Oktoberfest - evenimentul la care vrei să participi toamna

Oktoberfest - evenimentul la care vrei să participi toamna
 
 

În fiecare an, orașul Munchen este gazda celui mai mare festival folk din lume, care are peste 6 milioane de participanți anual, și în cadrul căruia se consumă în jur de 7 milioane de litri de bere, în cele 16 zile de eveniment. Da, despre Oktoberfest vorbim, această petrecere uriașă în cinstea tradiției Germane și... a berii germane. 

Sărbătoarea tradiției germane

munchen

Oktoberfest a început în anul 1810, ca o petrecere de nuntă organizată de Ludwig I al Bavariei pentru mireasa sa și s-a dezvoltat într-o tradiție anuală de proporții tot mai mari. Acest festival respectă obiceiurile Bavariei, codul vestimentar, mâncarea și băuturile tradiționale și îți conferă impresia că te-ai întors în timp. 

Festivalul are loc cu 16 zile înainte de prima duminică a lunii octombrie. În prezent, acesta a devenit cunoscut la nivel mondial și oameni din toate colțurile lumii vin la Munchen pentru a se delecta cu berea locală și mâncarea care se asortează berii.

Farmecul Oktoberfest

oktoberfest

Oktoberfest este și un veritabil schimb cultural. Ai ocazia să înțelegi mai bine tradițiile vechi din Bavaria și să deguști mâncăruri autentice precum Würstl (cârnați), Brezen (covrigi), Steckerlfisch (pește fript pe băț), Hendl și Schweinebraten (pui și porc la rotisor), Käsespätzle (țăiței de brânză), Reiberdatschi (clătite de cartofi) și multe altele. Aceste mâncăruri delicioase și sățioase merg perfect cu una sau poate mai multe beri germane, în halbe gigantice, acompaniate de muzică specifică, dans și diverse alte jocuri și atracții.

10 fun facts despre Oktoberfest

oktoberfest

1. Oktoberfest a fost ținut aproape în fiecare an încă din 1810, în regiunea numită Theresienwiese, și a fost anulat doar de 24 de ori, din cauza războaielor și epidemiilor de holeră.

2. Barmanilor cu experiență le ia 1,5 secunde pentru a umple o halbă de 1 litru, deci închipuiți-vă intensitatea acestui festival.

3. Toată berea de la Oktoberfest din Munchen trebuie să fie produsă în limitele granițelor orașului și este mult mai tare ca de obicei, având peste 6% alcool. 

4. Oktoberfest se sărbătorește în întreaga lume, iar cea mai mare celebrare, în afara granițelor Germaniei, se află în Ontario, Canada.

5. Pentru siguranța participanților la eveniment, Crucea Roșie pregătește în fiecare an 15 hangover beds, în cazul în care aceștia au nevoie să se întindă după prea multă bere.

6. În fiecare an, aproximativ 5.000 de obiecte sunt lăsate în urmă de petrecăreți, și ajung în cutia de lost and found, printre care se numără proteze dentare, cărucioare, verighete și chiar animale de companie.

7. Cel mai mare cort Oktoberfest al tuturor timpurilor a fost înălțat în 1913 și a găzduit 12.000 de oameni. Mai mult, Oktoberfest are propriul său cort-poștă, prin care 130.000 de vederi și cadouri sunt trimise în fiecare an.

8. Se zice că Albert Einstein a lucrat, într-un an, ca electrician la unul dintre corturile Oktoberfest.

9. Din 1950, festivalul începe oficial doar când primarul orașului Munchen ciocnește prima halbă și strigă O’ zapft is!, după parada prin întregul oraș.

10. În trecut, toată lumea purta Tirolerhüte, pălării specific bavareze, și cu cât aveai mai multe decorațiuni din păr de capră pe acestea, cu atât însemna că erai mai bogat. 

Ce zici, ai vrea să faci parte din această sărbătoare germană?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers