Ochiul Beiului, un lac care pur si simplu merita vizitat

Ochiul Beiului, un lac care pur si simplu merita vizitat
 
 

Aleg sa vorbesc despre Ochiul Beiului si cascadele BeusniteiDe ce? Simplu...
-pentru ca este de o frumusete care iti teie respiratia;
-pentru ca este de o salbaticie primordiala;
-pentru ca este unul din putinele locuri din Romania,sau de pe planeta,in care cuvantul NATURA se regaseste in toata plenitudinea lui;
-pentru magia legendei care i-a dat numele;
-PUR SI SIMPLU pentru ca MERITA

Ce anume are deosebit Ochiul Beiului?

Ochiul Beului este un lac natural cu o suprafata de 284 mp, care este alimentat de un izvor submers. Adâncimea maximă este de 3,6m. Lacul este alimentat de un izbuc puternic, de pe fundul dolinei în care se găseşte. Apa transparentă, verzuie-albastră, nu îngheaţă niciodată, iar iarna găzduieşte raţe sălbatice şi alte păsări migratoare.

Cascadele Beuşniţei reprezintă un fenomen unic, un adevărat monument al naturii, şi un obiectiv de însemnată valoare turistică, geologică si peisagistică.

Cui ai recomanda sa viziteze Ochiul Beiului?

Consider ca locul poate fi vizitat de OAMENI cu dragoste de natura si de puritate, de cei ce pot admira fara sa atiga sau sa distruga, de cei care pot sa paseasca asemeni caprioarei fara sa calce in picioare... de cei ce au nevoie de liniste pentru a se incarca de energie, de cei ce pot renunta pentru scurt timp la masina, la telefon, la trhnologie... de cei care cred ca filmul, TINUTUL UITAT DE TIMP: are o farama de adevar! 

Ce te-a impresionat cel mai mult la Ochiul Beiului?

Simplu:
- imbinarea perfecta dintre elementele de baza ale naturii; relieful ,apa, flora si fauna.
-culorile ochiului de apa care se schiba in permanenta;
-racoarea care vine de la stropii de apa ai cascadelor
-cantecul pasarilor si jocul pastravilor

Nu un ciocan a făcut pietrele atat de perfecte, ci apa cu dulceata sa, cu dansul si sunetul sau. (Rabindranath Tagore)

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Ochiul Beiului

Traseul de urmat: Oravita-Ciclova Romana-Ilidia -Socolari- Potoc .Drumul este relativ bun; asfaltat partial ,dar ingust. De la pastravarie accesul se face doar pe jos.Din Anina accesul se face urmand un trase marcat cam dificil dar foarte frumos. Mancare e bine sa aveti in ,,traista" iar pentru cazare exista locuri amenajate pentru corturi sau se poate dormi la pastravarie. (posibilitati de cazare si in Anina sau Oravita). Trebuie sa fiti cu foarte mare bagare de seama pentru ca in zona exista vipere (protejate de lege) care devin agresive daca sunt luate prin surprindere.

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este Dragila Maria Adriana si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Ochiul Beiului

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers