O vacanta in Lisabona si imprejurimile - Sintra, Cascais, Cabo de Roca

O vacanta in Lisabona si imprejurimile - Sintra, Cascais, Cabo de Roca
 
 

Ne-am uitat pe hartă și vroiam sa alegem o destinație de vacanță. Să fie Lisabona și împrejurimile: Sintra, Cascais, Cabo de Roca?

O destinație nu tocmai la îndemână pentru turistul din România. Și aceasta pentru că, parcurgerea celor 7.500 de km (dus-întors) este destul de dificilă cu autoturismul iar cu avionul nu există curse directe, cel putin din aeroporturile din Ardeal. Cu toate aceste preconcepții am început să ne documentăm despre destinația la care ne-am gândit. Am adunat informații despre obiectivele turistice, poziția geografică, istoria și cultura Lisabonei și împrejurimilor ei. Cu cât aflam mai multe, cu atât ne doream mai mult să concretizăm călătoria.

Și am concretizat-o! Nu a fost imposibilă din nici un punct de vedere. Si nu ne-am înșelat.

Cazare in Lisabona

Am stat la Hotel Alif Campo Pequeno, hotel cu 3 stele și mic dejun inclus.
Rezervarea am facut-o din timp (cu aproximativ 2 luni înainte de plecare) pe booking și am prins o ofertă promoționala. Astfel cei 42 Euro pe noapte mi s-a parut un preț convenabil.

Micul dejun se servea la etajul 9 oferea o priveliste minunată asupra orașului și consta în produse tradiționale. Locația era excelentă : la numai 200 de metri de staţia de metrou Campo Pequeno care asigura legătura cu obiectivele turistice din oraș, stația de autobuz către/dinspre aeroport era foarte aproape. 

Aș recomanda acest hotel celor care vor să viziteze Lisabona și împrejurilile ei.

Obiective turistice si activitati in Lisabona

În Lisabona am vizitat obiectivele turistice importante:

  • mănăstiri și biserici : Mănăstirea Jeronimo (ridicată la începutul secolului 16 într-un stil maur ), Se Catedral (ridicată în anul 1147 pe locul unei vechi moschee în stil romantic) , Basilica da Estrela, Biserica Santa Engrasia sau Panteonul Naional care a fost construită în 284 ani
  • poduri impresionante: Podul Vasco de Gama (17 Km) și Podul 25 Aprilie
  • monumente emblematice vechi și noi : Turnul Balem , Monumentul descoperirilor, Turnul Vasco de Gama
  • parcuri: Parcul Națiunilor, Parcul Estrela, Parcul Eduard VII
  • castelul Sao Jorge
  • tranvaiul 28, elevador de Santa Justa, Elevador de Bica, Elevador de Gloria

În Sintra: Palatul Național Pena, Palatul National Sintra (inclus pe lista Celor 7 minuni ale Portugaliei și în patrimoniul Unesco), Castelul maurilor (din sec al VIII-lea), Quinta de Regaleira. Toate aceste obiective sunt într-o zonă deosebită, înconjurate de gradini și păduri minunate, oferă panorame de neimaginat (de la Castelul maurilor am văzut oceanul) și transmite o mireasmă de poveste.

În Cabo de Roca: monumentul care indică că ești în cel mai vestic punct al Europei; stâncile în diferite forme, culoarea și valurile oceanului, vegetația.

În Cascais: Boca de Inferno, valuri, palmieri.

Impresii si ponturi despre Lisabona

În Lisabona: Clădirile vechi , covoare din pavaj cubic cu diverse modele, podurile, combinația între nou și vechi, tramvaiele , elevatoarele , plăcile de mozaic și păunii (de ce nu?) sunt elemente care au lăsat amintiri adânci și plăcute în sufletele noastre.

In Sintra : cadrul natural si castele extravagante confera o atmosfera de poveste.

In Cabo de Roca: valuri, stanci sculptate si oceanul turcuaz te face sa crezi ca esti cu adevarat la capătul lumii.

Nu ne-a plăcut faptul că în prima zi a fost grevă: nu circula metroul și, trenul iar autobuzul doar foarte rar. Am bătut Lisabona pe jos, fapt care ne-a dat putin peste cap planul initial si ne-a intarziat programul.

In al doilea rând, vânzătorii de droguri sunt la tot pasul. Ne-a acostat și pe noi de câteva ori.

Străzile inguste ale Lisabonei au făcut ca celebrul tramvai 28 in care ne aflam să se blocheze pentru vreo 1/2 ora. Plăcut pentru turiștii negrabiți dar pentru ceilalți? sau pentru localnici?

Sfaturi pentru cei care vor sa viziteze Lisabona

Pentru transport, dacă nu găsiți zboruri directe căutați variante cu escala la companii low-cost. Noi pentru 2 persoane am platit 720 lei pentru Cluj Napoca-Barcelona, Barcelona-Lisabona, Lisabona-Madrid, Madrid -Cluj Napoca.

Pentru călătoria la Sintra, Cabo de Roca, Cascais, Lisabona luați bilet combinat pentru întreaga călătorie, biletul se cumpără din gara Rosio (tren:Lisabona-Sintra; autobuz în interiorul Sintra între obiective, autobuz Sintra-Cabo de Roca, autobuz Cabo de Roca-Cascais; tren Cascais-Lisabona).

Pentru cazare, rezervați din timp , recomand booking.

Documetați-va de acasă, foarte detailat despre tot ce este de vizitat.

Ar mai fi lucruri de spus, dar pana la urma fiecare isi traieste povestea dupa propriul stil… Imi pare bine ca am avut ocazia sa retraiesc sentimentele acestui concediu, chiar si pentru cateva minute, pentru ca fiecare calatorie in care "ne reintoarcem", chiar si cu gandul ne invata aceeasi lectie: in concediu se traieste in prezent – ca sa ne putem hrani cu amintirile frumoase pana la urmatoarea escapada!

Acestea sunt cateva din motivele pentru care aleg sa fiu ghidul turistic al acestui loc, "functie" care ma trimite automat in concursul "Povestea vacantei mele". Numele meu este Bucur Georgeta Claudia si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Pozele noastre din Lisabona, Sintra, Cascais, Cabo de Roca

Casa Moşului

Realizat in colaborare cu: Casa Moşului

Pensiunea Casa Mosului din Cârţisoara situatã în imediata apropiere a centrului comunei, te întâmpinã cu ospitalitatea specificã zonei de munte. Oamenii pe care îi veţi întâlni aici, mâncarea şi bãuturile tradiţionale de cea mai bunã calitate precum şi condiţiile de cazare de 4 stele vor crea atmosfera de recreere, confort, linişte şi relaxare pe care le-aţi dorit.

www.casa-mosului.ro

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers