Palatul Brukenthal, unul dintre cele mai insemnate monumente construite in stil Baroc din Romania

Palatul Brukenthal, unul dintre cele mai insemnate monumente construite in stil Baroc din Romania
 
 

Muzeul National Brukenthal. Am ales acet obiectiv turistiv deoarece este unic in Romania fiind cel dintai muzeu din Romania si cel mai vizitat muzeu din Europa de Est, datorită în primul rând vastelor colecţii aflate în patrimoniul instituţiei si trebuie remarcat si apreciat de romani dar si de alti oameni din lume. In acest muzeu se afla diferite picturi cu artisti romani dar si europeni. Palatul Brukenthal este cel mai vizitat muzeu din oraşul Sibiu poate şi pentru că este cel mai mare de acest gen, şi datorită locaţiei centrale.

Ce anume are deosebit Muzeul National Brukenthal?

Nu prea pot sa va spun in cuvinte unicitatea acestui muzeu. Trebuie sa mergeti acolo si sa va dati seama si si sunt foarte multe aspecte pe care le gasim acolo. Unic in acest muzeu sunt multe galerii cu arte diverse (europeana,romaneasca,contemporana) si gasim multe tablouri deosebite pictate de artisti minunati. Acest muzeu contine 19 tablouri celebre:
– Rastignirea lui Christos;
– Omul cu tichie albastra ;
– Portret de barbat citind;
– Portret de femeie rugându-se;
– Sf. Ieronim
– Uciderea pruncilor
- Distractiile taranilor iarna (Cursa de pasari) ;
– Consultatia (Consult medical);
– Carciuma taraneasca ;
– Cei trei eremiti ;
– Pomana la manastire (Spitalul) ;
– Podul de lemn ;
– Peisaj cu cai de povara
– Peisaj olandez
– Vara
- Sfânta Familie
– Biciuirea lui Christos (Flagelatia);
- Rosalba Cariera – Autoportret
– Le Notre (gradinarul lui Ludovic al XIV-lea

Cui ai recomanda sa viziteze Muzeul National Brukenthal?

Le-as recomanda tuturor sa viziteze acest muzeu dar mai ales celor interesati de pictura deoarece se pot inspira din numeroasele picturi. Acest muzeu trebuie inclus in lista locurilor de vazut deoarece: are multe sectiuni interesante care merita vizitate (Arta Europeană, Arta Românească, Arta Contemporană, Biblioteca, Istorie, Istorie Naturală, Istoria Farmaciei, Arme şi Trofee de Vanătoare), fiind primul muzeu din Europa de Est romanii trebuie sa il pretuiasca si sa il remarce.

Ce te-a impresionat cel mai mult la Muzeul National Brukenthal?

Cum am spus si in punctele anterioare acest muzeu are diferite sectiuni. Eu as vrea sa va povestesc despre Galeria de Arta Romaneasca. Expoziţia permanentă de Artă Românească a fost deschisă în sălile Casei Albastre (intrarea din Palatul Brukenthal, etajul al II-lea) şi vernisată în data de 25 noiembrie, 2008.

Pe simeze, vizitatorii vor regăsi aproximativ 200 de tablouri din colecţiile de artă ale muzeului. Circuitul expoziţional urmăreşte evoluţia picturii din România în perioada secolelor XVIII-XX, bazându-se pe principii cronologice şi stilistice în etalare. 

Conceptul expoziţional evidenţiază comparativ şi sincronic artiştii reprezentativi ai artei naţionale şi ceea ce este caracteristic colecţiei Brukenthal: fondul de pictură transilvăneană (unul dintre cele mai bogate din ţară) întregit cu opere de mare valoare ale picturii româneşti moderne şi din perioada interbelică, până după jumătatea secolului al XX-lea. 
Astfel, selecţia reliefează influenţele pe care arta europeană le-a avut asupra artei naţionale, interferenţele celor două medii artistice dar şi specificitatea / originalitatea acesteia.

Fără să ignore creaţia pictorilor transilvăneni Johann Martin Stock, Franz Neuhauser, Mişu Popp, Carl Dörschlag, Arthur Coulin sau Octavian Smigelschi, care cuceresc cu farmecul şi pitorescul inedit ale operelor lor, noua expunere, fundamentată pe criteriul valoric, oferă publicului vizitator lucrări consacrate din creaţia maeştrilor Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Ştefan Luchian, Hans Mattis-Teutsch, Corneliu Mihăilescu, Gheorghe Petraşcu, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza, Alexandru Ciucurencu, Corneliu Baba, Ion Ţuculescu.

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Muzeul National Brukenthal

Muzeul National Brukenthal Sibiu
Adresa: Piata Mare nr.5,Sibbiu 550169
Program de functionare
Orar de vara(1.04-31.10)miercuri-duminica 10:00-18:00
Luni: inchis
Prima zi de marti din luna;inchis
Orar de iarna (1.11-3.03): Miercuri-duminica 10:00-18:00
luni si marti: inchis
Puncte de informare
sala de Fresca(piata mica nr 22), Palatul Brukenthal si Muzeul de Istorie -Casa Altemberger
Servicii magazine si puncte de vanzare in diferite zone ale muzeului
Vizite cu ghid
se organizeaza in limbile romana,engleza,franceza,germana.

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este Balan Giovanna si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Muzeul National Brukenthal

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers