Idei pentru destinaţii de Revelion : marile oraşe europene

Idei pentru destinaţii de Revelion : marile oraşe europene
 
 

Vă spun sincer că încă nu am avut ocazia să îmi petrec o trecere dintre ani într-un renumit oraş european. An de an văd la televizor cum fiecare popor sărbătoreşte Revelionul diferit, însă există câteva detalii care se regăsesc peste tot: artificiile şi voia bună!

Sigur mi-ar plăcea ca la un moment dat să fiu şi eu printre străini şi să numărăm în cor secundele până în următorul an. Urmând exemplul lui Florin care v-a dat idei de destinaţii din România pentru Revelion 2013, eu am pregătit un articol în care să vă prezint oraşele în care mi-ar face deosebită plăcere să-mi petrec revelionul.

Revelion în Amsterdam

Amsterdam

Dacă aş avea posibilitatea să-mi aleg un oraş european unde să-mi petrec Revelionul cu prietenii aş alege fără să stau pe gânduri şi cu ochii închişi Amsterdamul... şi vă rog nu vă gândiţi la prostii, nu se pune problema de cartierul roşu sau de prăjiturelele maronii.

Fiind denumit şi "Veneţia nordului", Amsterdamul îmi transmite acel sentiment de relaxare prin arhitectura sa impresionantă, canalele care traversează oraşul şi cele peste 1500 de poduri. Desigur anumite persoane consideră acest oraş "nesănătos", dar eu văd în atmosfera sa ceva deosebit.

Cazarea este la fel ca în orice alt oraş european mare... de la cartiere luxoase, în care te poţi caza în clădiri noi, la cartiere cu hoteluri renumite pentru istoria lor, până la zone pentru cei care călătoresc cu un buget mediu şi bineînţeles şi redus. Posibilităţi de cazare ar fi următoarele:

Revelion în Paris

Paris

Nu cred că există o perioadă ideală pentru a vizita Parisul. Acesta este plin de viaţă, energie şi forfotă pe tot parcursul anului. Străzile, cafenelele şi restaurantele sunt mereu aglomerate de oameni zâmbitori, petrecăreţi şi comunicativi.

Însă totuşi, în perioada sărbătorilor de iarnă îmi imaginez că totul capătă o altă formă. O plimbare în jurul Turnului Eiffel, un ceai băut pe malul Senei, să admiri curtea Louvre-ului plină de zăpadă... ceva de nedescris! Şi pentru că îmi imaginez o escapadă de câteva zile rămâne timp şi pentru vizitat cele mai importante obiective turistice din oraş, însă nu vă povestesc despre acestea acum, dar puteţi să le găsiţi în ghidul turistic gratuit despre Paris.

Parisul este recunoscut pentru numeroasele posibilităţi de cazare, începând de la hoteluri de 2 stele până la unele dintre cele mai luxoase din Europa. Preţurile sunt destul de variate, însă pentru sărbătorile de iarnă agenţiile pun la dispoziţia turiştilor o gamă largă de oferte. Am găsit şi eu una la agenţia BookTravel din Timişoara:

Revelion în Geneva

Geneva

Poate te întrebi de ce am inclus Geneva pe lista de oraşe ideale pentru Revelion, din moment ce până acum am scris doar despre capitale. Deşi Geneva nu este capitala Elveţiei, să ştiţi că este cel mai vizitat oraş. Mă gândesc la promenade prin oraşul vechi cu străduţe pietruite, prin parcurile mari, curate şi bine structurate.
Oraşul are o puternică influenţă franceză care se vede începând de la mansarde şi balcoanele de fier şi până la cafenele. Poziţia sa geografica participă enorm la frumuseţea zonei, Geneva fiind situată în valea Rhonului şi lângă lacul cu acelaşi nume.

Geneva vă pune la dispoziţie o mulţime de hoteluri, majoritatea situate de-a lungul lacului. Rezervările trebuie făcute din timp deoarece acest oraş găzduieşte o serie de conferinţe şi convenţii internaţionale, iar de sărbători majoritatea locurilor de cazare sunt ocupate. Preţurile de cazare sunt destul de piperate pentru că este un loc foarte căutat, cu toate astea, am primit o ofertă destul de tentantă de la agenţia de turism Travel Lounge din Timişoara:

Revelion în Roma

Roma

Capitala Italiei este populată de oameni veseli, petrecăreţi, energici şi plini de viaţă! Roma în straie de sărbătoare arată “de vis” în fotografii… Coloseumul luminat seara, străzile pline de oameni veseli, mâncarea specifică este extraordinar de gustoasă şi aromată, toate acestea fac din acest loc un basm! O listă a informaţiilor detaliate şi a obiectivelor turistice le puteti găsi în ghidul nostru online despre Roma.

Ca şi majoritatea capitalelor europene şi Roma oferă o mulţime de posibilităţi de cazare. Deşi este un oraş destul de scump, cu puţină atenţie sunt convins că poţi găsi o locaţie care să se potrivească bugetului tău. Tot la Booktravel am găsit următoarea ofertă:

Ce oraş european aţi alege pentru a vă petrece Revelionul? Aştept cu mult interes şi alte sugestii din partea voastră.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers