Parcul Acvatic Aquaventure la Atlantis, The Palm

Parcul Acvatic Aquaventure la Atlantis, The Palm
 
 

Atracții acvatice revoluționare și tobogane cu apă impresionante, ce doboară toate recordurile

Dubai, Emiratele Arabe Unite – Curse subacvatice absolut senzaționale, circuite zipline care doboară orice record și jocuri de apă reprezintă semnătura distinctivă a Aquaventure Waterpark, magnificul parc acvatic din Atlantis, The Palm. Însumând 17 hectare de plajă, de-a lungul semicercului superior al arcului insulei atificiale, The Palm, și două uriașe turnuri destinate exclusiv distracției, Aquaventure este cel mai mare și mai dinamic parc de distracții cu tematică acvatică din întregul Emirat Dubai, și parcul acvatic numărul unu din Orientul Mijlociu și Europa.

Ridicându-se din Golful Persic, Aquaventure înseamnă 18 milioane de litri de apă dulce folosită pentru a alimenta unsprezece tobogane cu apă palpitante și o cursă rivieră de 2,3 kilometri, cu valuri mareice și piscine, praguri de apă și râuri artificiale. Folosind tehnologie de ultimă generație, Aquaventure poate folosi peste 750.000 de litri pe minut pentru a crea torente de apă și valuri cu coame care să ajungă la aproape 1 metru înălțime. Oaspeții sunt propulsați prin peisajul acvatic luxuriant, special amenajat, fără a fi nevoiți să-și părăsească tuburile interioare, în timp ce lifturi acvatice inovatoare poartă participanții în sus pe tobogane și în jos pe cursul de apă.

Conceput special pentru a experimenta un nou nivel de senzații extreme, cu ocazia fiecărei vizite, Aquaventure este atracția ideală pentru întreaga familie, oferind curse și tobogane care se adresează fiecărei vârste și fiecărui nivel de aventură.

Turnul lui Neptun

Acest turn construit în stil mesopotamian se ridică la 30 de metri înspre cer și este vizibil dinspre frunzele insulei The Palm, precum și de pe porțiunea de uscat a Emiratului Dubai. Acesta conține șapte tobogane cu apă ce-ți fac inima să bată mai tare, inclusiv:

 • The Leap of Faith care este prevăzut cu o cădere liberă îndrăzneață, aproape verticală, de 27,5 metri, ce propulsează curajoșii printr-un tunel acrilic transparent scufundat într-o lagună plină de rechini, împingându-i apoi la suprafață și aruncându-i în piscina de dedesubt. Aceasta este una dintre cele mai senzaționale atracții, cea mai rapidă cădere liberă, din întregul Orient Mijlociu, participanții plonjând mai bine de 9 etaje în doar câteva secunde.
 • Shark Attack trimite participanții în întunecimea dramatică a centrului misterios al turnului, înainte de a ieși într-o lagună plină de rechini.
 • Stinger, The Falls, Shamal și The Surge sunt tobogane închise care folosesc tehnologie de ultimă oră pentru a crea un montagne russe acvatic, care propulsează pe cei mai curajoși vizitatori în sus și în jos pe jeturi de apă, prin întreg parcul.

Shark Attack

Neptune's Retreat

Turnul lui Poseidon

Cea mai nouă atracție Aquaventure, îndrăznețul Turn al lui Poseidon, o investiție de 27 de milioane de dolari, ridică mizele în materie de distracție. Conținând curse ce doboară orice record, inclusiv cel mai mare tobogan cu apă din lume, primul tobogan dublu din lume care se află în interiorul unui tobogan cu apă, singurele bucle duble de curse din EAU, precum și cea mai lungă cursă zipline din Orientul Mijlociu, Turnul lui Poseidon consolidează și mai mult poziția Aquaventure ca cel mai bun Parc Acvatic din Europa și din Orientul Mijlociu.

 • Poseidon’s Revenge oferă cele mai tari senzații, fiind prevăzut cu două trape, o cădere liberă terifiantă de 20 de metri și primele bucle duble de curse din lume.
 • Slitherine, primele tobogane duble din lume care se află în interiorul unui tobogan cu apă, permit prietenilor cu spirit de competiție să se întreacă tot drumul până jos, cu ajutorul unui sistem de temporizare care afișează scorul la sfârșitul cursei.
 • Aquaconda și Zoomerango sunt aventuri palpitante de rafting pentru șase persoane. Aquaconda este cel mai mare tobogan cu apă din lume și oferă o cursă distractivă, în timp ce Zoomerango are o cădere liberă aproape verticală, după care participanții se lovesc de un zid vertical masiv, care le permite să experimenteze lipsa gravitației.
 • Atlantean Flyers este cel mai lung circuit zipline din Orientul Mijlociu și oferă o vedere senzațională de la înălțime asupra parcului, plajei și Palm Island.

Atlantean Flyers

Curse riviere

Înconjurând Turnul lui Neptun și Turnul lui Poseidon se află un complex sistem de râuri artificiale, cu valuri care propulsează vizitatorii din tuburile interioare prin peisajul luxuriant.

 • Bucla rivieră, intitulată Rapids, este o aventură rivieră de 1,6 kilometri care folosește 15 milioane de litri de apă dulce pentru a propulsa participanții din tuburile interioare prin praguri de mare intensitate, torente de apă și cascade care înconjoară peisajul tropical luxuriant al Aquaventure. De asemenea, de-a lungul atracției Rapids, oaspeții pot găsi mai multe piscine mari, cu platforme spațioase de stat la soare, care să le permită să intre și să iasă din apă cu ușurință oricând doresc. Bucla rivieră este un sistem de transport sofisticat care permite oaspeților să plutească de-a lungul sau să se întoarcă la tobogan fără a ieși măcar din tuburi, creând astfel o cursă continuă interminabilă. The Rapids este cel mai lung râu din regiune și singurul râu care are mai multe praguri de nivel, transformând fiecare experiență într-una cu adevărat unică.
 • Pentru oaspeții care caută acțiune, care vor să stea cu inima la gură în tuburile interioare, există și un râu cu valuri cu o lungime de 700 de metri, The Torrent. Un generator de valuri stimulează un torent de apă care poate da naștere unor coame de peste 1 metru înălțime, la un volum de 94.000 de litri pe minut, care propulsează participanții din tuburile interioare de-a lungul cursului râului pe coamele valurilor. Oaspeții se pot bucura de intrare gratuită pe plajă, pentru un acces mai ușor la cursele The Torrent sau pentru a se bucura de soarele cald al Emiratelor Arabe.

Rapids

Aquaventure Waterpark

Aventuri acvatice mai cuminţi

Pentru a nu îi neglija pe vizitatorii săi mai tineri, Atlantis a conceput Splashers, un parc de distracții acvatice care oferă jocuri acvatice, tobogane și structuri complexe, valuri de fiori și multă bălăceală pentru copii cu înălțimea sub 1,2 metri și pentru părinții acestora. Două găleți basculante imense se învârt în jurul propriei axe și varsă 1.200 de litri de apă la diferite intervale de timp, udând leoarcă vizitatorii Splashers care se joacă la baza acestor cascade controlate. Copiii se distrează cățărându-se pe cadrele interactive sau provocându-se să traverseze unul dintre cele cinci poduri de frânghie care leagă între ele zece tobogane cu apă, în timp ce camarazii acestora folosesc jeturi și tunuri cu apă asupra familiei și prietenilor.

Splashers

Aquaventure este singurul parc acvatic din Orientul Mijlociu unde oaspeții se pot bucura de interacțiuni cu animalele, inclusiv: Shark Safari, o plimbare palpitantă pe fundul Lagunei cu Rechini (295 AED pentru vizitatorii de o zi și 275 AED pentru oaspeții hotelului) și Cownose Ray Feeding, o activitate de interacționare și hrănire a calcanilor javanezi flămânzi (150 AED pentru oaspeții stațiunii și 175 AED pentru vizitatorii de o zi).

Aquaventure este singurul parc acvatic din Orientul Mijlociu, care vă invită să descoperiți frumusețea unei plaje cu nisip alb, se ce întinde pe 700 de metri. Apele răcoritoare ale Golfului Persic găzduiesc numeroase sporturi nautice, inclusiv caiac și hidrobiciclete. Vizitatorii de o zi au parte de o experiență unică de acces pe plajă, ca parte din intrarea acestora în Aquaventure Waterpark.

În plus, Aquaventure a deschis o selecție variată de noi restaurante, pentru a se asigura că apetitul este satisfăcut, iar setea stinsă. Barracudas oferă o gamă largă de feluri de mâncare obișnuite gătite expres, iar Arabic Mezze oferă pizza proaspăt scoasă din cuptor, shawarma, falafel, dosa, fish & chips, pui prăjit și înghețate în porții generoase. Există, de asemenea, și puncte de lucru expres ale restaurantelor populare din Atlantis.

Aquaventure Waterpark

Aquaventure Waterpark

Aquaventure este accesibil tuturor vizitatorilor din Dubai pentru vizite de o zi în baza unui tarif zilnic de 250 AED pentru adulți și 205 AED pentru oaspeții sub 1,2 metri, împreună cu o experiență unică de acces pe plajă. Rezidenții din Dubai se bucură de tarife speciale de 165 AED pentru adulți și 140 AED pentru copii, la prezentarea cărții de identitate cu domiciliul în Emirate. Oaspeții hotelului primesc intrare gratuită pe durata șederii acestora și tarife speciale disponibile atunci când își fac rezervări pe www.atlantisthepalm.com.

Atlantis, The Palm

Despre Atlantis, The Palm, Dubai

Atlantis, The Palm este prima stațiune turistică din regiune care oferă și diverse opțiuni de entertainment, fiind situată în centrul arcului Palm Island din Dubai. Deschisă în septembrie 2008, această stațiune unică cu teme oceanice cuprinde o serie de atracții marine și de entertainment, precum și un parc de distracții acvatic de 17 hectare, Aquaventure Waterpark, suprafața totală a stațiunii măsurând 46 de hectare. Aceasta găzduiește unul dintre cele mai mari habitate marine în aer liber din lume, cu peste 65.000 de animale marine în lagune și spații de prezentare, inclusiv The Lost Chambers Aquarium, un labirint de coridoare și pasaje subacvatice care oferă o călătorie printre ruinele vechii Atlantide. Aquaventure folosește 18 milioane de litri de apă dulce pentru a alimenta tobogane cu apă palpitante, o cursă rivieră de 2,3 kilometri cu valuri mareice și piscine, praguri de apă și ape repezi. Dolphin Bay, inegalabilul habitat de conservare și educare a delfinilor, a fost creat pentru a oferi oaspeților ocazia unică în viață de a afla mai multe despre unul dintre cele mai grațioase mamifere din natură. Atlantis, The Palm este cunoscută și drept destinația culinară principală din regiune, lăudându-se cu o selecție variată de restaurante de renume mondial, precum Nobu și Ronda Locatelli. Stațiunea se mai bucură și de o colecție impresionantă de buticuri și magazine de lux, precum și spații întinse pentru organizarea de întâlniri și convenții.

Află totul despre Atlantis The Palm, Dubai:

 1. Atlantis, The Palm oferă cuplurilor o aventură acvatică luxoasă
 2. Călătorii culinare la Atlantis, The Palm
 3. Atlantis, The Palm oferă o experienţă personală alături de mamiferele marine
 4. Atlantis, The Palm, prima destinaţie de vacanţă pentru familii din Dubai
 5. Atlantis, The Palm Imperial Club - o experienţă turistică VIP
 6. Capitala vieții de noapte și a distracției din Dubai este Atlantis, The Palm
 7. Raiul cumpărătorilor împătimiţi, la Atlantis, The Palm
 8. Descoperiţi leii de mare la Atlantis, The Palm
 9. ShuiQi Spa & Fitness Centre din Atlantis, The Palm îşi uimeşte oaspeţii cu dotările sale de ultimă generaţie
 10. ShuiQi Spa în Atlantis, The Palm
 11. Signature Suites oferă experienţa supremă în materie de lux VIP la Atlantis, The Palm
 12. Nunta de vis: o realitate la Atlantis, The Palm

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers