Pe urmele lui Gaudi. 48 de ore în Barcelona

Pe urmele lui Gaudi. 48 de ore în Barcelona
 
 

Barcelona este cel mai popular oraş al Spaniei şi una dintre cele mai frumoase metropole ale Europei. Cu plaje întinse, clădiri impresionante, monumente şi catedrale şi nu în ultimul rând cu celebra zonă de promenadă La Rambla, Barcelona este o destinaţie căreia trebuie să îi aloci timp pentru a-i descoperi farmecul şi atracţiile sale ascunse. Ce faci însă când timpul îţi lipseşte, deşi te afli într-unul dintre cele mai frumoas oraşe de pe continent?

Am răscolit Barcelona şi internetul în căutarea celui mai cuprinzător intinerariu turistic prin oraşul lui Gaudi. Nu am scăpat din vedere cele mai bune locuri în care să mănânci, principalele obiective turistice şi am dedicat câteva ore odihnei şi relaxării. Află ce poţi face în 48 de ore în Barcelona.

Ziua 1

8 am – Mic dejun la Braseria Gaudi

Cine se trezeşte de dimineaţă are timp mai mult pentru a-şi bea cafeaua. De aceeaşi părere suntem şi noi şi de aceea am ales Braseria Gaudi pentru un mic dejun frugal şi o cafea aromată care să-ne trezească simţurile. Braseria Gaudi se află în apropiere de Sagrada Familia. O vei recunoaşte imediat după decorul specific operelor marelui artist.

9 am – Sagrada Familia

Sagrada Familia

La doar câteva sute de metri de locul în care ţi-ai băut cafeaua, se ridică impunător simbolul Barcelonei. Ai ghicit! Este vorba despre Catedrala Sagrada Familia, una dintre operele reprezentative ale artistului Antoni Gaudi. Contrucţia acesteia a început în 1892 şi încă nu este finalizată, dar se estimează că va fi gata abia în 2030. Rezervă-ţi timp să admiri această operă impresionantă şi dacă poţi, urcă până în vârful turnurilor pentru o privelişte de ansamblu asupra Barcelonei.

12 pm – E timpul să încerci fructele de mare

La Boqueria

E ora prânzului şi cel mai probabil opera lui Gaudi te-a copleşit prin grandoare. E timpul să îţi încarci bateriile şi să guşti din savuroasele fructe de mare. Îţi recomand piaţa La Boqueria, un loc unde îţi va lăsa gura apă de când vei păşi înăuntru şi unde gastronomia este ridicată la rang de artă. Încearcă tapas, răcoreşte-te cu suc natural, gustă din cârnaţii specifici şi lasă-te fascinat de gusturile şi aromele Spaniei.

1 pm – Plimbare pe La Rambla

Rambla

Piaţa La Boqueria este situată la număru 91 pe renumita arteră pietonală a Barcelonei. După ce ţi-ai răsfăţat papilele gustative te poţi plimba în voie pe La Rambla.

4 pm – În vizită la Muzeul Picasso

Dacă ai traversat La Rambla de la un capăt la celălalt înseamnă că paşii te-au purtat în apropierea Muzeului Picasso. Petrece-ţi restul după-amiezei admirând operele marelui artist. La muzeul din Barcelona, situat în centrul vechi al oraşului, sunt expuse unele dintre cele mai importante opere ale lui Picasso.

7 pm – Servim tapas la cină

Să vizitezi Spania fără să guşti din savuroasele varietăţi de tapas este ca şi cum ai merge la plajă, dar te fereşti de soare. Unul dintre barurile restaurant renumite pentru tapas-urile delicioase este Bodega Biarritz. Acest local este situat la o aruncătură de băţ de La Rambla şi dispune de o terasă cu o privelişte încântătoare. Poftă mare!

9 pm – Seara se încheie pe ritmuri de flamenco

Flamenco

Te-ai întrebat vreodată cum ai putea petrece o seară specific spaniolă în Barcelona? La un spectacol de flamenco, dar nu înainte de a descoperi o altă atracţie turistică a orasului. Este vorba despre Plaça Reial, situată în apropiere de La Rambla. Admiră lampadarele de lângă fântână, sunt primele opere ale lui Gaudi. În Plaça Reial, la numărul 17, se află localul Los Tarantos unde vei putea să-i vezi pe cei mai buni dansatori de flamenco.

Ziua 2

8 am – Buenos dias

Casa Milla

Şi în această dimineaţă îţi recomand să-ţi savurezi cafeaua în apropierea unei alte opere care poartă semnătura lui Gaudi. Este vorba despre cafeneaua Pedrera. Localul este amplasat într-una dintre clădirile realizate de Gaudi şi după ce îţi savurezi cafeaua poţi vizita şi clădirea Casa Mila.

10 am – Casa Batllo

Casa Batllo

Fotografie preluata de pe hotelserhsrivolirambla.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În apropiere de Casa Mila altă operă a lui Gaudi aşteaptă să o descoperi. Casa Batllo este o capodoperă construită în stilul unic arhitectural al marelui artist. Analizează cu atenţie detaliile construcţiei, faţada, terasele şi parterul. Ce îţi înspiră designul exterior?

12 pm – Prânzul la 100 Montaditos

100 Montaditos este o berărie renumită din Barcelona. La fel de renumite sunt şi minisandwich-urile pe care le vei servi aici.

2 pm – Parcul Guell

Parc Guell

Parcul Guell este un alt obiectiv turistic pe care nu trebuie să îl ratezi dacă ai ajuns în Barcelona. Conceput de Gaudi, parcul a fost amenajat în perioada 1900-1914 şi are un design original, fiind locul perfect de relaxare. În Parcul Guell se află şi casa lui Gaudi.

7 pm – După plimbare, mâncare

Cu siguranţă Parcul Guell te-a fascinat şi ai uitat de tine admirând frumuseţea acestui loc. Orele s-au scurt şi este timpul pentru cină. Dacă te-ai săturat de tapas îţi recomandăm să încerci restaurantul Filigrana pentru a te delecta cu o friptură de vită sau fructe de mare. Încearcă să rezervi o masă înainte, deoarece restaurantul este destul de aglomerat.

9 pm – Fântâna magică îţi cântă noapte bună

Fantana Montanjic

La doar câteva sute de metri de restaurantul Filigrana, Fântâna Magică de la Montjuic se pregăteşte să-şi înceapă spectacolul. În sezonul de vară, spectacolul de lumină, jeturi de apă şi muzică poate fi admirat între orele 9 pm şi 11.30 pm, iar în sezonul rece între 7 pm şi 9 pm.

Ai mai mult de 48 de ore pe care să le petreci în oraşul lui Gaudi? Descoperă toate atracţiile turistice din Barcelona.

Tu ce alte activităţi şi obiective turistice ai adăuga intinerariului turistic prin Barcelona?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers