Parcuri europene din mijlocul orașelor în care să te relaxezi în city break-urile tale

Parcuri europene din mijlocul orașelor în care să te relaxezi în city break-urile tale
 
 

După o zi întreagă de explorat locurile minunate din metropole europene, nimic nu se compară cu o plimbare relaxantă și câteva momente de liniște într-un parc uriaș, în care să-ți reîncarci bateriile. Zonele verzi din marile orașe europene sunt adevărate oaze de verdeață cu o mulțime de structuri ingenioase, fântâni arteziene și alte atracții inedite. Pentru a-ți veni în ajutor am făcut o listă cu cele mai frumoase parcuri din marile orașe europene, perfecte pentru câteva momente de relaxare.

Grădinile Vilei Borghese din Roma

Grădinile Vilei Borghese din Roma

Fotografie preluata de pe thousandwonders.net. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Grădinile Vilei Borghese din Roma sunt un adevărat paradis pentru iubitorii de natură. Acest parc minunat a fost realizat în secolul al XVII-lea pe locul unei foste grădini din perioada Imperiului Roman. Trei secole mai târziu, minunatul parc a fost refăcut în stil englezesc, acest stil fiind păstrat până în ziua de azi. Grădinile Vilei Borghese ocupă un spațiu de 80 de hectare intrarea principală fiind în Piazza del Popolo. Parcul conține o serie de vile superbe, cea mai importantă fiind chiar Villa Borghese în care funcționează o galerie de artă cu opere de Bernini, Tițian, Caravaggio și Raphael. Tot aici vei mai putea admira Villa Medici, Galeria Națională de Artă Modernă, Villa Giulia, o grădină zoologică modernă și o mulțime de alte structuri frumoase menite să completeze atmosfera de basm a grădinilor.

Hyde Park din Londra

Hyde Park din Londra

Fotografie preluata de pe qualitycrown.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Londra se mândrește cu o mulțime de parcuri incredibile așa că nu îți va fi ușor să alegi doar unul. Recomandarea noastră este Hyde Park, nu departe de centrul capitalei britanice. Hyde Park este unul dintre cele mai mari parcuri din Londra și conține o mulțime de atracții turistice. Acoperind o suprafață de peste 140 hectare, Hyde Park este mărginit de districtul Mayfair și un alt parc minunat – Kensington Gardens. În Hyde Park vei putea să te relaxezi pe peluzele perfecte, te vei putea plimba prin grădina de trandafiri, vei putea admira Palatul de Cristal, memorialul Prințesei Diana și o mulțime de sculpturi, unele foarte ciudate. Lacul Serpentine este perfect pentru a înota sau a te plimba cu barca. Nu rata nici Speaking Corner lângă Marble Arch, unde oricine poate susține dezbateri sau discursuri politice. Dacă mai ai timp, fă și o plimbare până la Grădinile Kensington pentru a vedea palatul cu același nume.

Parque del Retiro din Madrid

Parque del Retiro din Madrid

În inima Madridului, cei care vor să scape de gălăgia orașului pot face o pauză într-unul dintre cele mai frumoase parcuri din Europa. Cunoscut și sub numele de Parque del Buen Retiro, această oază de verdeață are 125 de hectare si peste 15.000 de copaci. Zonele verzi aranjate cu grijă sunt puse în evidență și mai mult de arhitectura superbă a Palatului Velasquez și a Palatului de Cristal, care funcționează ca spațiu expozițional. Parque del Retiro este împânzit de o serie de sculpturi și fântâni frumoase, dar locul cel mai îndrăgit este lacul artificial pe care o mulțime de vizitatori se plimbă cu barca. Tot în Parque del Retiro te poți plimba printr-o serie de grădini minunate, inclusiv una amenajată în stil andaluz, o grădină cu peste 4.000 de trandafiri, dar și grădina Parterre Francés în care se află cel mai bătrân copac din Madrid.

Parc des Buttes Chaumont din Paris

Parc des Buttes Chaumont din Paris

Fotografie preluata de pe francetravelventure.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

După ce ai explorat toate locurile minunate din Paris, ia o pauză în cel mai ciudat parc din Orașul Luminilor – Parc des Buttes Chaumont. Acest parc nu este nici cel mai mare, nici cel mai frumos din Paris, dar se mândrește cu Templul Sibilei, o structură superbă inspirată de faimosul Temple de Vesta din Tivoli, Italia. Templul roman este cocoțat pe o stâncă la 5 metri deasupra unui lac artificial. Parc des Buttes Chaumont ocupă o suprafață de aproape 25 de hectare în arondismentul 19. Chiar în mijlocul său se află Île du Belvedere, o mică insulă pitorească cu țărm stâncos legată de restul parcului prin două poduri. În vârful său se află Temple de la Sibylle. În sudul parcului mai poți vedea o grotă înaltă de 20 de metri, decorată cu stalactite artificiale şi o cascadă artificială ce se scurge din vârful peșterii, prin grotă, în lac.

Tiergarten din Berlin

Tiergarten din Berlin

Fotografie preluata de pe boomsbeat.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Uriașul Tiergarten este plămânul verde al Berlinului. 210 hectare de peluze, alei și copaci ocupă centrul capitalei germane, între iconica Poartă Brandenburg și Universitatea TU Berlin. Tiergarten este locul favorit al berlinezilor pentru petrecerea timpului liber. Aici poți face picnic, poți practica diferite sporturi în spații amenajate, te poți plimba prin grădinile engleze, iar în lunile reci poți patina pe lacurile înghețate. Tot în Tiergarten se află și faimoasa Grădină Zoologică a Berlinului, cu peste 20.000 de animale.

Phoenix Park din Dublin

Phoenix Park din Dublin

Fotografie preluata de pe cityscapetours.ie. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Phoenix Park din Dublin este unul dintre cele mai mari parcuri urbane cu peste 700 de hectare de zone verzi și alei mărginite de copaci bătrâni. Amenajat în secolul al XVII-lea ca un parc pentru căprioare, astăzi Phoenix Park încă mai găzduiește o turmă mare de cerbi lopătari. Simpaticele animale pot fi văzute în libertate în diferite zone ale parcului. Tot în Phoenix Park vei mai putea vizita Dublin Zoo cu aproape 700 de animale, crucea papală înaltă de 35 de metri și monumentul Wellington, cel mai mare obelisc din Europa.

Parque Guell din Barcelona

Parque Guell din Barcelona

De departe cel mai neobișnuit parc urban din Europa, Parque Guell din Barcelona își întâmpină vizitatorii cu o mulțime de structuri inventive acoperite în mozaicuri colorate. Faimosul arhitect Antonio Gaudi și-a lăsat amprenta pe arhitectura Barcelonei, dar nicăieri nu poți vedea mai bine creativitatea artistului decât în Parcul Guell. Amenajat în 1900 pe dealul Carmel, Parque Guell este un amestec eclectic de grădini cu structuri fanteziste și sculpturi colorate. Fă o plimbare pe terasa principală înconjurată de o bancă colorată sub formă de șarpe. De aici poți admira una dintre cele mai frumoase panorame din Barcelona. La final, pierde-te printre aleile umbrite și colonadele ciudate, admirând papagalii gălăgioși ce populează acest parc.

Grădina Englezească din Munchen

Grădina Englezească din Munchen

Fotografie preluata de pe boomsbeat.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Unul dintre cele mai mari parcuri urbane din lume, Englische Garten sau Grădina Engleză din Munchen își surprinde vizitatorii cu o mulțime de atracții. Cei care vor să facă mișcare se pot plimba cu bicicleta sau pot face jogging pe rețeaua de piste de aproape 80 de kilometri, în timp ce terenurile de sport sunt favoritele pasionaților de fotbal. Tot în Grădina Englezească vei putea admira cele mai frumoase panorame peste Munchen din Monopetros, un mic templu grecesc. Dacă ai obosit de atâta plimbat poți să te relaxezi la ceainăria japoneză sau la una dintre grădinile de bere. De fapt, în acest parc se află a doua grădină de bere ca mărime din Munchen cu 7.000 de locuri, acesta fiind și locul favorit al localnicilor, în zilele însorite.

Care parc urban din Europa este favoritul tău?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers