Parcul Xcaret – partea I

Parcul Xcaret – partea I
 
 

Lista experienţelor inedite pe care mi le-a oferit Cancun continuă şi astfel, iată că am ajuns să îmi petrec o zi într-unul din parcurile renumite din apropiere: Xcaret. Citisem dinainte că există o gamă variată de activităţi, de la înotat şi interacţionat cu rechini, pisici de mare, delfini la plaje, scuba, snorkeling şi chiar diverse spectacole cu ritualuri mayaşe şi nu numai.

Parcul se află la 60 de km de Cancun şi la doar câţiva km de binecunoscuta staţiune Playa del Carmen, dar chiar dacă distanţa nu este mare, am încercat să ajungem destul de devreme acolo din cauza faptului că vizitarea parcului necesită o zi întreagă ca să te poţi bucura atât de activităţile din timpul zilei, cât şi cele de seară.

Parc Xcaret

Ne-am cumpărat biletele la intrare, optând pentru pachetul care include pe lângă vizitarea parcului, o masă şi participarea la spectacolul tradiţional, totul costând 180 USD de persoană. Parcul Xcaret este imens şi cred că este imposibil să te bucuri de toate activităţile într-o singură zi, astfel încât am luat harta în mâna şi ne-am orientat spre lucrurile care ni s-au părut cele mai interesante.

parcul Xcaret

Peste tot sunt semne şi tăbliţe care te îndrumă spre punctele cele mai atractive, iar la un moment dat ai impresia că eşti în mijlocul junglei după care ajungi pe nişte plaje absolut minunate, cu apă turquaz şi foişoare cochete acoperite de bambus. Ne-am făcut o programare la înotul cu delfinii, încercând acelaşi lucru şi la cel cu rechini, dar nu am reuşit, fiind foarte mulţi turişti doritori să încerce fel şi fel de chestii, una mai interesantă ca alta.

Bălăceală în râuri subterane şi grote

Xcaret

Ne-am plimbat pe potecuţele frumos amenajate văzând diferite animale exotice, flori şi pomi tropicali, aveai chiar posibilitatea de un mini-shopping cu suveniruri, muzee, tunele şi lagune. După ce am străbătut câteva din plaje, ne-am oprit să ne relaxăm într-o zonă plină de hamace, aşezate la umbra unor pomi imenşi şi am băut un suc natural răcoritor care ne-a prins foarte bine.

Ceea ce mi-a atras atenţia în mod deosebit a fost posibilitatea de a înota într-un râu cu pereţi imenşi de o parte şi de alta, cenote (sau grote) şi pădure de mangrove. Ne-am schimbat, am lăsat lucrurile la personalul responsabil să ni le aducă la punctul nostru de sosire, am primit veste de salvare şi am pornit. Chiar dacă nu am avut aparatul foto cu mine, mi-a rămas foarte bine întipărit în minte întreg tabloul şi totul a durat aproximativ o oră.

Xcaret

Poţi alege să faci şi snorkeling pentru că apa era foarte clară şi se vedeau peştişori de toate formele şi culorile, însă noi am vrut să ne bucurăm mai mult de locurile pe care le străbăteam înotând. Zidurile erau într-adevăr foarte înalte, pline de vegetaţie şi pe alocuri am văzut chiar şopârle jucăuşe. Erau diferite puncte de sosire în care puteai desigur să încetezi activitatea, nu era obligatoriu să duci traseul până la final. De asemenea, din loc în loc te puteai opri să vizitezi căsuţe mayaşe, tradiţionale, unde te întâmpinau personaje din trecut îmbrăcate şi machiate întocmai pentru perioada pe care o reprezentau.

Am traversat în nenumărate rânduri diverse grote, pline cu tot felul de stânci, unde curentul era mult mai puternic, iar la intrarea şi ieşirea din aceste grote era necesar, aproape de fiecare dată, să treci printr-o cascadă. Senzaţia pe care am trăit-o a fost una de nedescris, totul pare atât de natural încât te simţi în mijlocul naturii, al junglei.

Xcaret

După aşa un înot "de performanţă" ne-am dus să mâncăm la unul dintre restaurantele cu autoservire, unde puteam încerca mâncare tradiţională şi o mulţime de fructe exotice. În plus, ceea ce mi s-a părut foarte drăguţ a fost că am putut hrăni animăluţele care se strecurau printre mese, venind dintre stâncile de pe malul mării.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers