Parisul - orașul luminilor

Parisul - orașul luminilor
 
 

Ce părere aveți de Franța? Vă mai las să vă gândiți şi, între timp, o să vă spun părerea mea:

Abia așteptam vacanţa de primăvara. În prima zi, dis-de-dimineață eram în faţa autocarului, ce avea să ne fie casă şi partener de călătorie multe zile de acum înainte. Entuziasmul ne-a mai trecut pe lungul drum până la Budapesta. După un somn bun, iar la drum, către Franța.

Excursie de vis în Paris

Mereu aud "Paris-orașul luminilor", probabil e foarte luminat. Nimic mai fals. Odată ajuns aici realizezi că lumina este una spirituală, dată de multitudinea de muzee, de opere de artă, de arhitectură sau tehnologice. Inima îți tresaltă când privești capodopera lui Da Vinci, Mona Lisa, sau sculpturile lui Michelangelo din legendarul Muzeu Luvru, impunătoarea Catedrală Notre Dame sau Grădinile Versailles, reședința regelui Soare, Ludovic al XIV-lea.

Catedrala Notre Dame

Luvru

Paris

Luvru

Cu sufletul la gură, dornică de cunoaștere am vizitat mormântul lui Napoleon din Domul Invalizilor, Place de la Concorde, Arcul de Triumf, Turnul Eiffel, toate adevărate lecții de istorie. Dar să nu uităm că suntem copii şi nu trebuie să ratam orașul copilăriei, mult-iubitul Disneyland.

Turnul Eiffel

Disneyland

Disneyland

În această călătorie în Paris ne-am atașat unii de alții şi, dacă ar trebui să aleg cu cine să merg în următoarea excursie, tot pe acești colegi şi oameni minunați i-aş alege.

Disneyland Paris

Paris

Turnul Eiffel


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers