Paradisul sălbatic de la Marea Neagră: Vadu, o plajă mai puţin cunoscută

Paradisul sălbatic de la Marea Neagră: Vadu, o plajă mai puţin cunoscută
 
 

Dacă te-ai săturat de aglomeraţia de pe litoral, de gălăgie, de muzică, de distracţiile motorizate şi de toată agitaţia, cei de la evz.ro îţi propun o alternativă pe cât de romantică, pe atât de pitorească şi bineînţeles destul de aproape de casa oricărui român: plaja Vadu, de lângă Năvodari.

Linişte, soare, nisip curat, plin de scoici şi mii se pescăruşi care veghează valurile înspumate ale mării deasupra cărora se ridică zmee, ici colo câte un cort, umbrele viu colorate, şezlonguri şi scaune din pânză.

Aşa arată plaja Vadu, o întindere albă, care îţi dă un adevărat sentiment de libertate. Este o zonă încă virgină, neinvadată de betoane, beach baruri sau boxe din care să bubuie muzică.

Curăţenia este exemplară, nu poţi să nu ţii cont de recomandările afişate pe panourile din apropiere prin care eşti sfătuit să arunci gunoiul, selectiv, în locuri special amenajate. Deşi se face seară, toată lumea se întoarce pe plajă, la un joc de cărţi sau la poveşti depănate pe muzică de calitate, dată în surdină.

Plaja Vadu se întinde la 15 kilometri de Năvodari. Pentru a ajunge acolo, după ce ieşi din Mamaia, treci de Tabăra de copii Năvodari şi imediat după podul de la ecluza Midia, faci la dreapta pe drumul judeţean 226, treci de rafinăria Rompetrol şi ajungi în comuna Corbu.

La capătul comunei, se face un drum la drepta, numit chiar strada Vadului. Cale de vrei 5 km, drumul foarte îngust, asfaltat, are alveole în care îţi retragi maşina pentru a lăsa loc alteia care vine din sens opus. Ajungi în satul Vadu şi în dreptul fostei uzine de minereuri faci la dreapta. De aici, toate drumurile din nisip bătătorit, te duc la mare.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers