O plimbare la pas prin Sinaia

O plimbare la pas prin Sinaia
 
 

Personal, ador vacanţele la munte. Indiferent că este o excursie mai scurtă sau o vacanţă mai lungă, este întotdeauna bine-venită aceasta. O plimbare la pas prin frumoasa staţiune montană Sinaia, supranumită şi Perla Carpaţilor datorită frumoaselor sale peisaje şi atât de încărcată istoric, parca ne încarcă şi pe noi cu energie pozitivă. Are atâtea obiective turistice încât dacă ajungi pentru prima dată aici nu ai voie să le ratezi: Castelul Peleş, Cazinoul din Parcul Dimitrie Ghica, Mănăstirea Sinaia şi o plimbare până la cota 2000.

Vizită scurtă prin istorie

Peles

Am început printr-o vizită scurtă la Castelul Peleş, fosta reședință de vară a regilor României, care reprezintă pricipalul obiectiv turistic al oraşului. Acest castel a fost construit din dorinţa regelui Carol I şi în prezent poate fi vizitat ca şi muzeu. Cele mai importante săli de vizitat sunt: Holul de Onoare, Biblioteca regală, Sala Florentină, Sala Maura, Sala de teatru. Contra unei sume modice, vei rămâne impresionat de măreţia şi grandoarea interioarelor.

Relaxare în parcul Dimitrie Ghica

Peles

Plecând de la Peleş, ne-am îndreptat pe străduţele liniştite ale oraşului spre fumosul parc din centrul localității, unde plimbarea cu tiroliana a devenit cea mai populară atracție pentru cei mici. O încantare pentru copiii dornici de aventuri, dar şi pentru cei mari! Parcul Dimitrie Ghica este un parc de mari dimensiuni, liniştit şi de o frumuseţe aparte, aleile sale pavate cu dale fiind decorate cu sculpturi şi încadrate de copaci bătrâni. Cum intrăm în parc vedem o fântână arteziană păzită de doi lei şi imediat ajungem să o admirăm mai îndeaproape.

Peles

Nu poţi să nu remarci apoi frumuseţea impunătoare a hotelurilor Caraiman şi Sinaia, iar dacă mergi puţin mai în faţă ajungi la cazinou unde sunt organizate numeroase conferinţe, spectacole sau concerte. Am ales să facem un tur al cazinoului şi astfel am văzut sala de spectacole şi chiar terasa unde se fac uneori căsătorii civile.

Dacă ajungi la Sinaia, poţi face un traseu cu maşina până la cota 1400, de unde poţi admira frumuseţea sălbatică a Munţilor Bucegi sau poţi face o plimbare cu telegondola sau cu telecabina. Plină de pensiuni, care mai de care mai aspectuoase, terase şi restaurante care împânzesc centrul vara şi de atâtea posibilităţi de petrecere a timpului, Sinaia este un oraş al ţării noastre atât de frumos şi de liniştit unde revin cu plăcere de fiecare dată.

Sinaia

Pe drumul care duce de la Sinaia către Târgovişte, am facut câteva popasuri pentru a admira frumuseţea pitorească a peisajelor.

Sinaia în imagini

Să vă arăt la final şi câteva imagini din frumoasa staţiune! Cu siguranţa vă vor încânta, iar dacă şi vouă vă este familiară, sunt sigură că vă face plăcere să le revedeţi!

Sinaia

Tu ai vizitat Castelul Peleş? Împărtăşeşte cu noi experienţa ta!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers