Oslo, capitala celor 40 insule şi 343 lacuri

Oslo, capitala celor 40 insule şi 343 lacuri
 
 

Suntem oameni hipnotizaţi de verbul "a călători", vizualizăm pământul pe o coală A4, visăm cu ochii deschişi şi ne dăm cu părerea pentru că putem. Nu suntem experţi, dar avem un bagaj mare de informaţii din călătorii virtuale… Am format o mare comunitate pe pagina noastră de Facebook şi ne mândrim cu iubitori de călătorii ca noi. 

Astăzi, Lavinia Andreea Oancea ne povesteşte vacanţa ei în Oslo, Norvegia.

În iunie am traversat marea Baltică cu ferry timp de 12 ore către Scandinavia, admirând de pe punte  noaptea albă şi cum cerul îşi schimbă culorile în timp ce ne apropiam de ţărmurile nordice. După Suedia, am descopit Norvegia, Oslo considerat ca fiind unul din cele mai scumpe oraşe din lume, neducând însă lipsă de vizitatori. Capitalaeste formată din 40 de insule şi 343 de lacuri, restaurante de lux, hoteluri scumpe, muzee, parcuri, aici anual se decernează Premiul Nobel pentru Pace. Pe strada principală a oraşului întâlnim Palatul Regal, Guvernul şi Parlamentul. Am vizitat întâi Muzeul Corăbiilor Vikinge, din Peninsula Bygdov, în care se găsesc trei nave vikinge în stare excelentă, care datează încă din perioada secolului al IX-lea.

Muzeul Kon-Tiki

În muzeul Kon-Tiki, situat în Peninsula Bygdøy , este expusă faimoasa plută Kon-Tiki cu ajutorul căreia faimosul explorator Thor Heyerdahl a realizat călătoria sa în Oceanul Pacific, pentru a demonstra că cei dintâi locuitori polinezieni ar fi putut să străbată cei aproape 7.000 de km ce separă Peru de Polinezia, pe o plută. În muzeu mai sunt expuse artefacte din expediţiile sale în Insula Paştelui, Galapagos, Polinezia de Est şi Peru.

Muzeul Fram

Este muzeul meu preferat, ce relatează povestea unei expediţii norvegiene la Polul Nord, exponatul principal fiind corabia Fram, cu care s-a făcut expediţia. Interiorul vasului este intact şi se pot vedea condiţiile în care exploratorii călătoreau. Turnul de sărituri de ski conferă o panoramă superbă asupra oraşului şi este situat lângă Muzeul de Ski Holmenkollen şi face parte din farmecul unei vizite în Oslo. Ca să fie complet sejurul, am făcut o croazieră de 2 ore pe Oslofjord  cu o barcă tipic norvegiană şi cu un aer viking, admirând oraşul. Fiecare insulă ce alcătuieşte acest fiord are propria identitate şi istorie. Am vizitat pe interior Primăria, m-am plimbat în parcul Slottsparken care înconjoară Palatul Regal, am admirat magazinele.

Opera, pe care m-am căţărat până sus este o impunătoare construcţie, se află  în zona Bjorrita şi este un edificiu cultural luxos, în care domină marmura şi sticla este obiectivul principal din Oslo.

Parcul de sculpturi Vigeland

Se întinde pe o suprafaţă de 80 de acri şi 212 sculpturi din bronz şi granit cu tematică atipică, realizate de către Gustav Vigeland şi este un loc de relaxare cu o unicitate desăvârşită.

Poze deosebite din Oslo, Norvegia

    

Articol şi fotografii de Lavinia Andreea Oancea

Articol înscris în CONCURS: Povestea ta de vacanţă pe Ghiduri Turistice.
Dacă vrei şi tu să participi la concurs, citeşte regulamentul de aici şi află cum îţi poţi publica povestea de vacanţă pe www.ghiduri-turistice.info.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers