Olanda, tărâmul de poveste al lalelelor și al morilor de vânt

Olanda, tărâmul de poveste al lalelelor și al morilor de vânt
 
 

Olanda într-adevăr este tărâmul morilor de vânt, al lalelelor și al canalelor pitorești, dar asta nu înseamnă că nu este și o națiune modernă. Aici vei găsi o mulțime de clădiri istorice colorate, alei întortocheate cu piatră cubică, rețele intricate de canale, zone vaste de dealuri înverzite și chiar și câteva plaje frumoase.

În timpul epocii de aur din secolul al XVII-lea, negustorii olandezi au pus bazele unei economii globale, care a finanțat o societate foarte bogată din punct de vedere cultural. Astfel, micuța Olanda are una dintre cele mai mari densități de artiști, ale căror capodopere se află în mai multe muzee de importanță mondială.

Majoritatea turiștilor care ajung în Olanda, vizitează doar capitala Amsterdam pentru a se bucura de atmosfera relaxantă și viața de noapte colorată, dar asta înseamnă că ratează o mulțime de locuri minunate cu care se mândrește această țară. Profită de sistemul de transport în comun eficient și acordă-ți timp pentru a explora restul acestei națiuni.

Primăvara îndreaptă-te spre zonele nordice pentru a te bucura de spectacolul colorat la lalelelor sau vizitează Utrecht, pentru a descoperi o altă latură a Olandei, cu mult mai puțini turiști. Închiriază o bicicletă și explorează zonele rurale pitorești. Indiferent în ce direcție te vei îndrepta, vei găsi un amestec complex de tehnologie modernă, tradiții bine păstrate, o zonă rurală plină de șarm, arhitectură excepțională și localnici deschiși și liberali.

Descoperă farmecul rural al Olandei

Deși jumătate din suprafața sa se afla odinioară sub apă, Olanda este una dintre cele mai urbanizate și dens populate națiuni din lume, cu o mulțime de tipuri de așezări înghesuite într-o zonă relativ mică. Totuși, în ciuda mărimii diminutive a acestei țări, fiecare oraș olandez își are propria identitate și chiar propriul accent sau dialect. În inima Olandei vei descoperii câmpuri întinse acoperite cu lalele, întrerupte ici și colo de câte o moară de vânt sau o fermă de lapte ce produce uriașele roți de cașcaval pentru care țara este atât de faimoasă. În regiunile mai joase vei descoperi o sumedenie de orășele fermecătoare, precum Edam sau Leiden, care nu s-au prea schimbat în ultimele secole.

Plaja in Olanda - Haga

După ce te saturi de viața rurală plină de șarm, descoperă coasta nord-vestică, mărginită de kilometri întregi de dune și plaje uriașe cu nisip fin. Plajele din Zeeland se întind pe 650 de kilometri și se mândresc cu cele mai multe zile de soare din Olanda, fiind astfel un fel de litoral al țării, dar cu o mulțime de piste de biciclete și muzee și cu mult mai puține zile caniculare.

Explorează metropolele olandeze

Capitala Amsterdam este faimoasă pentru atmosfera relaxată și peisajele urbane "venețiene". Haga este reședința regelui și centrul diplomației internaționale, în timp ce Delft și Haarlem, deși mai mici, sunt orașe pline de caracter.

Amsterdam - Olanda

În sud vei descoperi Rotterdam, un oraș-port industrial care a trecut printr-un uriaș proces de restaurare, "primind" astfel și o serie de muzee excelente, precum și Maastricht, un oraș cu o frumusețe delicată, împânzit cu biserici și locul în care se află cea mai frumoasă librărie din lume, Selexyz Dominicanen, găzduită într-o biserică veche de șapte secole.
Indiferent ce regiune din Olanda alegi să vizitezi, un lucru este sigur – de fiecare dată vei descoperi locuri încântătoare și oameni prietenoși.

Iată câteva locuri minunate din Olanda:

Booking.com


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers