru relaxarea minţii cu ajutorul câtorva muzee ingenioase. De exemplu, poţi vizita Muzeul Phuket Trickeye, un muzeu cu 100 picturi 3D, perfecte pentru fotografii cât se poate de haioase. Istoria Insulei, dar şi mai multe despre cultura thailandeză, vei afla din muzee precum Muzeul minier Kathu, Muzeul de scoici, Thai Hua, Muzeul Naţional Thalang sau Baan Chinpracha.

Baan Teelanka este o altă atracţie unică demnă de o vizită. Este o casă cu capul în jos, sprijinită pe acoperiş. În cele 3 etaje ale casei, vizitatorii vor descoperi tot felul de mijloace de distracţie, printre care şi un joc de evadare cu indicii, iar în grădină se vor putea rătăci şi regăsi într-un labirint natural deosebit.

Phuket Big Buddha este un simbol al insulei pe care nu ai cum să-l ratezi... şi pentru că este imens Smile, dar şi pentru că intrarea este gratuită. Deschisă zilnic de la ora 6 la ora 19, statuia lui Buddha, lată de peste 25 m şi înaltă de 45 m, a fost realizată din marmură de jad. De aici poţi achiziţiona o bucăţică de marmură, pe care să-ţi scrii numele şi care va fi apoi amplasată în interiorul statuii, şi te poţi bucura de vederi panoramice impresionante asupra insulei.

Insula Phuket

Insula Phuket pe ploaie

Dacă te prinde ploaia pe insula thailandeză, nu-ţi face griji, ai o mulţime de activităţi cu care să-ţi ocupi timpul liber în afara celor practicabile în aer liber şi în special pe plajă. Aşadar, dacă vremea este urâtă, poţi muta relaxarea de pe plajă într-un centru spa de pe insulă sau la shopping în Jungceylon Shopping Mall.

Insula este acoperită de mici shop-uri de masaj, dar şi de centre spa de mai mari dimensiuni... dar poţi primi un masaj chiar şi pe plajă. Cool În micile saloane vei găsi în special masaj pentru picioare şi tălpi, un masaj relaxant, bazat pe reflexologie. De asemenea, poţi opta pentru un masaj thailandez tradiţional, care implică un masaj ceva mai energic al întregului corp, dar care are ca urmări o relaxare intensă. Dacă vrei un masaj mai interesant, poţi opta pentru cel cu peştişori Garra rufa, cei care curăţă pielea moartă de pe picioare. Masajul pentru picioare durează între 40-50 minute şi costă 300-400 Bath, iar cel tradiţional durează 2 ore şi costă 300-500 Bath, în funcţie de salon.

Insula Phuket

Unde să stai în Phuket

Cazarea în Inusla Phuket din Thailanda este o alegere deosebit de importantă, deoarece insula are o diversitate de unităţi de cazare disponibile. Alege tipul de cazare potrivit pentru tine, conform cu bugetul de vacanţă, dar şi conform cu experienţele pe care vrei să le încerci aici. Fie că este vorba de distracţie sau de relaxare, de servicii de lux sau de cele tradiţionale, ai o mulţime de opţiuni perfecte pentru cazarea în Phuket.

Nu uita să te relaxezi pe plajă, să guşti delicatesele locale, să încerci spoturi pe şi sub apă. Noi te aşteptăm cu impresii de vacanţă, fotografii şi recomandări când te întorci din vacanţa în Phuket, Thailanda. Laughing

book-cheap.com

Realizat in colaborare cu: book-cheap.com

Book-cheap este o agenţie de turism online, care pune la dispoziţia turiştilor o selecţie bogată de hoteluri şi staţiuni din întreaga lume, pentru vacanţe la cele mai bune preţuri. 

Află mai multe despre book-cheap.com >

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers