Oază de liniște la malul Adriaticii în Marina Romea

Oază de liniște la malul Adriaticii în Marina Romea
 
 

Într-o vară frumoasă și fierbinte am eșuat pe o plajă incredibilă pe coasta estică a Italiei. Intenția mea era să lenevesc o săptămână pe plaja din Marina Romea, dar am fost surprinsă să descopăr că această localitate pitorească, în apropiere de Ravenna, se află în mijlocul unei delte. Așadar, iată cum mi-am petrecut, întâmplător, o vacanță printre flamingo și peisaje naturale incredibile.

Una dintre destinațiile mele favorite de vară este coasta estică a Italiei. Mi-am petrecut o sumedenie de concedii la malul Marii Adriatice, în diferite locuri, majoritatea alese aleator pe hartă. Așa am ajuns într-o vară în micuța localitate Marina Romea din regiunea Emilia-Romagna. Plaja și marea au fost minunate ca de obicei, dar ce m-a surprins a fost Delta Po, care se întindea cât vezi cu ochii. 

Unde se află Marina Romea

Marina Romea

Marina Romea se află la 15 kilometri de orașul Ravenna, pe o bucata de nisip, în jurul Parcului Delta Po. Din nordul orașului Ravenna, mergi pe Via Romea Nord, străbătând zone mlăștinoase din jurul râului Lamone, pline de stuf și păsări colorate. Dacă ești atent, din mașină vei putea observa siluetele grațioase ale păsărilor flamingo în depărtare. 

Marina Romea nu se deosebește cu prea multe de celelalte stațiuni din zonă. Are vile și case de vacanță colorate, dar și hoteluri pentru toate bugetele, iar atmosfera este relaxantă și veselă. Stațiunea este mărginită de o plajă uriașă și de o pădure deasă de pini în partea opusă, astfel încât aerul este mai răcoros, iar zilele toride de vară sunt mai ușor de suportat aici.

Dacă visezi la o vacanță relaxantă, în care să-ți petreci timpul lenevind la soare și înotând în apele albastre ale Adriaticii, atunci nu ai cum să greșești cu Marina Romea. Bineînțeles, asta nu înseamnă că micuța localitate nu îți oferă nenumărate oportunități de distracție. Seara, orășelul prinde viață, iar barurile și restaurantele îi întâmpină pe turiști cu cocktail-uri multicolore, vinuri delicioase și nenumărate preparate tradiționale.

Plajă în Marina Romea

Marina Romea

Atracția principală a stațiunii Marina Romea este, bineînțeles, plaja uriașă. Pentru mine o plajă încăpătoare și o mare perfectă pentru înotat sunt ingredientele esențiale pentru o vacanță perfectă. Iar Marina Romea mi le-a oferit pe amândouă din belșug. Plaja cu nisip fin și o mulțime de scoici colorate are peste 10 kilometri și este în mare parte gratuită. Poți să-ți închiriezi șezlonguri, baldachine sau umbrele ori poți să vânezi locul perfect unde să-ți întinzi cearceaful. Apa în schimb nu este foarte adâncă așa că poți să te bălăcești, chiar și cu cei mici, fără probleme. Dacă ești încrezător în talentele tale de înotător poți să te avânți și mai în larg unde marea este mai adâncă și ceva mai rece. Unele porțiuni ale plajei sunt rezervate sporturilor de apă, dar asta nu înseamnă că vei fi invadat de ski jeturi, banane gonflabile și alte șmecherii în timp ce te relaxezi în apă. 

Dacă te-ai săturat de liniștea stațiunii, poți oricând să descoperi viața de noapte vibrantă din Marina di Ravenna, la 20 de kilometri de Marina Romea. Străzile acestei stațiuni sunt mult mai aglomerate și gălăgioase, iar seara, muzica și voia bună debordează din barurile și terasele ce mărginesc străduțele cochete.

Ce poți face în jurul stațiunii Marina Romea

Marina Romea

Cei care călătoresc cu copii nu ar trebui să rateze Mirabilandia, unul dintre cele mai mari parcuri de distrații din Italia. Aici, cei care nu suferă de rău de înălțime se pot da în Eurowheel, a doua roată ca mărime din Europa, sau pe Divertical, cel mai înalt roller-coaster de apă, cu o înălțime de 60 de metri. Un bilet întreg, cumpărat la intrarea în parc, costă 34,90 euro, în timp ce un bilet pentru copiii sub 140 de centimetri este 28 de euro, ambele fiind valabile pentru două zile consecutive. Mirabilandia se află la 26 de kilometri sud de Marina Romea, ocolind orașul Ravenna, în direcția Rimini. 

Dacă preferi vacanțele cu mai puțină adrenalină și mai multă natură, atunci nu trebuie decât să explorezi Parcul Delta Po, ce se află chiar lângă Marina Romea. Delta Po cuprinde peste o mie de specii de plante și aproximativ 300 de specii de păsări. Nu ai nevoie decât de un binoclu și încălțări comode! Fie că decizi să explorezi zona de unul singur sau angajezi un ghid care îți va spune povestea locului și îți va arăta fauna fascinantă a deltei, experiența ta va fi una cu totul deosebită. Pentru cele mai frumoase panorame trebuie neapărat să urci în turnul din Valle Baiona, aflat la capătul unui mic drum de țară la intersecția dintre Viale degli Agrifogli și Viale dei Salici din Marina Romea.

Cei care au mai mult timp la dispoziție și condiție fizică pot urma diferite trasee prin deltă sau prin pădurea de pini, ce trec pe lângă mlaștini cu apă dulce și sărată, unde poți admira colonii de pescăruși, lebede, flamingo și o sumedenie de alte păsări simpatice. 

Dacă și tu vrei să petreci o vacanță de vis în acest loc minunat, iată locurile de cazare din Marina Romea pe care ți le recomand.

Tu ai vizitat vreodată stațiunea Marina Romea? Povestește-ne experiența ta!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers