O zi la Parcul de distracţii Elfteling

O zi la Parcul de distracţii Elfteling
 
 

Elfteling este cel mai popular parc de distracții tematic din Olanda. Am petrecut acolo o zi întreagă, plină de povești și se înscrie cu succes în lista mea cu locuri în care am fost și de la care nu am mai vrut să mă întorc acasă Laughing

Elfteling

Prima imagine care te întâmpină anunță un spectacol de fântani la încheierea zilei de distracție. Până atunci aveam să descoperim multe! În vara aceasta a fost inaugurată o nouă atracție, și anume un dive coaster care a agitat foarte mult spiritele doritoare de adrenalină. Aşa că trebuia să vedem şi noi cât de repede despre ce e vorba.

Pe drum întâlnim o altă atracţie, un fel de cursă cu bobul, care mi-a plăcut la nebunie! Următoarea ţintă avea să fie dive-coaster-ul.

Elfteling

Îmi era teribil de frică și am promis să ţip cât pot de tare până trec secundele de cădere în gol. Numai că una e să vezi de jos maşinuţa vitezomană şi alta e să fi TU în vârful celor 37,5 m atârnând perpendicular cu pământul, aşteptându-ţi căderea. În scurt timp de la pornire am renunţat să mai ţip pentru că frica pe care o simţeam era atât de mare încât niciun ţipăt al meu nu o putea exprima în decibeli Laughing Maşinuţa intră sub pământ într-o gaură învăluită înspăimântător în fum şi iese energic cu vreo două învârteli peste cap înainte de finish

În ideea că unele lucruri trebuie încercate o dată în viaţă, aş putea recomanda această atracţie, dar personal, nu am simţit nici măcar un gram de fericire în toată cursa nebună.

Ieşim şi ne gândim că ne vom relaxa pe o barcă pe râul ornamentat cu influenţe orientale. La prima abatere a bărcii pe una din capcanele râului eram pe jumătate uzi şi atunci a început distracţia, orice stres era deja istorie.

Elfteling

Mergem mai departe și suntem bucuroși că parcul nu este foarte aglomerat, semn că poate avem noroc să ’ne dăm’ în toate atracțiile care ne inspiră până la închidere. În timpul vacanțelor școlare și in weekend, Elfteling este atât de aglomerat încât poți petrece cu ușurință o oră și jumătate la coadă la fiecare atracție.

Cel mai popular rollercoaster din parc este cel construit în totalitate din lemn și a fost preferatul meu. Viteză mare, curbe multe și senzații tari care mi-au păstrat capacitatea de a țipa la maxim Laughing

Chiar lângă este încă un rollercoaster care promite să te dea de câteva ori peste cap și nu trebuie ratat.

Elfteling

Acum că suntem gata cu adrenalina ne înscriem la o cursă liniștită cu barca. La îmbarcare este creată o atmosferă de povești cu muzică și decor din altă epocă, absolut fermecător.

Elfteling

Și așa am pornit pe canal în tunel, lent și romantic, până când lumina a fost din ce in ce mai puțină, iar apoi deloc. Ei, ce credeam eu a fi cursă de relaxare s-a transformat într-un rollercoaster sub pământ, ba pe apă, ba pe șine, care mi s-a părut iar foarte distractiv! Finalul a fost și aici intens, dar nu o să stric surpriza.

Sigur că există și multe atracții cu un minim impact fizic și mai ales emoțional Laughing

De exemplu: o cursă întradevăr liniștită cu barca, o platformă panoramică rotativă asupra parcului, un mini sat cu căsuțe și mașinuțe pentru copii mici. După ce vedem panorama parcului mergem să mâncăm tradiționalele fast-food snack-uri olandeze: patat (cartofi prăjiți) cu maioneză și kroket (crochetă fierbinte umplută cu cremă de legume – pe care aș compara-o cu un sos gros de ciulama).

Elfteling

Mergem mai departe și descoperim un teatru care întâmplător tocmai urma să înceapă. Piesa a durat 20 de minute și decorul a fost superb creat.

Elfteling

Mai departe se afla o pădure a poveștilor, cu casa Albei ca Zăpada, lui Rapunzel, Scufiței Roșii, Hansel și Gretel și altele. În spatele geamurilor găseam câte o scenă din poveștile respective, cu adevărat deosebit. Într-o altă secțiune a parcului sunt create săli mici, în care dacă intri, scena prinde viață și o poveste scurtă începe a fi spusă. Foarte emoționant a fost să vedem Fetița cu chibrituri, deosebit prezentată, cu holograme și lumini care iți dădeau fiori.

Din celelalte atracții, mi-a plăcut teribil un alt rollercoaster în interior, într-un întuneric mai negru decât negrul. Foarte drăguță a fost și o plimbare lentă cu un fel de gondolă, tot în interior, prin diverse încăperi cu scene ireale și personaje de poveste.

Elfteling

Iar copacul care iți spune povești și te intreabă pe care ai vrea să o asculți este iar foarte haios.

Elfteling

La final am văzut spectacolul de apă și foc care se anunța la început și care ne-a încheiat ziua specială petrecută în parc.

Elfteling

La Elfteling se poate ajunge cu transportul public, una din rute fiind cu trenul din Amsterdam pana la 's-Hertogenbosch și de acolo drumul continuă cu autobuzul.

Biletul de intrare costă 36€ /zi și toate atracțiile sunt incluse. Parcarea costă 10€ /zi: https://tickets.efteling.com/

Poze deosebite din Elfteling


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers