Palatul Alhambra, bijuteria arhitectonică din inima Andaluziei – GALERIE FOTO

Palatul Alhambra, bijuteria arhitectonică din inima Andaluziei – GALERIE FOTO
 
 

Palatul Alhambra este una dintre cele mai frumoase fortărețe din Spania. Aflată în orașul Granada, din regiunea Andaluzia, Palatul Alhambra este o adevărată scrisoare de dragoste dedicată culturii maure. 

Datând încă din secolul al XIV-lea, Palatul Alhambra este o minunată lecție de arhitectură și istorie. Din primul moment în care vei întrezări impunătoarea fortăreață, îți vei da seama de ce poeții mauri au poreclit Alhambra drept "o perlă printre smaralde". Numele palatului înseamnă în arabă "Castelul Roșu" (al-qala’a al-hamra) și reflectă nuanțele de argilă roșie din care este realizat fortul.

Complexul regal este cel mai frumos loc al Palatului Alhambra, cu porți uriașe coridoare impunătoare și curți interioare superbe, dar nu ai voie să ratezi nici Curtea Mirtului sau Sala Ambasadorilor. Vei avea nevoie de cel puțin o zi pentru a explora fiecare cotlon al acestui palat fermecător, și nici nu îți vei da seama cum a trecut timpul.

Iată câteva imagini minunate cu Palatul Alhambra din Spania:


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers