Obârşia Lotrului: un loc în care timpul a rămas nemişcat

Obârşia Lotrului: un loc în care timpul a rămas nemişcat
 
 

La poalele muntilor Parang sta nemiscata-n timp asteptandu-si turistii o statiune nu foarte populata, dar plina de culoare. Un popas cu cabanute demodate si simple, dar cu mancaruri alese si oameni ospitalieri: Obarsia Lotrului, un loc in care timpul a ramas nemiscat. Multi nu stiu si nici nu au auzit de acest loc, dar daca ajungi pe Transalpina este pacat sa nu poposesti macar pentru o zi in acest loc nestiut, inconjurat de munti, scaldat in ozon si plin de trasee care iti arata imagini parca pictate de o mana nevazuta.

Obarsia Lotrului este punctul care face trecerea între judetele Alba, Hunedoara si Valcea. Se afla la intersectia drumurilor nationale 67C Transalpina si 7A Petroşani - Brezoi, la sud de Pasul Tartarau si la nord de Pasul Urdele, la o altitudine de 1400 metri in mijlocul muntilor Parang, Capatanii, Lotrului si Sureanu si este strabatuta de raul Lotru, o deschidere catre noi orizonturi, spre creste semete si spre lacul Câlcescu, care te imbie sa-l atingi si sa nu pleci pana nu il cunosti indeajuns.

Va recomand acest loc in primul rand pentru aerul curat, puternic ozonat si incarcat din plin cu ioni negativi, pentru terpenele din uleiurile volatile de conifere care sunt extrem de benefice mai ales celor cu astm, bronsita, pneumonie, pentru microclimatul care fortifica sistemul nervos si stimuleaza imunitatea, pentru peisajul pitoresc, pentru cei care sunt pasionati de pescuit, pentru rezervatiile naturale precum: Iezerul Muntinu, zonele glaciare si iezerele Galcescu si Zanoaga si pentru deschiderea spre numeroase trasee care te duc spre lumi nepatrunse si minuni de care nu stiai ca exista in tara noastra.

Obarsia Lotrului este un loc in care simti ca traiesti in orice anotimp. Versantii muntosi, acoperiti cu paduri de brad, raurile care serpuiesc printre pietre, verdele necontenit sau rosul tomnatic urmand de albul sidefiu iti dau senzatia ca ai ajuns in paradis, iar traseele te transpun in alta lume, al carui sens il gasesti doar pasindu-l...
Rastalmacind vanturile vei cunoaste clipe de extaz si atingand norii te vei pierde in ceata impleticita, adulmecand gustul muntilor.

Recomand tuturor sa viziteze acest loc magic, care se scalda in soare. Daca ajungeti la Obarsia Lotrului vizitati neaparat Lacul glaciar Calcescuun loc unic departajat de munti si dominat de pastravi. Despre acesta va voi povesti mai multe in urmatorul meu articol. 

   

Pana atunci, va recomand sa cititi si: Un weekend la MurighiolȘinca Veche - un loc unic ȋn ţara noastră dragăParcul Natural Apuseni: scurt ghid pentru un week-end la statiunea Stana de Vale


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers