O zi în Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea

O zi în Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea
 
 

În cele 2 vizite ale mele la această Grădină Zoologică de pe strada Ostroveni din Râmnicul Vâlcea- una înainte de renovare şi una după renovare (01.06.2011) doresc să vă povestesc despre cea mai recentă, din 2012 după renovarea amintită mai sus.

Aici se află foarte multe animale aduse din multe zone ale lumii cum ar fi America, Africa, Australia şi Europa. Tariful la intrare este de 3 lei pentru adulţi ,2 lei copii intre 2 si 18 ani, gratuit pentru copii sub 5 ani si 1 leu pentru grupuri. Nu dispune de ghid care să prezinte grădina, vizitatorii putând să se plimbe în voie şi să pozeze fără a plăti o taxă pentru acest lucru. La intrare este afişată o hartă a grădinii care arată unde sunt amplasate animalele.

Grădină Zoologică din Râmnicul Vâlcea

Dar să revenim la vizita mea. Primele pe care le-am vizitat sunt păsările. Aici am văzut întâi păunii - nişte păsări fantastice (în special cel alb). Apoi porumbeii, urmaţi de fazani, păsările răpitoare (uliu, vultur şi bufniţa), pasări de curte (raţe, găini) şi păsări exotice (papagali).

M-am îndeptat către urşii bruni - doi la număr. Aceştia se plimbau liniştiţi prin cuşca, astfel că am putut să mă apropii mai mult decât era permis pentru a face câteva poze. La fel am procedat şi la urmatorul "locatar", lupul, care era căţărat pe cuşca sa şi mârâia la noi.

Grădină Zoologică din Râmnicul Vâlcea

M-am îndreptat către feline, unde am văzut jaguarul, care după ce mi-a permis să îi fac o poză s-a retras în cuşca sa. Am trecut la tigrii, cărora le-am făcut poze din belşug deoarece erau ocupaţi să mănânce. După am vizitat leii, majoritatea erau afară iar o leoaică cu cei doi pui ai săi erau înăuntru unde i-am putut vedea datorită geamului cu vedere în cuşcă.

Aam terminat şi cu felinele şi am trecut să vizităm porcii mistreţi şi porcii tajacu (albi) dar şi unul vietnamez pe care l-am putut mângâia. În cuşca de alături dormea o vulpiţă cenuşie pe care nu am mai deranjat-o şi am trecut la căprioare pe care le-am putut mângâia, acestea fiind mai puţin sperioase decât era de aşteptat. Lângă cuşca lor, cerbul lopătar îşi scutura coarnele maiestuoase în faţa noastră.

Grădină Zoologică din Râmnicul Vâlcea

Vizita a continuat la poneii care erau mai sperioşi decât căprioarele dar s-au apropiat cât de cât de noi şi acestora le-am făcut câteva poze şi am pornit spre capre. Acestea îşi urmăreau puii foarte activi care ţopăiau peste tot şi alergau într-una.

Ultima vizită a fost la acvaterariu, unde ne stătea la dispoziţie un ghid care ne-a spus să nu atingem nimic şi ne răspundea la întrebări. Aici am văzut insecte, păianjeni dar şi o multitudine de peşti foarte coloraţi şi reptile: caiman, iguană, cameleon şi şerpi de diferite specii si mărimi.

Grădină Zoologică din Râmnicul Vâlcea

Aici s-a terminat mica noastră excursie. Singurul lucru rău a fost ploaia din cauza căreia nu am văzut unele animale ca de exemplu struţii, lamele, cangurii şi maimuţele.

Grădină Zoologică din Râmnicul Vâlcea

Recomand această Grădină Zoologică tuturor celor care vor să se relaxeze şi iubitorilor de natură.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers