Odată cu biletele de avion spre Toscana vă cumpăraţi o veritabilă călătorie în timp

Odată cu biletele de avion spre Toscana vă cumpăraţi o veritabilă călătorie în timp
 
 

Dacă se poate ca o destinaţie să se fi lipit de sufletul meu până la adoraţie, aceea este Toscana. Să spun de ce m-a impresionat Toscana e ca şi cum ar încerca un credincios practicant să explice de ce merge la Biserică în fiecare duminică. Revenind însă la cele pământeşti, un răspuns viabil şi ancorat în realitate, pentru mine, ar fi acela că în Toscana m-am simţit cel mai bine pe Pământ, am simţit că aparţin locului sau că cel puţin într-o altă viaţă am mai dat pe acolo, simţeam locul ca parte din mine şi ochii mei nu se mai săturau să privească la împrejurimi ce cândva le-au fost familiare.

Cazare in Toscana

Cazarea am avut-o în două locuri. Inţial la Hotel Orcagna din Florenţa şi apoi la Hotel Celile din Pisa, ambele hoteluri fără pretenţii, de două stele, dar curate şi cu micul dejun inclus. Atunci când călătorim (eu şi soţul meu) avem o singură doleanţă în ceea ce priveşte cazarea: să fie o cameră curată cu baie proprie, în rest nu comentăm la zone sau alte fleacuri. Cele două hoteluri ne-au îndeplinit dorinţa, iar preţurile au fost mai mult decât decente, 50-60 de euro/noapte, în luna octombrie. Micul dejun a fost delicios, dar pe mine m-a impresionat mai mult încăperea în care l-am servit, care părea că simulează o grădină în vârf de deal toscan.

De asemenea ambele locaţii au fost relativ aproape de obiectivele turistice importante (deşi nu căutam asta cu abnegaţie), în Florenţa am fost cazaţi la 10 minute pe pedes de Santa Croce, iar în Pisa la mai puţin 10 minute de Turnul înclinat şi Campo dei Miracoli.

Obiective turistice si activitati in Toscana

Iniţial am crezut că ne vom limita la a vizita Florenţa cu obiectivele ei şi Pisa tot aşa, puţin între două avioane. Dar, s-a întâmplat că am prins o vreme de octombrie fenomenală şi am zis că ar fi păcat să ne închidem în muzee, aşa că după ce am bifat ca tot turistul obiectivele arhicunoscute în Florenţa, am luat un tur prin Toscana de la o agenţie locală. Aşa că pentru 45 de euro/persoană am petrecut cea mai minunată zi posibilă în inima regiunii Chianti, dar cu vizite de câteva ore în Siena şi San Gimignano.

Aici m-am îndrăgostit de tot ce înseamnă Toscana, cu dealurile ei blonde şi roşcate, cu viile ei, cu vinurile ei, cu bunătăţile oferite, cu Castellina in Chianti văzută la apus pe coama unui deal exact aşa cum o văzusem într-o poză pe internet înainte de a avea bilete cumpărate pentru Toscana. Mai apoi a urmat o seară ploioasă dar, a naibii de romantică la Pisa... nu o să uit niciodată Toscana, asta e clar, la fel de clar ca faptul că mă voi întoarce.

Impresii si ponturi despre Toscana

Că m-a impresioat totul pe de-a-ntregul, se poate deduce deja din ce am scris, dar să fiu mai exactă aş putea spune că cel mai sensibil ochiului şi inimii deopotrivă a fost acest amestec de rural-urban, aveai senzaţia că sus pe un deal, unde doar o podgorie micuţă îşi făcea veacul, era mijlocul pustietăţii şi al liniştii depline, dar la nicio oră cu maşină se afla un colos al timpurilor care ne-au precedat, Florenţa cu şarmul ei concret, încărcată de atâta istorie care ne cucereşte timpul şi totuşi agitată ca o mare metropolă.

Cumva cele două imagini nu se potriveau, dar în teren descopereai că este raiul pe pământ prin prisma faptului că aveai la dispoziţie ambele valenţe ale unui dualism temporal fantastic. Până la urmă eu am spus că e un mit care nu-mi doresc să moară, are o doză de mister ce n-ar trebui să se risipească niciodată.

Nu cred că a fost ceva care să nu-mi fi plăcut în afară de faptul că mie nu mi-a fost hărăzit să mă nasc acolo, dar poate că nici asta nu mă deranjează prea tare căci, mă gândesc că dacă mă năşteam acolo şi trăiam acolo, mitul l-aş fi distrus probabil deja.

Pe de alta parte, dacă în mare lucrurile au mers perfect, nu-mi place să caut nod în papură, să mă leg de amănunte care oricum în timp nu le voi reţine, iar dacă ar fi fost şi cea mai mică neconcordanţă cu ceea ce am simţit (o ploaie scurtă în ultima zi de exemplu), am luat-o ca pe ceva normal şi am încercat să-i găsesc latura pozitivă. Sunt locuri în lumea asta care te încarcă pozitiv fantastic...

Sfaturi pentru cei care vor sa viziteze Toscana

În primul rând să ştie că pot alege acest loc în orice anotimp, regiunea are ce artăta indiferent că este vară sau iarnă. Mai apoi în funcţie de felul în care oamenii îşi petrec vacanţele, le recomand ori un Firenze Pass, pentru muzee şi luat Florenţa la picior cel puţin o săptămână, ori tururi prin regiune. Aceste tururi, spre care eu înclin, pot fi de o zi sau mai multe, dar şi cele de o zi sunt intense şi absolut minunate. Plus că în aceste tururi organizate ai posibilitatea să cunoşti oameni din multe părţi ale lumii.

Sunt extrem de mulţi pasionaţi de Italia (cum ar putea cineva să nu fie? dar nu vreau să intru în polemici) şi eu m-am simţit ca peştele în apă printre ei fie că aterizau la Florenţa din Singapore, Brazilia, USA sau Congo (asta numai din cei cu care am împărţit un prânz la Siena într-un asltfel de tur). Şi cum pentru Italia curg biletele low cost, sfatul suprem este: pregăţi-vă de o vacanţă altfel, pentru că odată cu biletele de avion spre Toscana nu vă cumpăraţi doar o vacanţă ci o veritabilă călătorie în timp. Engage!

Ar mai fi lucruri de spus, dar pana la urma fiecare isi traieste povestea dupa propriul stil… Imi pare bine ca am avut ocazia sa retraiesc sentimentele acestui concediu, chiar si pentru cateva minute, pentru ca fiecare calatorie in care "ne reintoarcem", chiar si cu gandul ne invata aceeasi lectie: in concediu se traieste in prezent – ca sa ne putem hrani cu amintirile frumoase pana la urmatoarea escapada!

Acestea sunt cateva din motivele pentru care aleg sa fiu ghidul turistic al acestui loc, "functie" care ma trimite automat in concursul "Povestea vacantei mele". Numele meu este Bianca Tănăselia si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Toscana

Casa Moşului

Realizat in colaborare cu: Casa Moşului

Pensiunea Casa Mosului din Cârţisoara situatã în imediata apropiere a centrului comunei, te întâmpinã cu ospitalitatea specificã zonei de munte. Oamenii pe care îi veţi întâlni aici, mâncarea şi bãuturile tradiţionale de cea mai bunã calitate precum şi condiţiile de cazare de 4 stele vor crea atmosfera de recreere, confort, linişte şi relaxare pe care le-aţi dorit.

www.casa-mosului.ro

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers