Parcul Xcaret – partea a II-a

Parcul Xcaret – partea a II-a
 
 

A sosit mult aşteptatul moment de interacţiune cu delfinii, astfel că primim vestele de înot şi suntem conduşi de către instructorul nostru către bazinele special amenajate. Fiind un grup de 10 persoane, ni se spune că, pe rând, fiecare dintre noi vom face diferite giumbuşlucuri cu ei, dar mai întâi de toate delfinii sunt chemaţi în faţa noastră, moment în care facem cunoştiinţă cu ei, iar apoi ne sunt prezentate câteva lucruri despre structura şi modul lor de viaţă.

Apoi începe partea interesantă în care fie dansăm cu ei, fie înotăm împreună sau fel şi fel de activităţi, care mai de care mai surprinzătoare. Deşi ştiam multe lucruri despre ei, în special faptul că sunt foarte inteligenţi, nu vor înceta niciodată să mă surprindă, astfel că recomand din tot sufletul tuturor persoanelor care au ocazia să facă asta, să nu ezite o secundă.

Este o diferenţă majoră între sentimentul pe care îl ai când îi vezi din tribună şi senzaţia în momentul când îi atingi şi te joci cu ei, pentru mine personal a fost o bucurie de nedescris. Bineînţeles că am cumpărat pachetul cu tot cu poze şi filmuleţe profesionale făcute de ei, ca să fiu sigură că rămân cu o amintire frumoasă, şi, chiar dacă nu e deloc ieftin (100 USD) îşi merită cu siguranţă toţi banii.

O experienţă mayaşă

După ce ne-am bălăcit în voie, ne îndreptăm către satul mayaş, unde facem un mic tur la şcoala de călărie, apoi printre crescătoriile de orhidee şi fluturi. Surprinzător, este şi o biserică din lemn care cuprinde un cimitir special, în care poţi face poze cu diferite personalităţi şi personaje importante din Mexic. De asemenea, am observat că erau câteva hectare pline cu agave, ingredientul de bază pentru producţia de Tequila, cea mai populară băutură distilată din această ţară.

În câteva momente începe spectacolul mayaş, care cu siguranţă ne va ţine cu sufletul la gură, convingerea fiind cu atât mai mare cu cât tribunele sunt pline de spectatori cât vezi cu ochii. În deschidere, se prezintă istoria Mexicului, sosirea spaniolilor şi cucerirea ţării de către ei, meciurile de fotbal şi ritualurile mayaşe. Apoi urmează spectacolele cu caii, tipicul show al oamenilor zburători şi dansurile din fiecare stat şi regiune, cu muzică tradiţională specifică locului.

Nu m-aş fi gândit niciodată că poate exista atât de multă diversitate, de la un stat la altul, de muzică şi dansuri specifice. Au fost două ore jumătate în care ne-am îmbogăţit cultural şi spiritual, o coregrafie cu sute de figuranţi pregătiţi foarte bine, care au reuşit să ridice un public numeros în picioare cu aplauze interminabile.

Citeşte şi Parcul Xcaret – partea I


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers