Paris, capitala aromelor și a gusturilor

Paris, capitala aromelor și a gusturilor
 
 

Cel mai romantic oraș al Europei este capitala modei și a aromelor deopotrivă. Paris este un oraș încântător care oferă vizitatorilor săi o mulţime de atracţii şi posibilităţi de petrecere a timpului liber. De la Turnul Eiffel şi malul Senei, la Palatul Versailles şi Muzeul Louvre, în Paris sunt o mulţime de obiective turistice care nu lipsesc din orice ghid de călătorie. Îţi propunem să descoperi Parisul dintr-o altă perspectivă, cea a aromelor sale inconfundabile.

Mirosul croissantelor proaspete şi a cafelei de dimineaţă, al florilor colorate din grădinile publice ale capitalei Franţei, aromele parfumurilor şi buchetul complex al vinurilor franţuzeşti. Un amalgam de miresme şi parfumuri cum doar în oraşul de pe malul Senei vei găsi. Alătură-te echipei Ghiduri Turistice într-o excursie prin Paris care îţi va încânta simţurile.

Paris – raiul gurmanzilor

Francezii sunt renumiţi pentru gastronomia lor extravagantă, un adevărat răsfăţ pentru simţuri şi papile gustative. Parisul este una dintre capitalele europene care se poate mândri cu cele mai multe restaurante cu stele Michelin. Serveşte cina într-un astfel de local şi vei avea parte de o experienţă savuroasă.

Mic Dejun Paris

Dacă eşti o persoană matinală, dimineaţa, pe străzile din Paris vei avea parte de cele mai apetisante arome. Patiseriile din Paris sunt o tentaţie căreia nu îi vei putea rezista. Odată ce ai trecut pragul unei patiserii franţuzeşti vei avea impresia că ai păşit pe un tărâm al aromelor savuroase de aluat fraged, proaspăt rumenit în cuptor. Un mic dejun copios pentru o zi specială în Paris.

Ce să vizitezi în Paris

Muzeul Louvre, Turnul Eiffel şi Palatul Versailles nu vor lipsi cu siguranţă de pe lista obiectivelor pe care vei dori să le vizitezi în Paris. Fă-ţi timp şi pentru alte atracţii mai puţin populare din capitala Franţei. Printre două vizite la muzeu, fă un scurt popas şi în piaţa de flori de pe malul Senei. Spectacolul de culoare şi parfumuri te va relaxa şi îţi va încărca bateriile ca să-ţi continui turul turistic.

Piata de flori

Fotografie preluata de pe www.purewow.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Ce-ar fi Franţa fără Beaujolais şi Champagne? Cu sortimente de vin renumite pe plan internaţional, Franţa este o destinaţie ideală pentru iubitorii licorii bahice. Savurează un pahar din vinurile franţuzeşti şi asezonează-l cu baghete, fructe de mare sau un platou cu brânzeturi. După ce ţi-ai antrenat simţurile cu cele mai fine vinuri franţuzeşti, este timpul să explorezi şi minunata lume a parfumurilor. Parfumieri renumiţi, francezii pun mare preţ pe esenţele florale. Descoperă-le şi tu în parfumeriile de pe Champs-Elysées.

Unde să te cazezi în Paris

Capitala Franţei este locul în care ai de unde alege atunci când vine vorba despre cazare, dar ca să simţi cu adevărat spiritul parizian, optează pentru un hotel de tip boutique. Stilul romantic în care sunt amenajate aceste hoteluri din Paris vor întregi experienţa ta turistică pe malul Senei.

Booking.com

Trei lucruri care să nu-ţi lipsească din bagaj

Paris

Descoperă Parisul de după lentilele ochelarilor de soare. Acest accesoriu este un must-have atunci când călătoreşti la Paris. Ochelarii supradimensionaţi sunt cei mai potriviţi pentru a fi în trend în Capitala Modei. Pune în bagaj şi o pătură pentru picnic. O vei folosi negreşit pe malul Senei, în serile romantice în care vei contempla cursul de apă şi peisajul inconfundabil sau când te relaxezi în parcurile din Paris. Completează lista cu lucruri pe care trebuie să le ai la tine cu aplicaţia wine scanner. Îţi va fi de mare folos atunci când o să alegi sortimentul de vin pe care să-l guşti.

Tu ce alte obiective aromate din Paris ai adăuga listei noastre?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!



Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers