O zi în Sevilia, Spania

O zi în Sevilia, Spania
 
 

De când am intrat în parcarea subterană în care ne-am decis să lăsăm mașina pentru a explora orașul pe jos a doua zi, eram convinși că o zi în Sevilia nu ne va fi de ajuns pentru a o descoperi pe toată. Voiam să profităm la maxim de timpul avut așa că a doua zi dimineață, când soarele încă nu răsărise complet și nici măcar cafenelele nu erau deschise, noi am pornit pe străzile Seviliei pentru a-I vedea principalele puncte de atracție.

Ce am vizitat într-o zi in Sevilia

Prima oprire, unde am fost cei mai matinali vizitatori, a fost Plaza de Los Toros, locul cel mai cunoscut pentru desfășurarea coridelor in Sevilia. Am văzut arena de luptă, grajdurile taurilor și muzeul cu costume de toreadori și trofee crude.

city break sevilia

De la Plaza de Los Toros am ajuns ușor la Acvariu. Dacă am fi avut la dispoziție mai mult de o zi în Sevilia, am fi petrecut măcar câteva ore aici. Atracția principală a locului este acvariul central, construit pe câteva etaje, și rechinii care înoată nestingheriți în el și care se apropie uneori amenințător de geam. 

ce sa vizitezi in sevilia

Plaza di Spania a urmat acvariului. Cea mai frumoasă piață pe care am văzut-o vreodată, Plaza di Spania este încadrată de 2 turnuri înalte între care, sub formă de semicerc, se întind un culoar brun-roșcat cu coloane albe și un canal pe care te poți plimba cu barca. Nici nu mai știu dacă am văzut înainte poze de aici dar realitatea mi-a tăiat suflul pentru un moment.

o zi in sevilia

Marele palat Real Alcazar ne-a făcut să plecăm din Plaza di Spania. Dar grădinile lui luxuriante, ornamentele maure și încăperile decorate opulent au știut cum să ne încânte și să ne facă să dăm uitării pentru moment tot ce văzusem până atunci. Am stat la coadă pentru a intra aici, dar a meritat așteptarea. Sevilia nu mi s-a părut sugrumată de numărul de turiști ca alte orașe europene, dar cumva palatul era plin de vizitatori.

atractii turistice sevilia

Odată ieșiți de aici ne-am oprit și la Catedrala din Sevilia, cea mai mare biserică din Spania și a treia în lume. Cel mai impresionant aici mi s-a părut Giralda, turnul ei clopotniță, de inspirație maură, o neașteptată alăturare unei catedrale catolice.

sevilia

Ultimul pe lista noastră a fost Espacio metropol Parasol, o clădire ciudată de forma unei gogoși răsucite, ideală pentru a vedea Sevilia de sus și pentru a admira soarele apunând peste clădirile orașului.

o zi in sevilia

N-am avut decât o zi în Sevilia și am încheiat-o emoționant cu un spectacol de flamenco extraordinar care a reușit să ne facă pielea de găină. Nici nu știam că poate fi atât de fascinant acest dans tradițional andaluz.

Plimbarea prin Sevilia am asezonat-o cu niște tapas delicioase, gazpacho răcoros și alte bunătăți culinare specifice zonei, gătite să te facă să te lingi pe degete.

Concluzia la care ajunsesem când parcam mașina pentru a explora orașul pe jos din păcate ne-a fost confirmată: o zi în Sevilia nu este de ajuns pentru a o descoperi pe toată. Deși am terminat vizita aici cu picioarele rupte de atâta mers și aparatul foto plin de poze, tot mai aveam multe de văzut.

Și atunci a început să ne surâdă o altă idee: un city break în Sevilia, doar în Sevilia.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers