O plimbare prin rezervaţia naturală Cazanele Dunării

O plimbare prin rezervaţia naturală Cazanele Dunării
 
 
 

Dincolo de peisajul impresionant care te duce cu gândul la "facerea lumii" sau cum de-a reuşit Dunărea să separe astfel munţii Carpaţi de munţii Balcani, locurile acestea minunate adăpostesc o rezervaţie naturală unică în Europa.

O plimbare pe Dunăre, aici, la Cazane, îţi permite să pătrunzi în tainele peisajului, să admiri măreţia naturii, să vizitezi peşteri din patrimoniul zonei.

Peştera Veteranilor, fortăreaţă timp de veacuri

Peştera Veteranilor este una dintre peşterile zonei - cea care a adăpostit ani de zile trupe de luptă, soldaţi care apărau graniţe de invazii.

Grota Veterani îşi are originea încă din vremea dacilor, fiind prevăzută cu o "fereastră" naturală, prin care razele soarelui pătrund la o anume oră a dimineţii şi cad într-un spaţiu special, destinat cândva sacrificării animalelor, în scopul rugilor dacilor către zei. Mai târziu, pentru că spaţiul este generos şi pentru că este o peşteră destul de înaltă (pot intra aici fără probleme şi persoane care suferă de claustrofobie), a fost fortificată cu ziduri suplimentare, adăpostind trupe terestre de soldaţi. Prin fereastra naturală, soldaţii priveau în zare, după duşmani. În peşteră este şi o fântână naturală cu apă de munte şi un sistem primitiv de adăpare a vitelor.

Vacanță de neuitat în Corfu

Vacanță de neuitat în Corfu

7 nopţi cazare, all inclusive light, zbor din Bucureşti
de la 565 Eur
vezi detalii »

La ieşirea din peşteră am fost fascinată să aflu că întreg peretele muntelui, în luna aprilie, este colorat de laleaua sălbatică, specie unică în Europa, simbol al rezervaţiei naturale din care face parte peştera.

Sejur de lux în Antalya

Sejur de lux în Antalya

7 nopţi cazare, all inclusive, zbor din București, Cluj-Napoca și Timișoara
de la 400 Eur
vezi detalii »

Următoarea peşteră, Ponicova, situată pe teritoriul administrativ al comunei Dubova, este mult mai mare şi mai interesantă pentru pasionaţii de speologie. Peştera Ponicova ne-a întâmpinat cu un suflu deosebit de rece, la intrarea sau ieşirea (cum doreşti să o consideri) dinspre Dunare. Am aflat că are 1600 metri, poate fi străbătută relativ uşor şi este o reţea de comunicare între uscat şi apă.

3 lucruri mai puţin ştiute despre statuia lui Decebal

Una dintre principalele atracţii ale zonei Cazanele Dunării este statuia lui Decebal, sculptată în stâncă. De gigantica statuie se leagă numeroase lucruri interesante. Iată 3 dintre ele:

1. Este a doua ca mărime din lume, după cea cu chipurile preşedinţilor americani sculptaţi în muntele Rushmore, în SUA. Doar pupila ochiului statuii este de mărimea unui om, având aproximativ 1,70m.
2. Pe malul opus, în munţii Balcani, proiectul iniţial prevedea sculptarea chipului Împăratului Traian, simbol al Imperiului Roman, al doilea "parinte" al poporului român.
3. Proiectul presupunea şi construcţia unor trepte care să îţi permită să urci pe muntele unde exista sculptura, dotate cu o esplanadă cu privelişte la Dunăre.

Tu ce alte atracţii din Cazanele Dunării ai vizitat?

Citește și Cazanele Dunării. Traseul Ecoturistic Ciucaru MareTurist la mine acasă. Cazanele Dunării, locul în care inevitabil te vei reîntoarceImagini impresionante din Cazanele Dunării – GALERIE FOTO.

Concediu relaxant în Zakynthos

Concediu relaxant în Zakynthos

7 nopţi cazare, mic dejun, zbor din București
de la 445 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers