Pestera Scarisoara, cea mai mare pestera cu gheata din Romania

Pestera Scarisoara, cea mai mare pestera cu gheata din Romania
 
 

Am ales ca obiectiv turistic pe care as dori sa il prezint e Peştera Scărişoara sau Ghețarul de la Scărișoara care se afla in Muntii Apuseni in zona comunei Gârda de Sus, județul Alba. Am ales sa il amintesc ca obiectiv ce merita sa fie vazut deoarece este un obiectiv deosebit care iti "fura" privirea precum si zona parcursa de la drumul national se face un drum forestier pana la pestera. Pana la Pestera Scarisoara oferindu-ti o frumoasa priveliste a muntiilor si naturei din jur.

Ce anume are deosebit Peştera Scărişoara?

Este cea mai mare peşteră cu gheaţă din România, se afla la altitudinea de 1165 m şi cu vârsta de peste 3.000 de ani. Lungimea peşterii este de 720 metri, iar adâncimea de 105 metri. Blocul de gheaţă are un volum de 75 000 mł şi o grosime de peste 15 metri. Accesul se face printr-un aven cu diametrul de 60 metri şi adâncimea de 48 metri La baza avenului se găseşte poarta propriu-zisă a peşterii, în spatele căreia se află "Biserica" de unde se deschide o galerie care după 68 m ajunge la Rezervaţia Mare a peşterii.

Cui ai recomanda sa viziteze Peştera Scărişoara?

As recomanda tuturor persoanelor care vor sa faca un sejur in zona Muntiilor Apuseni sau care sunt prin trecere prin zona pentru ca merita vazut asa obiectiv turistic.
Ca motive as putea amintii:
- este cea mai mare peşteră cu gheaţă din România
- blocul de gheaţă are un volum de 75.000 mł şi o grosime de peste 15 metri care este foarte impresionant
- este un perete de gheata inclinat care coboară, lung de 20m şi prelungit cu o galerie, care coboară în pantă accentuată până la adâncimea maximă de 105 m a peşterii.

Ce te-a impresionat cel mai mult la Peştera Scărişoara?

Pestera Scarisoara este un obietiv turistic placut si care te va impresiona odata vizitandul,drumul forestier pe care va trebui de mers ofera un peisaj foarte frumos in special in luniile de primavara sau toamna cand peisajul este la altidunii mai mari si cu zapada. Este impresionant ca si pe timpul celor mai calde veri in Peştera Scărişoara este gheata iar temperatura este in jurul valorii de 0 grade Celsius. Deci imbracamintea corespunzatoare acestei temperaturi este necesara mereu indiferent de anotimp.

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Peştera Scărişoara

La Pestera Scarisoara se poate ajunge pe drumul care pornește din comuna Gărda de Sus, situată pe valea Ariesului Mare la 32 km amonte de Câmpeni (pe DN75), judetul Alba. Din centrul comunei se desprinde drumul carosabil de pe Gârda Seacă pe care se ajunge, după aproximativ 1 km, la gura Văii Ordâncușa. Despre cazare se poate opri la pensiuniile de pe drumul national care duce spre Campeni sau cazare in Statiunea Ariesieni.

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este Miros Lucian si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Peştera Scărişoara

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers