O vacanţă de 7 zile care costă 150 de milioane de dolari. Unde credeţi că este?

O vacanţă de 7 zile care costă 150 de milioane de dolari. Unde credeţi că este?
 
 

Dacă ţi-ai imaginat măcar o dată cum ar fi să mergi PE LUNĂ, trebuie să ştii că deja există un preţ pentru asta: 150 de milioane de dolari. Compania americană Space Adventures a scos pe piaţă primele pachete turistice de şapte sau nouă zile în spaţiu, la bordul unei capsule Soyuz, care va face înconjurul lunii la o distanţă de 100 de kilometri.

În ciuda preţului foarte mare există deja un prim client. Dacă va mai apărea şi un al doilea client în cursul acestui an, expediţia poate avea loc în următorii cinci ani, a declarat pentru Space.com Tom Shelley, preşedintele Space Adventures.

"Există numai 24 de oameni în toată lumea care au văzut Luna de la o distanţă atât de mică. Este o destinaţie specială, o premieră care ridică ştacheta, aşa încât va fi un adevarat eveniment", spune Shelley despre momentul când va putea fi anunţat că s-au cumpărat ambele locuri, astfel încât expediţia poate fi pregătită financiar şi tehnic.

Capsula Soyuz va fi pilotată de un cosmonaut rus, care se va cupla în spaţiu cu o rachetă lansată separat, care îi asigură propulsia pentru continuarea zborului. Tom Shelley a explicat că există deocamdată două variante luate în calcul – fie cuplarea şi zborul direct spre Lună, fie o escala pe Staţia Spaţială Internaţională şi abia apoi cuplarea cu racheta.

Sursă: daimtour.ro


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers