Orsova, un oras deosebit pe malul Dunarii

Orsova, un oras deosebit pe malul Dunarii
 
 

Am fost in Orsova intr-o zi de mai in cadrul aplicatiei de la facultate ,am ajuns in oras dupa amiaza, principalul obiectiv in acea zi fiind plimbarea cu vaporasul pe Dunare pentru a admira defileul si obiectivele de pe malurile Dunarii urmand ca seara sa ne cazam in oras iar a doua zi sa ne continuam traseul spre Deva.

Desi se spunea ca vom porni la o plimbare pe Dunare in jurul orei 14:00 s-a amanat datorita faptului ca vaporasul era in larg cu un grup de turisti iar in timpul liber am mers supermarketul Profi situat pe malul Dunarii, am cumparat cate ceva de mancare si am mancat. Orasul e mic, se vede frumos din departare, este situat intr-un mic golf al Dunarii, la confluenta raului Cerna cu Dunarea. Dupa ce vaporasul s-a intors in port a alimentat si a pornit din nou, de aceasta data fiind si eu la bordul lui. Am pornit aproximativ in jurul orei 16:00 si ne-am intors in port dupa 3 ore jumate de navigat. A fost o experienta foarte frumoasa sa fii intre doua tari, fiecare mal, atat cel romanesc cat si cel sarbesc avand ceva aparte de oferit.

Orsova

Traseul a fost din port pana la pestera Ponicova pe care am vazut-o doar de la o distanta destul de mare si revenire in port. Malul sarbilor e foarte accidentat fara locuinte construite si foarte multa vegetatie cu exceptia zonei stancoase. Ei au construit doar o cale de acces (nu stiu daca e autostrada sau doar un drum mai important) care este la un moment dat sapat prin stanca, tot pe malul lor poate fi vazuta Tabula Traiana care infatiseaza doi delfini si un vultur si construita in anul 101 odata cu venirea romanilor in Dacia.

Orsova

Ambele maluri care pot fi admirate la de pe Dunare cat si orasul Orsova care s-a format pe ruinele localitatii infiintata de romani in 101 sunt importante comori istorice ale romanilor si merita vizitate. Pe malul romanesc am vazut statuia capului lui Decebal, cea mai mare statuie sculptata in stanca, numeroase case si manastirea Mraconia situata pe marginea soselei. La intoarcere soarele incepea sa apuna astfel incat razele lui reflectate de apa Dunarii au creat o priveliste incantatoare numai buna de imortalizat.

Orsova

In oras am fost cazati la o pensiune pe malul Dunarii, un loc frumos unde dimineata am putut admira rasaritul soarelui si reflexia razelor acestuia pe apa. Tot in acea seara am iesit in oras sa caut un loc cu mancare, sunt foarte putine care servesc in oras, orasul mi s-a parut destul de pustiu si murdar cu oameni nu prea prietenosi.

A doua zi trebuia sa plecam de dimineata pentru a fi in grafic cu traseul propus dar inainte de plecare am mai fost pana pe dealul Mosului pentru a vedea Manastirea Sf. Ana .

Orsova

Orsova e un oras care merita vizitat si numai pentru o plimbare pe Dunare care a costat in jur de 25 lei (am fost un grup numeros), cazarea se poate face la o pensiune din cele existente sau cred ca se poate si la manastire la un pret mai mic iar pretul unei mese in oras e bun, de altfel si mancarea servita a fost buna.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers