Oraşe boeme din Europa pe care să le vizitezi în călătoriile tale

Oraşe boeme din Europa pe care să le vizitezi în călătoriile tale
 
 

Dacă nu ai ajuns încă să-ți faci planuri de vacanță, noi îți propunem un concediu mai altfel prin câteva dintre cele mai boeme orașe din Europa. Fie că îți dorești să vizitezi un oraș pitoresc de la Marea Baltică sau să te plimbi pe străzile însorite ale unei localități medievale, lista noastră îți va oferi o mulțime de idei. Așa că fă-ți bagajul și hai cu noi într-un tur prin orașele boeme din Europa!

Bruges, Belgia

Burges, Belgia

Cu o sumedenie de case făcute parcă din turtă dulce și străduțe romantice legate de poduri arcuite, atmosfera din Bruges este cu totul specială. Rețeaua uriașă de canale, ce traversează acest oraș, i-a îndemnat pe călătorii care au ajuns în acest colț al Europei să-l poreclească "Veneția nordului". Majoritatea europenilor consideră Bruges drept cel mai frumos oraș de pe bătrânul continent, iar noi tindem să le dăm dreptate!

Mostar, Bosnia și Herțegovina

Mostar, Bosnia și Herțegovina

Un alt colț de lume superb este Mostar, un mic orășel din inima Bosniei despărțit de un pod antic, care pe vremuri era granița dintre partea bosniacă și cea croată a orașului. Astăzi, Mostar este o localitate unică în care cultura estică și cea vestică se împletesc formând o atmosferă relaxantă și fermecătoare. Nu doar arhitectura eclectică din Mostar face dovadă acestui lucru, ci și tradițiile și gastronomia acestui orășel ce au adoptat cele mai interesante elemente din amândouă.

Brașov, România

Brașov, România

Considerat drept unul dintre cele mai frumoase orale din România, Brașovul stă ascuns între Carpații înalți, fiind locul perfect pentru cei care vor să descopere secretele acestui oraș transilvănean. Centrul orașului Brașov pare să fi înghețat în timp. Fortăreața veche de secole, casele vechi și turnul cu ceas ce anunță fiecare oră fixă creează o atmosferă fermecătoare și boemă ce încântă vizitatorii.

Ronda, Spania

Ronda, Spania

Acest oraș unic, cu o istorie lungă de secole, pare să fie pe punctul de a se prăvăli în canionul El Tajo, peste care tronează. Deși în ultimii ani a devenit unul dintre cele mai importante orașe din Andaluzia, Ronda și-a păstrat farmecul medieval, cu case vechi, băi arabe, grădini bogate, palate pitorești și una dintre cele mai vechi și frumoase arene pentru lupte cu tauri din Spania. Nu trebuie decât să rătăcești printre străzile întortocheate din Ronda pentru a descoperi farmecul său boem. La final, oprește-te pe Puente Nuevo și lasă-te uimit de peisajele dramatice ce înconjoară acest oraș incredibil.

Gdansk, Polonia

Gdansk, Polonia

Gdansk este unul dintre cele mai frumoase orașe din Polonia. Aflat pe coasta Mării Baltice, Gdansk își întâmpină vizitatorii cu o atmosferă unică. Deși centrul vechi a fost distrus aproape în totalitate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, el a fost readus la gloria sa din timpul Ligii Hanseatice. Acum, Gadansk este împânzit de cafenele, restaurante, muzee, galerii și târguri care oferă oportunități infinite pentru cei care aleg să-și petreacă concediul aici.

Novi Sad, Serbia

Novi Sad, Serbia

Faimos pentru numărul mare de muzee, galerii și monumente, Novi Sad este cunoscut drept capitala culturală a Serbiei. Simbolul acestui oraș superb este fortăreața Petrovaradin, de unde poți admira panorame incredibile peste întregul oraș și Dunăre.

Koman, Albania

Koman, Albania

Singurul lucru pentru care acest mic orășel albanez este faimos sunt peisajele minunate pe care le oferă. Koman se află pe malul lacului Komani, care te va cuceri cu apele sale albastre și pădurile dese, de un verde crud. După ce admiri aceste panorame de excepție, închiriază un vaporaș și fă o croazieră pe lac. Peisajul de 360 de grade merită toți banii.

Cesky Krumlov, Cehia

Cesky Krumlov, Cehia

Cu atmosfera fabuloasă ce cuprinde aleile pietruite, pădurile pitorești și casele superbe, Cesky Krumlov este un mic orășel ce surprinde și cel mai experimentat turist. Localnicii care abia așteaptă să-ți prezinte orașul lor, de care sunt atât de mândri, îți vor face vacanța și mai frumoasă.

Bergamo, Italia

Bergamo, Italia

Fotografie preluata de pe sumfinity.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Dacă alegi să vizitezi Bergamo, nu vei avea nevoie de hartă. Nu trebuie decât să te pierzi pe străduțele sale înguste pentru a "degusta" din atmosfera specială a acestui orășel medieval. După ce te saturi de atâta mers, fă o pauză la un restaurant tradițional, care te va îmbia cu sute de varietăți de pizza.

Bordeaux, Franța

Bordeaux, Franța

Fotografie preluata de pe halcyontours.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Acest oraș excepțional este faimos pentru soiurile delicioase de vin ce îi poartă numele. Dar, Bordeaux are mult mai multe de oferit. Piețele ample și arhitectura clasică sunt decorul perfect pentru plimbări relaxante. În ciuda mărimii sale relativ mari, Bordeaux se laudă cu o atmosferă relaxată și boemă, poate și din cauza vinurilor care sunt mai populare decât apa.

Tu în care dintre aceste orașe ți-ai dori să te pierzi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers