Oraşe europene copiate în China

Oraşe europene copiate în China
 
 

Ne-am obişnuit deja cu ideea că în China găsim cele mai multe reproduceri ale produselor autentice, copiiile fiind atât de fidele încât cu greu reuşim să facem diferenţa! O alegere neinspirată pentru chinezi însă, ce continuă să apară an de an, sunt oraşele europene reproduse aici. Grandomania şi visul imobiliar ajung în China să se năruie sub piaţa instabilă şi preţurile astronomice, ce au dus în final la construirea câtorva oraşe ajunse în scurt timp oraşe-fantomă.

Parisul chinezesc

Parisul chinezescSursa

Ce ar fi Parisul fără Turnul Eiffel? Chinezii s-au gândit şi la asta atunci când au copiat oraşul franţuzesc, aşa că, în apropiere de Shanghai, poţi admira un cartier în care vei găsi celebrul turn copiat, dar şi Champs de Mars şi case tradiţionale pariziene.

Orăşelul poate găzdui 100.000 de oamenii, însă rapoartele indică faptul că doar 2.000 de locuitori au cumpărat proprieţăţi aici. Întreaga zonă pare a fi un parc tematic franţuzesc, însă peisajul real este de-a dreptul dezolant.

Hallstattul chinezesc

Hallstattul chinezescSursa

Locuitorii din Hallstatt, Austria nu a primit prea bine vestea că oraşul lor a fost copiat în China. Proiectul de 940 milioane de dolari a fost ţinut în mare secret, însă vestea s-a răspândit imediat aducând nemulţumire în comunitatea austriacă.

Hallstatt este un oraş istoric, ce face parte din Patrimoniul UNESCO, iar replica din China nu face altceva decât să devină încă un oraş fantomă în care nimeni nu îşi permite să-şi cumpere o locuinţă. Dezvoltatorii au creat acest mic orăşel copiat pentru chinezii înstăriţi, cu "gusturi europene", însă foarte puţine dintre apartamentele şi casele de aici au fost cu adevărat ocupate.

Londra chinezească

Londra chinezeascăSursa

Probabil cea mai frapantă copiere a unui oraş a fost cea a Londrei. Imitarea străzilor oraşului a dus inclusiv la pavarea acestora exact ca în realitate şi la replicarea perfectă a faţadelor clădirilor, fapt ce a dus la plângeri nenumărate din partea patronilor de puburi londoneze.

Thames Town include până şi o Tamisa falsă, o biserică gotică şi cabine roşii de telefon, toate aflate pe străzi cu nume precum Queen sau Oxford. Deşi iniţial copia Londrei a avut o oarecare popularitate printre chinezi, în scurt timp a devenit un oraş fantomă, la fel ca celelalte.

Astăzi cele 3 oraşe copiate sunt destinaţii pentru curioşi, în care nimeni nu locuieşte, dar în care tinerii însurăţei îşi găsesc locul perfect pentru fotografii de nuntă cu aer european!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!



Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers