Pe urmele guvernatorului: Traseul Brukenthal

Pe urmele guvernatorului: Traseul Brukenthal
 
 
 

Dacă atunci când auzi numele de Brukenthal, te gândeşti imediat la muzeul din centrul Sibiului, eşti de-al nostru. Dacă te mai gândeşti şi la guvernatorul Samuel von Brukenthal deja ne-ai câştigat, iar dacă ştii şi de Avrig şi de Sâmbăta de Jos, ne-ai cam luat-o înainte. Dacă nu ştii despre ce vorbim, ei bine este vorba despre aşa numitul Traseu Brukenthal, pe care te invit să mergem împreună şi să descoperim traseul guvernatorului şi monumentele artistice lăsate de acesta în urmă.

Muzeul Brukenthal din Sibiu

Probabil cea mai cunoscută amintire a baronului este Muzeul Brukenthal din Sibiu. Acesta este locul în care sunt găzduite obiectele de artă colecţionate cu pasiune de guvernatorul transilvănean de-a lungul vieţii sale. Primele colecţii de numismatică, pinacotecă, bibleotecă şi stampe au fost constituite din anul 1759. Palatul în care se află muzeul de astăzi a fost construit în timpul guvernării (1777-1787) şi este astăzi unul dintre simbolurile oraşului Sibiu.

Muzeul Brukenthal din Sibiu

Vacanța de vis în Croația

Vacanța de vis în Croația

7 nopți cazare, zbor din București
de la 450 Eur
vezi detalii »

Sursa foto

Vacanță de neuitat în Corfu

Vacanță de neuitat în Corfu

7 nopţi cazare, all inclusive light, zbor din Bucureşti
de la 565 Eur
vezi detalii »

Palatul Brukenthal din Avrig

Palatul Brukenthal din Avrig a fost construit ca reşedinţă de vară a guvernatorului Transilvaniei, după modelul Palatului Schonbrunn din Viena. Construit în perioada 1780-1785, palatul găzduia impresionanta colecţie de artă pe care astăzi o găsim în muzeul din Sibiu. Palatul era înconjurat în trecut de o grădină impresionantă cu o sumedenie de pomi fructiferi, flori colorate şi decoraţiuni de artă din piatră. Astăzi, Palatul Brukenthal din Avrig a fost reconstruit şi este o locaţie ideală pentru evenimente, vacanţe şi vizite în care să descoperi trecutul elegant al Transilvaniei.

Palatul Brukenthal din Avrig

Sursa foto

Castelul Brukenthal din Sâmbăta de Jos

Castelul Brukenthal din Sâmbăta de Jos a fost construit de fratele guvernatorului, contele Josef von Brukenthal, în anul 1750. Construcţia solidă, plasată în incinta unei herghelii, este înconjurată de legenda relaţiei pasionale dintre conte şi împărăteasa Maria Thereza, cea care i-a oferit terenul pe care se află astăzi castelul.

Castelul Brukenthal din Sâmbăta de Jos

Sursa foto

   

Ţi-ar plăcea să faci o plimbare pe acest drum istoric? Descoperă şi mai multe frumuseţi din Sibiu şi din împrejurimi!

Concediu mediteranean în Creta

Concediu mediteranean în Creta

7 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 465 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers