O zi în Bangkok

O zi în Bangkok
 
 
 

Fie că ești în trecere în frumoasa, aglomerata și contrastanta capitală a Thailandei sau zăbovești mai mult aici, vreau să-ți propun cum să-ți petreci o zi intensă, plină de emoții și trăiri frumoase.

Trezește-te de dimineață, alegeți din garderobă haine ce îți vor acoperi picioarele și umerii și ia un taxi sau dacă vrei să încerci ceva nou deplasează-te către primul obiectiv din listă cu un tuk-tuk, un fel de motoretă dispusă cu o mică canapea în spate.

Tuk-tuk

Wat Phra Kaeo și Marele Palat

Te vei opri prima dată la Wat Phra Kaeo și Marele Palat. Biletele de la Marele Palat acoperă atât vizitarea palatului, cât și a Templului Buddha de Smarald. Nu face fotografii în interiorul templului, ia o atitudine serioasă, scoateți palăria și descalță-te la intrare.

Wat Phra Kaeo, reprezentativ pentru arhitectura budistă, conține mai multe sculpturi rafinate și decorațiuni pe centimetru pătrat decât orice altă statuie comparabilă de pe mapamond. Zăbovește aici ceva vreme apoi mergi mai departe către următorul templu.

Grand Palace

Wat Pho

Învecinat cu Wat Phra Kaeo, Wat Pho (cunoscut și ca Templul lui Buddha Culcat) este cel mai vechi și mai mare complex de temple din Bangkok. Oprește-te aici a doua oară.

Vei fi uimit de către statuia lui Buddha care măsoară 46 de metri lungime și 15 metri înălțime și este cea mai mare de acest tip din Thailanda.

Wat Pho

Wat Traimit 

Oprește-te ultima dată la Wat Traimit sau templul lui Buddha de Aur. Statuia din aur este cea mai mare din lume și cântărește 5.5 tone.

Wat Traimit

Croazieră pe Chao Phraya

Încheie ziua cu o croazieră pe Chao Phraya, râu ce traversează Bangkok-ul, fie cu barca tradițională Manohra sau cu moderna Grand Pearl. Vei degusta preparate din bucătăria tradițională thailandeză și felurite fructe.

Privirea îți va fi atrasă de diverse temple dar și de zgârie-nori. Dacă s-a făcut deja seară vei fi atras de luminile ce împânzesc orașul.

Croazieră pe Chao Phraya

Poze deosebite din Bangkok, Thailanda

Propunerile mele se incheie aici; sigur vei fii frânt după o astfel de zi, la fel cum am fost și eu, dar totodată bucuros, fericit și curios să mai descoperi alte minunății asiatice.

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »
Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

    

Mai multe povești din Thailanda dar și de prin alte locuri vei descoperi pe blogul meu personal escapadeinlume.blogspot.ro. Urmărește-mă acolo sau pe pagina mea de facebook.  

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.