Pârtii deschi în România: unde mergem la schi în judeţul Caraş Severin?

Pârtii deschi în România: unde mergem la schi în judeţul Caraş Severin?
 
 

Fiind "bănăţean" de 15 ani, îmi este destul de uşor să povestesc despre pârtiile de schi din Caraş Severin. Chiar dacă populaţia din Vestul României merge într-o proporţie foarte mare la schi în Austria, pentru că vorbim de 6 ore de mers cu maşina, nimeni nu renunţă la escapadele de un weekend într-una din cele două staţiuni din Caraş Severin: Semenic şi Muntele Mic.

Când spun Semenic includ staţiunea Văliug. Semenicul este unul din puţinele locuri din ţară în care zăpada persistă aproximativ 6 luni pe an. Prima zăpadă cade pe la sfârşitul lunii octombrie, iar pasionaţii de sporturi de iarnă se pot bucura de aceasta uneori chiar şi până în luna mai.

În momentul de faţă în zonă există cinci pârtii de schi, cu sisteme de tragere prin cablu. Staţiunea nu dispune de foarte multe locuri de cazare, automat nici de multe restaurante, dacă vreţi să înoptaţi în Semenic, recomandarea mea este să nu mergeţi fără rezervare.

Pârtii de schi Valiug şi Semenic:

Pârtia Crucea de Brazi: medie, 750 metri
Pârtia Goznuţa: medie, 700 metri
Pârtia Slalom Uriaş: medie, 1200 metri
Pârtia Slalom: medie, 5200 metri
Pârtia Semenic: uşoară, 350 metri

Staţiunea Muntele Mic se află la 22 de kilometri de oraşul Caransebeş, la poalele versantului sudic al muntilor Ţarcu, la o altititudine de 1.525 metri. Staţiunea găzduieşte trei pârtii de schi, cu un grad de dificultate mediu şi o lungime între 1.200 şi 12.000 de metri. Deşi pârtiile nu beneficiază de instaţii de iluminat şi nici de tunuri de zăpadă artificială, acest lucru nu reprezintă un impediment  pentru turiştii iubitori de sporturi de iarnă.

Pârtii de schi Muntele Mic:

Pârtia Nordica: medie, 1.200 metri
Pârtie Borlova I şi II: medie, 2 X 1000 metri
Valea Soarelui: uşoară, 7600 metri 

Citeşte şi: Schi în România: unde mergem la schi în judeţul Braşov?, Cât costă şi unde se găsesc cele mai ieftine ski pass-uri din Europa,  8 staţiuni de schi pe care trebuie să le încerci si  Concediu "la ghici", partea a II-a - Rânca


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers