Oraşe din Germania care te vor cuceri pe loc - Partea I

Oraşe din Germania care te vor cuceri pe loc - Partea I
 
 

Germania este o țară vastă cu o mulțime de obiective turistice de diferite feluri. De la metropole vibrante, la munți înalți și zone rurale idilice, la plajele pustii de la malul Mării Baltice și castele semețe presărate prin pădurile verzi, Germania este una dintre cele mai diverse țări din Europa. Dacă nu te-ai hotărât încă ce să vizitezi prima dată, noi îți venim în ajutor cu o listă cu cele mai interesante orașe din Germania care te vor cuceri.

Berlin

Berlin

Bineînțeles, capitala Germaniei trebuie să ocupe primul loc pe lista noastră. Cel mai mare oraș din Germania și una dintre cele mai importante metropole europene, Berlin debordează de viață și cultură. Fie că îți dorești să te pierzi pe holurile unora dintre cele mai importante muzee din lume sau vrei să îți reîncarci bateriile într-un parc uriaș, Berlin este destinația pentru tine. Arhitectura veche se interpune cu designul modern al clădirilor noi, în timp ce urmele istoriei dramatice a orașului încă mai sunt vizibile peste tot în Berlin.

Munchen

Munchen

Unul dintre cele mai frumoase orașe din Germania faimos pentru legendarul festival Oktoberfest, Munchen se mândrește și cu o mulțime de alte atracții turistice. Începe-ți excursia în inima orașului, în Marienplatz, și pierde-te printre străduțele fermecătoare. Admiră arhitectura bavareză, în special Primăria Nouă cu al său turn în care se află Rathaus-Glockenspiel, un aparat ce interpretează două povești, în fiecare zi la orele 12 și 17. Chiar dacă nu este Oktoberfest, trebuie să faci și o vizită la Hofbrauhaus pentru a te delecta cu o faimoasă halbă rece.

Dresda

Dresda

Dresda are o istorie pe cât de lungă pe atât de zbuciumată. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial Dresda a fost distrusă aproape complet, dar monumentele din centrul său au fost reconstruite așa cum au fost înainte, readucând orașului gloria de odinioară. Arhitectura sa superbă barocă se împletește cu parcuri bogate, iar muzeele orașului au făcut ca Dresda să fie supranumită "Florența de pe Elba".

Fussen

Fussen

Majoritatea turiștilor care ajung în acest mic orășel ascuns în Alpii Bavarezi se îndreaptă direct spre magnificul Castel Neuschwanstein. Într-adevăr acest castel superb este unul dintre cele mai frumoase din Germania, iar într-o țară renumită pentru castelele sale minunate, asta spune multe. Construit în secolul al XIX-lea, Castelul Neuschwanstein a fost reședința regelui Ludovic al II-lea al Bavariei, dar este mai cunoscut pentru faptul că a servit drept sursă de inspirație pentru castelul din desenul animat Disney "Frumoasa din Pădurea Adormită". Și micuța localitate Fussen și are propriile obiective turistice interesante. Clădirile colorate par a fi făcute din turtă dulce, atmosfera fermecătoare a acestui sat vechi de 7 secole fiind completată de aleile pietruite și cafenelele cochete.

Lindau

Lindau

Lindau datează din secolul al IX-lea, fiind un oraș imperial roman. Aflat pe malul enormului lac Constanța în inima Alpilor, farmecul acestui orășel este de neegalat, cu micul său port populat de bărci și iahturi colorate și centrul vechi flancat de clădiri vechi de secole. Dacă asta nu ar fi suficient, panoramele alpine ce înconjoară orașul Lindau îți vor tăia respirația.

Insula Rugen

Insula Rugen

Fotografie preluata de pe esetravels.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Unul dintre cele mai pitorești colțuri din Germania, Insula Rugen din Marea Baltică se mândrește cu peisaje unice. Foarte puțini turiști vizitează Germania pentru plajele sale, dar asta nu înseamnă că nu vei putea petrece momente de neuitat la malul mării. Insula Rugen este o adevărată oază în Marea Baltică, cu un țărm stâncos ce se înalță 400 de metri peste apele albastre. Plajele largi și spa-urile de pe insulă sunt locurile perfecte pentru o vacanță relaxantă, în timp ce curioșii pot vizita interiorul unui submarin pentru a afla cum funcționează sau pot afla mai multe despre… cretă în Muzeu Cretei.

Quedlinburg

Quedlinburg

Fotografie preluata de pe germany.travel. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Quedlinburg este una dintre cele mai pitorești localități din Saxonia, cu o mulțime de clădiri vechi cu bârne de lemn, ce par a fi desprinse din basme. Atmosfera medievală din centrul orașul Quedlinburg te va surprinde imediat. De fapt, Quedlinburg se mândrește cu unele dintre cele mai bine conservate clădiri din Evul Mediu și Renaștere din Europa. Plimbă-te pe aleile pietruite ce șerpuiesc printre fațade colorate până ajungi la biserica romanică St. Serbvatius, veche de aproape un mileniu, ce străjuiește peste superbul orășel.

Cochem

Cochem

Fotografie preluata de pe 1zoom.me. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cei care parcurg drumul vinului pe valea râului Mosel, trebuie neapărat să facă o pauză în micuța localitate medievală Cochem. Atmosfera idilică a acestui oraș este completată de castelul vechi de o mie de ani ce se înalță peste întreaga vale. Panoramele superbe din această zonă au fost apreciate încă din antichitate, iar orașul Cochem nu s-a schimbat prea mult de atunci. Orășelul se mândrește cu străduțe înguste și alei pietruite ce șerpuiesc printre biserici pitorești, porți medievale și case colorate cu fațade cu bârne de lemn.

Stuttgart

Stuttgart

Fotografie preluata de pe region-stuttgart.de. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Unul dintre cele mai importante orașe din Germania, Stuttgart este faimos mai ales pentru baletul său, dar și pentru Muzeul Mercedes Benz și Muzeul Porsche. Stuttgart are o atmosferă de festival tot timpul anului, datorită numărului mare de spații verzi, grădini și parcuri. Tot în Stuttgart poți vizita Wilhelma, cea mai mare grădină zoologică și botanică din Europa, și Wurttembergisches Landesmuseum, în castelul vechi de aproape o mie de ani.

Bonn

Bonn

Fotografie preluata de pe thousandwonders.net. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Orașul Bonn este simbolul libertății și al democrației în Germania. Fosta capitală a Germaniei de Vest până în 1990, iar apoi a Germaniei unificate, până când guvernul german a fost mutat la Berlin, orașul Bonn are o istorie mult mai lungă. Primele atestări documentare datează din secolul 11 î.Hr., când soldații romani au construit aici unul dintre cele mai mari ziduri de apărare. Bonn este faimos și pentru că în acest oraș s-a născut Ludwig van Beethoven, iar muzeul dedicat celebrului compozitor este unul dintre cele mai populare atracții, alături de Muzeul de Artă și Palatul Schaumburg, fosta reședință a cancelarului Germaniei.

Citește și: Orașe din Germania care te vor cuceri pe loc - Partea II.

Tu care dintre aceste orașe superbe din Germania ai vizitat până acum?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers