Oraşe din Germania care te vor cuceri pe loc - Partea II

Oraşe din Germania care te vor cuceri pe loc - Partea II
 
 
 

Germania are una dintre cele mai variate și interesante culturi din lume. Această națiune ne-a dat cei mai mari compozitori și scriitori, cele mai bune feluri de bere celebrate anual la legendarul Oktoberfest, dar și cele mai delicioase feluri de cârnați. Germania își uimește vizitatorii cu stațiuni montane superbe și piețe de Crăciun magice, fiind totodată și una dintre cele mai mari puteri economice din lume. Dacă toate acestea nu te-au convins, noi îți arătăm câteva orașe din Germania care cu siguranță te vor cuceri pe loc.

Koln

Koln

Cu două milenii de istorie, acest oraș fascinant este unul dintre cele mai vechi din Germania. Koln se mândrește cu o sumedenie de biserici gotice care se împletesc cu arhitectura modernistă a orașului. Catedrala masivă din centru domină peisajul orașului Koln care își surprinde vizitatorii cu cele mai mari carnavaluri din Germania, dar și cu muzee fascinante, inclusiv unul dedicat doar ciocolatei.

Frankfurt am Main

Frankfurt am Main

Fotografie preluata de pe destinations.flysaa.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Frankfurt are unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume, așa că de multe ori locurile minunate din această metropolă tind să fie uitate de turiștii grăbiți care trec prin această aerogară. Totuși, Frankfurt este un oraș vechi de două milenii cu o cultură fascinantă. Nu trebuie decât să iei liftul până în vârful turnului Commerzbank, cea mai înaltă clădire din Frankfurt, pentru a descoperi frumusețile acestui oraș. Tot în Frankfurt te poți delecta cu o sesiune de shopping în zona pedestră din centru sau poți vizita grădina zoologică ori cele peste 50 de muzee ale orașului.

Hamburg

Hamburg

Fotografie preluata de pe kingofwallpapers.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Al doilea oraș ca mărime după Berlin, Hamburg se mândrește și cu unul dintre cele mai mari porturi din Europa. Nu trebuie decât să faci o plimbare pe faleză, pentru a vedea de ce această metropolă este supranumită "Veneția nordului". Șarmul maritim face din orașul Hamburg unul dintre cele mai pitorești din Germania. În Reeperbahn se află "cartierul roșu" al orașului, iar districtul Sternschanze te va surprinde cu atmosfera sa relaxantă. La final, nu se poate să părăsești Hamburg fără să deguști măcar un… hamburger.

Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber

Faimos pentru șarmul și atmosfera medievală, minunatul Rothenburg este un orășel de poveste din ce în ce mai popular printre turiști. În Rothenburg nu trebuie decât să cutreieri pe străzile înguste ce se strecoară printre clădiri colorate din Evul Mediu ca să-ți dai seama de farmecul său. Pentru o panoramă cu totul specială, urcă până în vârful turnului primăriei din Rothenburg. În cazul în care acest orășel minunat ți se pare cunoscut, ar trebui să știi că Rothenburg l-a inspirat pe Walt Disney atunci când a creat Pinocchio.

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

Weimar

Weimar

Fotografie preluata de pe hbjzds.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Acest mic orășel din estul Germaniei este o altă localitate desprinsă parcă din basme. Weimar este faimos mai ales pentru locuitorii săi de seamă, printre care se numără Bach, Goethe și Nietzsche. Acest oraș atrage turiștii pasionați de literatură care vor să vadă locurile în care poetul Goethe a creat cele mai frumoase opere ale sale, în timp ce alții vor să vadă ruinele lagărului de concentrare Buchenwald. Tot în Weimar s-a compus constituția Germaniei naziste, dar este și locul în care a luat naștere curentul artistic Bauhaus, ce a influențat arhitectura secolului XX din întreaga lume.

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

Monschau

Monschau

În apropiere de granița cu Belgia, orășelul Monschau îmbină arhitectura specifică Germaniei, cu atmosfera relaxată francofonă. Străzile acestui oraș sunt și mai pitorești vara când toate restaurantele și cafenelele scot mesele afară astfel încât poți lua masa într-unul dintre cele mai fermecătoare decoruri. Iarna, Monschau se transformă într-un oraș de basm, cu străzi îmbrăcate în alb și arome de cidru și turtă dulce ademenind trecătorii în micile brutării. Chiar și peisajele naturale din jurul orășelului te vor lăsa cu gura căscată.

Dusseldorf

Dusseldorf

Fotografie preluata de pe mapio.net. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Dacă vrei să descoperi fața modernă a Germaniei atunci trebuie să te îndrepți spre Dusseldorf. Această metropolă fascinantă de pe malul râului Rin are una dintre cele mai vibrante vieți de noapte din Germania, cu o mulțime de baruri și cluburi. În Dusseldorf vei putea degusta dintr-un soi de bere neagră specifică zonei – Altbier, iar centrul vechi al orașului este mărginit de baruri unde vei găsi toate felurile de bere din lume. În zilele însorite fă o plimbare sau chiar un picnic pe faleza râului până în pitorescul port MedienHaften. Dacă ai chef să cheltui bani, faimoasa stradă Konigsallee are cele mai multe și variate magazine.

Ramsau

 Ramsau

Fotografie preluata de pe berchtesgadener-land.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Bavaria este împânzită de orășele superbe cu atmosferă liniștită specifică acestei părți din Germania. Cea mai interesantă localitate din acest land este Ramsau, un sat pitoresc ascuns în valea Berchtesgaden. Înconjurat de panorame alpine minunate, Ramsau se află pe al treilea vârf ca mărime din Germania, Watzmann, și se mândrește cu o biserică barocă din 1512. Ramsau este locul ideal dacă vrei să scapi de gălăgia orașelor mari și să te relaxezi într-un sat izolat din Alpi. În jurul orășelului se află un parc național minunat, mine de sare și o sumedenie de zone naturale frumoase.

Hanovra

 Hanovra

Fotografie preluata de pe hannover.homecompany.de. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Deși a fost distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, orașul Hanovra a fost reconstruit devenind astăzi unul dintre cele mai bogate din Germania. O parte dintre clădirile medievale din centrul orașului au supraviețuit bombardamentelor din timpul războiului și trebuie să fie vizitate de orice turist. Holzmarkt și Kramerstrasse cu ale sale clădiri superbe cu bârne de lemn, dar și Altes Rathaus și Marktkirche sunt printre cele mai frumoase locuri din acest oraș eclectic. Pentru a vizita Hanovra nici nu ai nevoie de hartă! O linie roșie pe asfalt leagă peste 30 de obiective turistice din întreg orașul.

Aachen

Aachen

Fotografie preluata de pe capita-europe.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În ciuda dimensiunilor sale reduse, orașul Aachen are o istorie lungă și fascinantă. Majoritatea clădirilor colorare din centrul său medieval datează de pe vremea lui Charlemagne, care a făcut din Aix-la-Chapelle (cum era pe atunci denumit Aachen) unul dintre cele mai importante centre din Imperiul Roman. Nu mai puțin de 32 de împărați germani au fost încoronați în acest orășel fermecător, astfel încât Aachen este supranumit și "Kaiserstadt" (orașul împăraților). Catedrala din Aachen este atracția principală a orașului, fiind și cea mai veche din nordul Europei. Catedrala gotică a fost realizată în anul 805 de Charlemagne, care a fost înmormântat aici 9 ani mai târziu. Totodată, izvoarele termale din apropiere atrag nenumărați vizitatori, astfel încât Aachen este și o importantă stațiune balneoclimaterică.

Citește și: Orașe din Germania care te vor cuceri pe loc - Partea I.

Tu ce alte orașe superbe din Germania ai adăuga pe lista noastră?

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.