Palatul Alhambra, bijuteria arhitectonică din inima Andaluziei – GALERIE FOTO

Palatul Alhambra, bijuteria arhitectonică din inima Andaluziei – GALERIE FOTO
 
 
 

Palatul Alhambra este una dintre cele mai frumoase fortărețe din Spania. Aflată în orașul Granada, din regiunea Andaluzia, Palatul Alhambra este o adevărată scrisoare de dragoste dedicată culturii maure. 

Datând încă din secolul al XIV-lea, Palatul Alhambra este o minunată lecție de arhitectură și istorie. Din primul moment în care vei întrezări impunătoarea fortăreață, îți vei da seama de ce poeții mauri au poreclit Alhambra drept "o perlă printre smaralde". Numele palatului înseamnă în arabă "Castelul Roșu" (al-qala’a al-hamra) și reflectă nuanțele de argilă roșie din care este realizat fortul.

Vacanță spectaculoasă în Barcelona

Vacanță spectaculoasă în Barcelona

3 sau 7 nopți cazare, mic dejun, zbor din București, Timișoara, Cluj Napoca
de la 435 Eur
vezi detalii »

Complexul regal este cel mai frumos loc al Palatului Alhambra, cu porți uriașe coridoare impunătoare și curți interioare superbe, dar nu ai voie să ratezi nici Curtea Mirtului sau Sala Ambasadorilor. Vei avea nevoie de cel puțin o zi pentru a explora fiecare cotlon al acestui palat fermecător, și nici nu îți vei da seama cum a trecut timpul.

Săptămână de vis în Rodos

Săptămână de vis în Rodos

7 nopți cazare, zbor din București
de la 285 Eur
vezi detalii »

Iată câteva imagini minunate cu Palatul Alhambra din Spania:

Vacanță de lux în Bodrum

Vacanță de lux în Bodrum

7 nopți cazare, all inclusive, zbor din București
de la 440 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.